Jak mu powiedziec...:(

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Sylwuniaaa
Jestem tu nowa :)

Jak mu powiedziec...:(

Post autor: Sylwuniaaa »

Witam. Potrzebuje Waszych rad. Mam 21 lat a mój partner 24. Bardzo pragnę dzidzi:) Ale jakoś nie potrafię mu o tym powiedzieć. Jesteśmy ze sobą już prawie 4 lata i wiem, że byłby świetnym ojcem. On pracuje. Ja niestety nie, ale jestem pewna, że rodzice by nam pomogli. Codziennie o tym myślę i chcę mu w końcu powiedzieć ale nawet nie wiem jak zacząć rozmowę :( Pomóżcie.
dzo

Re: Jak mu powiedziec...:(

Post autor: dzo »

Zapytaj go jak widzi waszą przyszłość.
Może okaże się, że on tez by chciał już dziecko mieć :)

A potem powiedz mu czego ty pragniesz.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

porozmawiaj z nim . jakie zdanie ma o dzieciach co myśli
Lena20
Miła Kobietka

Post autor: Lena20 »

Taka sama sytuacja jak u mnie tylko ja jestem już w 5 msc ciąży doszliśmy do rozomowy na ten temat zaczeło sie od tego czy wiaze ze mna swoja przyszłość i czy mysli o dziecku wspólnym takiej naszej malej czasteczce :) i potem sie staraliśmy i nic i jak juz przestaliśmy o tym mysleć to bach ! Jest taki maly bąbelek :))) :baby
Lenkaaaa ;**
Sylwuniaaa

Gratuluje Lena20. Nawet nie wiesz jak zazdroszczę WSZYSTKIM KOBIETKOM W CIĄŻY!
Tylko mam mały problem... Nie mieszkamy razem. Ale to nie byłby żaden kłopot. On jest nie wiem czy nieśmiały w poważnych sprawach, czy boi się reakcji innych. Nie wiem.
Lena20
Miła Kobietka

Post autor: Lena20 »

Musicie się przed sobą otworzyć wiem czasem jest stres jak to odbierze ale jak nie potrafisz mu powiedzieć w twarz zostaw mu wiadomość list czy email łatwiej Ci będzie ja też tak robiłam pomaga czasem wydaje sie to smieszne bo nie potrafi się komuś w twarz czegos powiedzuec ale tak juz jest a tak jest łatwiej :)
Lenkaaaa ;**
Sylwuniaaa

Hej. Wczoraj o tym pisaliśmy... :( Efekt? Wykręcał się i nie pisał konkretów... Zmieniał temat przy każdej okazji... :cry:
No ja nie wiem jak mam z Nim rozmawiać :(
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Widocznie nie jest jeszcze gotowy zostać ojcem. Wiesz, dziecko to bardzo poważna decyzja. Na całe życie. Nie dobieraj sobie do głowy, bo to że teraz dziecka nie chce nie oznacza, że w ogóle nie chciałby zostać ojcem. Zrozum go. Nie naciskaj, bo wystraszony facet lubi uciekać. Boi się i ma do tego prawo. Każdy ma, nieważne czy facet czy kobieta. Po prostu dajcie sobie czas na taką decyzję, bo podjąć ją powinniście wspólnie a nie jedna osoba decyduje za drugą.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Blackfox pisze:Widocznie nie jest jeszcze gotowy zostać ojcem. Wiesz, dziecko to bardzo poważna decyzja. Na całe życie. Nie dobieraj sobie do głowy, bo to że teraz dziecka nie chce nie oznacza, że w ogóle nie chciałby zostać ojcem. Zrozum go. Nie naciskaj, bo wystraszony facet lubi uciekać. Boi się i ma do tego prawo. Każdy ma, nieważne czy facet czy kobieta. Po prostu dajcie sobie czas na taką decyzję, bo podjąć ją powinniście wspólnie a nie jedna osoba decyduje za drugą.
Dokładnie tak :) Zgadzam się :) Kochana na wszystko przyjdzie czas:)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Skoro się wykręca to tak jak dziewczyny napisały - może nie być gotowy na ojcostwo. Trzeba dojść do tego małymi kroczkami, prawda jest taka, że faceci dorośleją wolniej niż kobiety;-)
U mnie w sumie jest odwrotna sytuacja: mój A. już by chciał, ale ja chcę zacząć studia i znaleźć pracę, być samodzielna, a nie ciągle na czyims garnuszku ;-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
ODPOWIEDZ