Herbata zamiast kawy?

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
klementyna
Jestem tu nowa :)

Herbata zamiast kawy?

Post autor: klementyna »

Mam coś takiego, że jak piję kawę, to obowiązkowo musi być do niej coś słodkiego.
Więc musiałabym na jakiś czas zrezygnować też z kawy, żeby nie jeść słodyczy.
Zastanawiam się na co się przerzucić? Może jakieś fajne smakowe herbaty? Widziałam, że np. Tommy Cafe ma u siebie też dział z herbatami.
No i są tam różne mieszanki, więc byłoby co testować.
Myślicie, że to dobry sposób, żeby trochę oszukać organizm i zrzucić ze dwa kilo?
Skiriotaskj

Re: Herbata zamiast kawy?

Post autor: Skiriotaskj »

W Internecie z całą pewnością uda się znaleźć informacje w tym temacie. Nie powinno być z tym większych trudności.
Życie pisze najbardziej oryginalne, najbardziej komiczne, a jednocześnie najbardziej dramatyczne scenariusze.
Basi1898

Post autor: Basi1898 »

Hej,
Moja koleżanka w pracy miała inny patent na energię bez kawy: guarana w proszku. Dosypywała odrobinkę do jogurtu naturalnego i tyle :) Może to też jakieś rozwiązanie.
"Wystarczy pleść jakieś głupstwa, których nikt nie może zrozumieć, a ludzie zrobią wszystko, czego od nich zażądasz." - Buszujący w zbożu
tvokazje
katrinkaa

Post autor: katrinkaa »

prawdziwa zielona herbata zaparzona tak jak powinna, czyli nie wrzątkiem, lecz ok. 80 stopni, super pobudza
LaraCroft

Post autor: LaraCroft »

No, myślę, że byłoby to jakieś rozwiązanie :) Nie Ty jedna musisz mieć do kawy coś słodkiego, dużo osób tak ma :D
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Zamiast zrezygnować z kawy która ma zbawienne dzialanie na ludzki organizm to lepiej zrezygnować z nic nie wznoszacych słodyczy.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Do słodkiego ciągnie mnie przy kawie sypanej, przy rozpuszczalnej nie mam takiego problemu :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
wesolykamil66

Post autor: wesolykamil66 »

Zielona herbata to dobra alternatywa dla kawy. Niezwykle smakuje, pobudza na dłużej niż kawa.
Lucjaa

Post autor: Lucjaa »

Najlepiej dodac do herbaty miodu, wtedy nie bedziesz miała już takiej ochoty na słodkie :D
Net-S
zolga

Post autor: zolga »

Ja nie przepadam za słodyczami, więc nie mam tego problemu. Ale faktycznie zielona herbata może być dobrym zamiennikiem :-)
justasciep

Post autor: justasciep »

Ja właśnie uwielbiam słodycze, ale no odstawienie cukru daje na prawdę wiele. Ale kawa nie jest niczym złym tylko, z moich konsultacji z trenerem wyszło, że maksymalnie najlepiej pić 3-4 kawy dziennie. A z herbat to raczej proponował jak celem jest odchudzanie to czystek, pokrzywę i woda.
Awatar użytkownika
casablanca_89

Post autor: casablanca_89 »

odstawiłam kawę do picia już jakiś czas temu i piję teraz yerbę i chwalę sobie, bo energia jest :) kawy przez słomkę nie piłam, wiec zeby bardzo mi sie barwily, a teraz przy yerbie mam swoja metalowa slonkę wiec teoretycznie nie powinnam miec brzydszych zebow :)
„Człowiek nigdy nie ogląda się na to, co zrobione, ale na to patrzy, co ma przed sobą do zrobienia” – Maria Skłodowska-Curie.
Awatar użytkownika
zula

Post autor: zula »

Herbata, albo, jeśli chodzi głównie o pobudzenie, to yerba ;)
kaja12321
Miła Kobietka

Post autor: kaja12321 »

Ciekawa jestem czy próbowaliście napoju zwanym Kava Kava jednak z kawą tradycyjną nie ma za wiele wspólnego. Jest to Kava z wysp pacyficznych która uspokaja, odpręża i relaksuje. Teraz legalnie można kupić ją w Polsce jednak warto zwrócić uwagę na jej jakość. Pewny importer w Polsce to SPAM mają wszelkie pozwolenia i certyfikaty. Warto sobie spróbować. To zupełnie coś innego i ciekawego
Ostatnio zmieniony pt mar 29, 2019 5:49 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Klaudi44

Post autor: Klaudi44 »

Herbata jest o wiele zdrowsza od kawy :)
kaja12321
Miła Kobietka

Post autor: kaja12321 »

Spróbujcie sobie trochę innej kawy a mianowicie KavaKava napój super odprężający i odrestaurowując. Do niedawna nie można było jej kupić w Polsce jednak teraz jest w pełni legalna. Nie będę się rozpisywać o dobroczynnych właściwościach bo za dużo tego ale podam dobre źródło z dobrej jakości kava sama tam zamawiam SPAM i przyznaję,że jest super jakość.
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2019 3:15 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Basia954

Post autor: Basia954 »

Ja pije po prostu zieloną herbatę. Ale ostatnio też często robię shaki białkowe od eco and fit. Dodają energii jak kawa, a mają fajne smaki, więc zastępują też słodycze. Więc połączenie idealne. A nie mają za wiele kalorii więc pije je z czystym sumieniem :)
Mania1

Post autor: Mania1 »

klementyna pisze:Mam coś takiego, że jak piję kawę, to obowiązkowo musi być do niej coś słodkiego.
Więc musiałabym na jakiś czas zrezygnować też z kawy, żeby nie jeść słodyczy.
Zastanawiam się na co się przerzucić? Może jakieś fajne smakowe herbaty? Widziałam, że np. Tommy Cafe ma u siebie też dział z herbatami.
No i są tam różne mieszanki, więc byłoby co testować.
Myślicie, że to dobry sposób, żeby trochę oszukać organizm i zrzucić ze dwa kilo?

Polecam Ci zieloną herbatę Verde Afrutafo od Herreria ❤❤❤
Mania1

Post autor: Mania1 »

Polecam zieloną herbatę Verde Afrutafo od Herreria ❤
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Post autor: cinamonka »

a jak jest dokładnie z yerbą? Ona faktycznie tak pobudza organizm?
Halinka

Post autor: Halinka »

Ja jestem dość wrażliwa na kofeinę, więc mocna herbata działa na mnie podobnie co kawa - a tej drugiej staram się nie pić za dużo, zwłaszcza po południu. Tak, jak dziewczyny piszą, zielona herbata jest genialna, ale nie tylko - też biała herbata ma działanie pobudzające. Do tego można znaleźć odmianę o bardzo mocnym kwiatowo-miodowym aromacie (np. Bai Mu Dan) albo znaleźć jakąś mieszankę w saszetkach, bo chyba nie każdemu chce się bawić z koszyczkami i imbryczkami ;) kiedyś w prezencie pod choinką trafiła mi się biała herbata z maliną. Była przepyszna i pięknie pachniała, ale pewnie można znaleźć też warianty z innymi dodatkami, albo kombinować samodzielnie. Imbir albo odrobina miodu powinny pomóc ;)
ODPOWIEDZ