Jak dbacie o wzrok?
Re: Jak dbacie o wzrok?
Jeśli ktoś pracuje w biurze i często siedzi przed komputerem to bardzo ważne jest dbanie o oczy. Krople nawilżające oraz przerwy w pracy są obowiązkowe jeśli nie chcemy przemęczać wzroku. Nie każdy wie, że można się postarać o dofinansowanie okularów jeśli potrzebujemy ich do pracy z monitorem.
praca.money.pl/fargotex-sp-z-o-o,firma,16348.html">Fargotex praca
-
okularnica
- Jestem tu nowa :)
Ja musiałam zainwestować w okulary. Wada niby niewielka, ale oczy bardzo się męczyły, krople niestety nie dawały rady. Zwróćcie uwagę, że zmęczenie ogólne organizmu może być spowodowane przez oczy.
czy jest sens brać jakieś witaminy na wzrok? O co warto wzbogacić dietę żeby to dobrze działało na oczy?
Dieta jest ważna, ja używam kropli do nawilżania oczu, bo czesto noszę soczewek.
niby tak
ale wiadomo,że nie da się codziennie jeść wszystkiego i na wszystko, bardziej mnie interesuje co na wzrok dobrze wpływa, wiem że na pewno jagody, dobre to można dostać tylko przez pare miesięcy, tej borowki amerykańskiej nie lubię za bardzo, no i jest dosyć droga żeby jeść codziennie, chyba dżem to nie to samo
Orzechy ponoć są dobre na wzrok. No i ruch z całą pewnością.
AGD - Eldomagd.eu
ja przez długie siedzenie przed komuterem nabawiłam się problemów z suchymi oczami... serio, to jest strasznie nieprzyjemne uczucie, pieką cie oczy, ine możes 'załzawić' ogólnie jest strasznie. powiem tak, że u mnie dobrze sprawdzają się kropne nawilżające aktualnie używam hialeye i od kiedy pamiętam o nich codziennie to jest o niebo lepiej, mam też okulary do komputera, robię oczom przerwy kiedy tylko mogę, i łykam witaminę a i e bo podobno fajnie działa
Ja codziennie zakraplam sobie oczy świetlikiem bo cierpię na suchość oka (praca przed kompem).
Brzydka, zakompleksiona 
Światło najlepiej naturalne
Półmrok bywa nastrojowy, to prawda. Domowe oraz biurowe pomieszczenia powinny być jednak odpowiednio oświetlone. Idealne jest światło naturalne, którego, niestety, w naszej strefie klimatycznej, pod dostatkiem mamy jedynie latem. Z konieczności korzystamy więc ze światła sztucznego. Nie może ono być ani za ostre, zbyt intensywne, ani za słabe. W miejscach, gdzie czytamy czy pracujemy, warto ustawić dodatkowy punkt świetlny – lampę stojącą, kinkiet, lampkę na biurko.
Półmrok bywa nastrojowy, to prawda. Domowe oraz biurowe pomieszczenia powinny być jednak odpowiednio oświetlone. Idealne jest światło naturalne, którego, niestety, w naszej strefie klimatycznej, pod dostatkiem mamy jedynie latem. Z konieczności korzystamy więc ze światła sztucznego. Nie może ono być ani za ostre, zbyt intensywne, ani za słabe. W miejscach, gdzie czytamy czy pracujemy, warto ustawić dodatkowy punkt świetlny – lampę stojącą, kinkiet, lampkę na biurko.
gdzie można kupić masę cukrową
Skrzypu nie zaszkodzi łykać, jeść orzechy i jeszcze dużo ćwiczyć. To są moje metody.
Estetic fitness -fitskc.pl
Chrupię sporo orzechów i wcinam jagody! Niestety sporo pracuję przy komputerze i wiem, że prędzej czy później odbije się to negatywnie na moim wzroku ( Dlatego tak jak koleżanki wyżej staram się stosować jakieś krople, robić co jakiś czas przerwy (wyjrzeć w tym czasie np. za okno) i korzystając z telefonu przestawiam tryb ekranu na "cieplejsze" światło
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
Przede wszystkim trzeba nawilżać oczy, zwłaszcza jeśli dużo czasu pracuje się przed komputerem, jak ja niestety.
Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej tutaj.
Najlepiej jest zadbać o wzrok, nie przesadzając z siedzeniem przed komputerem i telewizorem 
Porady Czarownicy
Pracuje przy komputerze 8h dziennie. Po przeczytaniu kilku artykułów wiem, że należy raz na 30 min robić sobie krótką przerwę - wstać nalać wody, przejść się do okna, do wc itp.
-
Biografianiepozorna
ja się staram nawilżać, ale okulista też koniecznie kazał mi jeść więcej ryb żebym miała źróddło omega 3 a do tego łykam lutezan jako wspomagania dla oczu. Mam też wielką zieloną planszę powieszoną nad monitorem komputera w pracy i kiedy wzrok mi się zmęczy, daję mu 5 minut odpoczynku
Oczywiście krople do oczu + dużo witaminy A w tabletkach oraz normalnej diecie. Do tego trzeba odpoczywać on patrzenie w ekran cały dzień.
kropelki do oczu z soli fizjologicznej : )
-
olakwiat95
Może krople do oczu? ja stosowałam i warto ćwiczyć oczy...jest trochę tych tutoriali na ćwiczenia.
A stosuje któraś z Was coś z luteiną? Krople do oczu mi nic nie dają :/ a ostatnio ciągle mam uczucie takich zmęczonych oczu. Pomyślałam, że może coś z luteiną, tylko nie wiem co.
- kochamzakupy
- Miła Kobietka
Ja biorę luteinę z activlabu, ale to wiesz, suplementy najlepiej pobrać dłuższy czas, żeby było widać poprawę.
Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia.
Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze

Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze
Chilli pisze:Hej, czy macie jakies swoje sposoby na poprawe wzroku, albo wspomaganie go? Czesto mnie bola oczy, chodze regularnie do okulisty. Ale zastanawiam sie czy zmienic cos w diecie albo cos brac zeby bylo lepiej. Czytalam ze wazna jest luteina bo organizm jej sam nie produkuje. Co o tym sądzicie? Dostarczacie w jakis sposob?
Należy dać oczom odpocząć,od komputera od komórki to najlepsze lekarstwo.
http://www.estimatorkowal.pl
Zgadzam się, że warto ograniczyć korzystanie z komputera. Wiem, że w pracy często jest to niemożliwe. Ale wtedy staram się już nie otwierać komputera w domu i w jakiś inny sposób spędzać czas. Poza tym jeśli już siedzę przed ekranem, to staram się choć raz na jakiś czas oderwać wzrok i po prostu popatrzeć przez okno. Najlepiej na coś zielonego.
Sprawdź co ifirma wrocław oferuje dla Twojej firmy