Jak odchudzić męża

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
joasia007
Miła Kobietka

Re: Jak odchudzić męża

Post autor: joasia007 »

pisałam kiedyś o witaminie s i nadal uważam to za najskuteczniejszą metodę, chociaż teraz na mojego głodomora znalazłam kolejną metodę, do pracy do teczki wrzucam mu wafelki sante i każe je jeść zamiast słodkich łakoci, które tuczą ;) ^^
lissa
Jestem tu nowa :)

Post autor: lissa »

witamina S dobra na wszystko ;d
joasia007
Miła Kobietka

Post autor: joasia007 »

mówisz jako specjalistka? :D zgadzam się z Tobą w pełni, ale niestety też co za dużo to nie zdrowo, dlatego z racji wiosny każę swojemu biegać ze sobą rano i jeść na śniadanie musli lo sante plus jogurtu, od trzech dni strasznie protestuje :)
cotton
Miła Kobietka

Post autor: cotton »

super :) nie wiem jak to osiągnęłaś, ale jedno jest pewne, jesteś wielka skoro mąż przystał na to. A robiliście testy na opóźnioną alergię pokarmową, żeby skupić się na produktach które są korzystne dla jego organizmu?
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Post autor: Mariolkaboz »

Czasami moja znajoma żartuje. Wystarczy odciąć kabel od telewizora. Niestety jest w tym sporo prawdy. Zobaczcie, bardzo często ludzie pracują bardzo długo, mają mało ruchu, a później im się nie chce.
apollo

Post autor: apollo »

Pracuję bardzo dużo, po 10-12 godzin dziennie, a mimo wszystko mam czas na siłownię, taniec, bieganie i zabawę. To jest kwestia tego czy się chce czy nie chce. Ja zakochałam się w ruchu i nie zmienię tego. To mi sprawia przyjemność i chcę żeby tak już było zawsze ;-) A branie tabletek czasu ode mnie nie wymagało.
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Dokładnie apollo dobrze napisane, jak się bardzo czegoś chce to wszystko się da. No i co do odchudzania partnerów to fajnie jest robić coś razem:)
krystek

Post autor: krystek »

Niech do pracy zacznie dojeżdżać rowerem :) Najlepszy sposób moim zdaniem.
Pozdrawiam, Krystek
Moja strona: www.higieniczny.pl - kliknij! ;)
apollo

Post autor: apollo »

Rower wszystkich problemów nie rozwiązuje - to jedynie taki wstęp do całości. Musi zmienić styl życia, inaczej jeść, więcej się ruszać - wsparcie tabletek również mu się przyda. Żeby trwale schudnąć, należy diametralnie zmienić swoje życie, to taka absolutna podstawa.
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Ale jeśli robi się coś razem i wzajemnie się wspiera jest prościej. I tabletki??? Nie znam żadnych które by pomagały...
kitor

Post autor: kitor »

Mój mąż kocha makaron, sam makaron nie tuczy, z tłustym sosem, owszem. Dlatego zrezygnowałam z sosu i już widzę pierwsze efekty.
http://www.wesoleliterki.pl/
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Wsparcie w takim przypadku jest bardzo ważne - zarówno Twoje jak i otoczenia. Może warto zaproponować wizytę u dietetyka, zapisać się na zajęcia w siłowni albo chociaż skorzystać z rad trenera, żeby dopasował odpowiednie ćwiczenia. Teraz jest świetny czas na uprawianie sportu na świeżym powietrzu. Sama próbuję się zmobilizować i działać regularnie. Trzymam kciuki za chudnących :)
cotton
Miła Kobietka

Facetowi zafundowała bym Komore Hiperbaryczną :) na to z pewnością pójdzie.
Bonnnie

Post autor: Bonnnie »

