Jak dbacie o wzrok?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
Tomasik11
Jestem tu nowa :)

Re: Jak dbacie o wzrok?

Post autor: Tomasik11 »

Jeśli ktoś pracuje w biurze i często siedzi przed komputerem to bardzo ważne jest dbanie o oczy. Krople nawilżające oraz przerwy w pracy są obowiązkowe jeśli nie chcemy przemęczać wzroku. Nie każdy wie, że można się postarać o dofinansowanie okularów jeśli potrzebujemy ich do pracy z monitorem.
praca.money.pl/fargotex-sp-z-o-o,firma,16348.html">Fargotex praca
okularnica

Post autor: okularnica »

Ja musiałam zainwestować w okulary. Wada niby niewielka, ale oczy bardzo się męczyły, krople niestety nie dawały rady. Zwróćcie uwagę, że zmęczenie ogólne organizmu może być spowodowane przez oczy.
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

czy jest sens brać jakieś witaminy na wzrok? O co warto wzbogacić dietę żeby to dobrze działało na oczy?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Zawsze lepiej zadbać o dietę ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
zaporska

Post autor: zaporska »

Dieta jest ważna, ja używam kropli do nawilżania oczu, bo czesto noszę soczewek.
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

niby tak :) ale wiadomo,że nie da się codziennie jeść wszystkiego i na wszystko, bardziej mnie interesuje co na wzrok dobrze wpływa, wiem że na pewno jagody, dobre to można dostać tylko przez pare miesięcy, tej borowki amerykańskiej nie lubię za bardzo, no i jest dosyć droga żeby jeść codziennie, chyba dżem to nie to samo
domi

Post autor: domi »

Orzechy ponoć są dobre na wzrok. No i ruch z całą pewnością.
AGD - Eldomagd.eu
marlix

Post autor: marlix »

ja przez długie siedzenie przed komuterem nabawiłam się problemów z suchymi oczami... serio, to jest strasznie nieprzyjemne uczucie, pieką cie oczy, ine możes 'załzawić' ogólnie jest strasznie. powiem tak, że u mnie dobrze sprawdzają się kropne nawilżające aktualnie używam hialeye i od kiedy pamiętam o nich codziennie to jest o niebo lepiej, mam też okulary do komputera, robię oczom przerwy kiedy tylko mogę, i łykam witaminę a i e bo podobno fajnie działa
Awatar użytkownika
mijanka

Post autor: mijanka »

Ja codziennie zakraplam sobie oczy świetlikiem bo cierpię na suchość oka (praca przed kompem).
Brzydka, zakompleksiona :D
fgendasx

Post autor: fgendasx »

Światło najlepiej naturalne

Półmrok bywa nastrojowy, to prawda. Domowe oraz biurowe pomieszczenia powinny być jednak odpowiednio oświetlone. Idealne jest światło naturalne, którego, niestety, w naszej strefie klimatycznej, pod dostatkiem mamy jedynie latem. Z konieczności korzystamy więc ze światła sztucznego. Nie może ono być ani za ostre, zbyt intensywne, ani za słabe. W miejscach, gdzie czytamy czy pracujemy, warto ustawić dodatkowy punkt świetlny – lampę stojącą, kinkiet, lampkę na biurko.
gdzie można kupić masę cukrową
toma

Post autor: toma »

Skrzypu nie zaszkodzi łykać, jeść orzechy i jeszcze dużo ćwiczyć. To są moje metody.
Estetic fitness -fitskc.pl
sanderson
Miła Kobietka

Post autor: sanderson »

Chrupię sporo orzechów i wcinam jagody! Niestety sporo pracuję przy komputerze i wiem, że prędzej czy później odbije się to negatywnie na moim wzroku ( Dlatego tak jak koleżanki wyżej staram się stosować jakieś krople, robić co jakiś czas przerwy (wyjrzeć w tym czasie np. za okno) i korzystając z telefonu przestawiam tryb ekranu na "cieplejsze" światło
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
Awatar użytkownika
Kacperska
Miła Kobietka

Post autor: Kacperska »

Przede wszystkim trzeba nawilżać oczy, zwłaszcza jeśli dużo czasu pracuje się przed komputerem, jak ja niestety.
Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej tutaj.
kumasia

Post autor: kumasia »

Najlepiej jest zadbać o wzrok, nie przesadzając z siedzeniem przed komputerem i telewizorem :)
Porady Czarownicy
siakko

Post autor: siakko »

unikam kiedy sie da laptopa :)
Analiza Statystyczna Kraków
AniaPaben

Post autor: AniaPaben »

Pracuje przy komputerze 8h dziennie. Po przeczytaniu kilku artykułów wiem, że należy raz na 30 min robić sobie krótką przerwę - wstać nalać wody, przejść się do okna, do wc itp.
Biografianiepozorna

Post autor: Biografianiepozorna »

ja się staram nawilżać, ale okulista też koniecznie kazał mi jeść więcej ryb żebym miała źróddło omega 3 a do tego łykam lutezan jako wspomagania dla oczu. Mam też wielką zieloną planszę powieszoną nad monitorem komputera w pracy i kiedy wzrok mi się zmęczy, daję mu 5 minut odpoczynku
Barb70

Post autor: Barb70 »

Oczywiście krople do oczu + dużo witaminy A w tabletkach oraz normalnej diecie. Do tego trzeba odpoczywać on patrzenie w ekran cały dzień.
roza81

Post autor: roza81 »

kropelki do oczu z soli fizjologicznej : )
olakwiat95

Post autor: olakwiat95 »

Może krople do oczu? ja stosowałam i warto ćwiczyć oczy...jest trochę tych tutoriali na ćwiczenia.
katrinkaa

Post autor: katrinkaa »

A stosuje któraś z Was coś z luteiną? Krople do oczu mi nic nie dają :/ a ostatnio ciągle mam uczucie takich zmęczonych oczu. Pomyślałam, że może coś z luteiną, tylko nie wiem co.
Awatar użytkownika
kochamzakupy
Miła Kobietka

Post autor: kochamzakupy »

Ja biorę luteinę z activlabu, ale to wiesz, suplementy najlepiej pobrać dłuższy czas, żeby było widać poprawę.
Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia.
Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze
:pisze: :kwiatek :witch
sodolis

Post autor: sodolis »

malo uzywam komputera !
Nasiona konopi
krajek999

Post autor: krajek999 »

Chilli pisze:Hej, czy macie jakies swoje sposoby na poprawe wzroku, albo wspomaganie go? Czesto mnie bola oczy, chodze regularnie do okulisty. Ale zastanawiam sie czy zmienic cos w diecie albo cos brac zeby bylo lepiej. Czytalam ze wazna jest luteina bo organizm jej sam nie produkuje. Co o tym sądzicie? Dostarczacie w jakis sposob?

Należy dać oczom odpocząć,od komputera od komórki to najlepsze lekarstwo.
http://www.estimatorkowal.pl
Kalina88

Post autor: Kalina88 »

Zgadzam się, że warto ograniczyć korzystanie z komputera. Wiem, że w pracy często jest to niemożliwe. Ale wtedy staram się już nie otwierać komputera w domu i w jakiś inny sposób spędzać czas. Poza tym jeśli już siedzę przed ekranem, to staram się choć raz na jakiś czas oderwać wzrok i po prostu popatrzeć przez okno. Najlepiej na coś zielonego.
Sprawdź co ifirma wrocław oferuje dla Twojej firmy
ODPOWIEDZ