Herbata zamiast kawy?
-
klementyna
- Jestem tu nowa :)
Herbata zamiast kawy?
Mam coś takiego, że jak piję kawę, to obowiązkowo musi być do niej coś słodkiego.
Więc musiałabym na jakiś czas zrezygnować też z kawy, żeby nie jeść słodyczy.
Zastanawiam się na co się przerzucić? Może jakieś fajne smakowe herbaty? Widziałam, że np. Tommy Cafe ma u siebie też dział z herbatami.
No i są tam różne mieszanki, więc byłoby co testować.
Myślicie, że to dobry sposób, żeby trochę oszukać organizm i zrzucić ze dwa kilo?
Zastanawiam się na co się przerzucić? Może jakieś fajne smakowe herbaty? Widziałam, że np. Tommy Cafe ma u siebie też dział z herbatami.
Myślicie, że to dobry sposób, żeby trochę oszukać organizm i zrzucić ze dwa kilo?
-
Skiriotaskj
Re: Herbata zamiast kawy?
W Internecie z całą pewnością uda się znaleźć informacje w tym temacie. Nie powinno być z tym większych trudności.
Życie pisze najbardziej oryginalne, najbardziej komiczne, a jednocześnie najbardziej dramatyczne scenariusze.
Hej,
Moja koleżanka w pracy miała inny patent na energię bez kawy: guarana w proszku. Dosypywała odrobinkę do jogurtu naturalnego i tyle
Może to też jakieś rozwiązanie.
Moja koleżanka w pracy miała inny patent na energię bez kawy: guarana w proszku. Dosypywała odrobinkę do jogurtu naturalnego i tyle
"Wystarczy pleść jakieś głupstwa, których nikt nie może zrozumieć, a ludzie zrobią wszystko, czego od nich zażądasz." - Buszujący w zbożu
tvokazje
tvokazje
prawdziwa zielona herbata zaparzona tak jak powinna, czyli nie wrzątkiem, lecz ok. 80 stopni, super pobudza
No, myślę, że byłoby to jakieś rozwiązanie
Nie Ty jedna musisz mieć do kawy coś słodkiego, dużo osób tak ma 
- redorange666
- Samiec
Zamiast zrezygnować z kawy która ma zbawienne dzialanie na ludzki organizm to lepiej zrezygnować z nic nie wznoszacych słodyczy.
Do słodkiego ciągnie mnie przy kawie sypanej, przy rozpuszczalnej nie mam takiego problemu 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
wesolykamil66
Zielona herbata to dobra alternatywa dla kawy. Niezwykle smakuje, pobudza na dłużej niż kawa.
Najlepiej dodac do herbaty miodu, wtedy nie bedziesz miała już takiej ochoty na słodkie 
Net-S
Ja nie przepadam za słodyczami, więc nie mam tego problemu. Ale faktycznie zielona herbata może być dobrym zamiennikiem 
-
justasciep
Ja właśnie uwielbiam słodycze, ale no odstawienie cukru daje na prawdę wiele. Ale kawa nie jest niczym złym tylko, z moich konsultacji z trenerem wyszło, że maksymalnie najlepiej pić 3-4 kawy dziennie. A z herbat to raczej proponował jak celem jest odchudzanie to czystek, pokrzywę i woda.
- casablanca_89
odstawiłam kawę do picia już jakiś czas temu i piję teraz yerbę i chwalę sobie, bo energia jest
kawy przez słomkę nie piłam, wiec zeby bardzo mi sie barwily, a teraz przy yerbie mam swoja metalowa slonkę wiec teoretycznie nie powinnam miec brzydszych zebow 
„Człowiek nigdy nie ogląda się na to, co zrobione, ale na to patrzy, co ma przed sobą do zrobienia” – Maria Skłodowska-Curie.
Herbata, albo, jeśli chodzi głównie o pobudzenie, to yerba 
Ciekawa jestem czy próbowaliście napoju zwanym Kava Kava jednak z kawą tradycyjną nie ma za wiele wspólnego. Jest to Kava z wysp pacyficznych która uspokaja, odpręża i relaksuje. Teraz legalnie można kupić ją w Polsce jednak warto zwrócić uwagę na jej jakość. Pewny importer w Polsce to SPAM mają wszelkie pozwolenia i certyfikaty. Warto sobie spróbować. To zupełnie coś innego i ciekawego
Ostatnio zmieniony pt mar 29, 2019 5:49 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Herbata jest o wiele zdrowsza od kawy 
Spróbujcie sobie trochę innej kawy a mianowicie KavaKava napój super odprężający i odrestaurowując. Do niedawna nie można było jej kupić w Polsce jednak teraz jest w pełni legalna. Nie będę się rozpisywać o dobroczynnych właściwościach bo za dużo tego ale podam dobre źródło z dobrej jakości kava sama tam zamawiam SPAM i przyznaję,że jest super jakość.
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2019 3:15 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pije po prostu zieloną herbatę. Ale ostatnio też często robię shaki białkowe od eco and fit. Dodają energii jak kawa, a mają fajne smaki, więc zastępują też słodycze. Więc połączenie idealne. A nie mają za wiele kalorii więc pije je z czystym sumieniem 
klementyna pisze:Mam coś takiego, że jak piję kawę, to obowiązkowo musi być do niej coś słodkiego.
Polecam Ci zieloną herbatę Verde Afrutafo od Herreria ❤❤❤
Polecam zieloną herbatę Verde Afrutafo od Herreria ❤
a jak jest dokładnie z yerbą? Ona faktycznie tak pobudza organizm?
Ja jestem dość wrażliwa na kofeinę, więc mocna herbata działa na mnie podobnie co kawa - a tej drugiej staram się nie pić za dużo, zwłaszcza po południu. Tak, jak dziewczyny piszą, zielona herbata jest genialna, ale nie tylko - też biała herbata ma działanie pobudzające. Do tego można znaleźć odmianę o bardzo mocnym kwiatowo-miodowym aromacie (np. Bai Mu Dan) albo znaleźć jakąś mieszankę w saszetkach, bo chyba nie każdemu chce się bawić z koszyczkami i imbryczkami
kiedyś w prezencie pod choinką trafiła mi się biała herbata z maliną. Była przepyszna i pięknie pachniała, ale pewnie można znaleźć też warianty z innymi dodatkami, albo kombinować samodzielnie. Imbir albo odrobina miodu powinny pomóc