Rozpocznijcie wspólne ćwiczenie. Zbliżycie się i oboje na tym zyskacie. Joga jest fajnym rozwiązaniem. Po pracy możecie oboje się zrelaksować, a przy tym prowadzić zdrowy tryb życia. Polecam sklep internetowy SPAM, tutaj kupicie niezbędny sprzęt, sama go przetestowałam i wiem, że jest ok.
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2014 11:19 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Katarzyna28

Post autor: Katarzyna28 »

Bonnie ma racje! ja np nie muszę odchudzać swojego narzeczonego, bo on sam się odchudza :P W zimę zawsze oboje tyjemy tyle tylko, że on lubi sport więc od marca ćwiczy regularnie. ale motywuje też mnie, zabiera mnie na rower, na szybkie spacery (bo nienawidzę biegać co on akurat kocha) basen, długie wędrówki. Serio wystarczy więcej ruchu i mniejsze porcje jedzenia i będzie super :) Chyba, że to duża nadwaga to wtedy trzeba pomyśleć może o testach na kod metaboliczny jak ja miałam.
cotton
Miła Kobietka

w trudnych przypadkach stosowana jest terapia ketogeniczna tzw. Tube Diet, jest to bezinwazyjne leczenie otyłości bez ryzyka oraz powikłań. Może taka forma jest godna zaproponowania?
Tusia

Post autor: Tusia »

cotton pisze:Facetowi zafundowała bym Komore Hiperbaryczną :) na to z pewnością pójdzie.
Komora na odchudzanie ? Serio ? Myślałam, że pomaga głównie w rewitalizacji komórek - również mózgu ...
cotton
Miła Kobietka

najlepiej razem postanowić i razem trzymać się i razem dążyć do celu. To mobilizujące. Natomiast kod metaboliczny każdy ma inny, więc trzeba wiedzieć jakie produkty nie wywołują alergi pokarmowej i tyle. Trzymam za wszystkie pary kciuki, aby zmienili nawyki żywieniowe i byli szczęśliwsi.
cotton
Miła Kobietka

sexem też można zmotywować męża :) sporo czytam ostatnio o tym wszystkim i powiem wam, że najgorzej to mają ze zrzuceniem wagi właśnie mężczyźni, ponieważ nie potrafia odmuwić sobie pokusom jedzenia tego czego nie powinni. Ta terapia Tube Diet to podobno jest niezłe rozwiązanie. Słyszał ktoś coś o tym?
Awatar użytkownika
GoodChoice

Post autor: GoodChoice »

cotton pisze:najlepiej razem postanowić i razem trzymać się i razem dążyć do celu. To mobilizujące.
Tak samo myślę :) Mój chłopak chciał w końcu wrócić do "aktywniejszego" trybu życia, ale za bardzo nie miał motywacji. W końcu postanowiłam, że razem będziemy chodzić na siłownię, biegać. Razem się mobilizujemy i treningi we dwoje dużo przyjemniejsze :)
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Rzeczywiście taka aktywność w grupie/z kimś znajomym działa mobilizująco. Patrząc jak inni ćwiczą trudniej sobie odpuścić :). A już przy wspólnym mieszkaniu tym bardziej. No bo jak tu się objadać jak druga osoba dba o dietę?
kaira1987
Miła Kobietka

Post autor: kaira1987 »

Myślę, że mężczyźni muszą mieć dobrą motywację, nie taką jak my, tylko każdy swoją - zdrowie, nie męczenie się, czy chociażby większe możliwości w seksie jak się będzie szczuplejszym ;) na każdego coś się znajdzie
marzą mi się ekskluzywne meble
Awatar użytkownika
hufezyluman

Post autor: hufezyluman »

najlepiej wysłać do dietetyka :P czyjaś krytyka może motywować.
następny krok: sufit napinany i coraz bliżej końca remontu!
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

No, tak jak dziewczyny piszą wyżej - oboje zmieńcie nawyki :)
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Ja wprowadziłam jemu zdrową dietę oraz...uwaga...zakupiłam karnet na siłownię :) To był strzał w dziesiątkę!
ODPOWIEDZ