abdominoplastyka - może ktoś wie?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
dzielna92
Jestem tu nowa :)

abdominoplastyka - może ktoś wie?

Post autor: dzielna92 »

Witam serdecznie
28 sierpnia miałam abdominoplastykę.
Jestem jeszcze młoda - 20 lat :) i może dlatego czuję się całkiem dobrze już :) Chodzę sporo, szwy się prawie wszystkie wchłonęły. A może tak po prostu jest:)
Hmm no ale jedno martwi mnie.
Po 7 dniach od odperacji wyjęto mi dreny. Sporo nawet leciało tego płynu.
Zostały te dziurki po drenach i od wczoraj sączy się z niego płyn w sporych, na prawdę sporych ilościach. Czy to możliwe że jest to ten płyn surowiczy ?
Wiem, że zbieranie płynu pod skórą występuje przeważnie po takich operacjach... ale nei wiem jak się objawia to ?
Bo brzuch mój jest teraz ( na dole) bardzo obrzęknięty , i myślą Państwo że to ten płyn ? hmm
I mam pytanie :) Bo wiem, że taki płyn odciaga się igłą i strzykawą :) Czy to boli bardzo?:)
Dodam że schudłam 100 kg ( bez dietetyków, leków itp - sama , silna wola wygrała ) i miałam właśnie operację na usunięcie nadmiaru skóry z brzucha :)

Aha i chciałam się zapytać kiedy mogę np jeżdzić rowerem ? Szczerze powiem że np już czuję się na siłach :D Chciałabym zacząć trenować też brzuch ( chodzi mi np o 6 Weidera ) .
Dużo chodzę i dużo jestem w ruchu i czuję się dobrze:)
TERAZ ALBO NIGDY - od tych słów zaczęłam odchudzanie.
-100 kg :)
https://dzielna.wordpress.com/
ODPOWIEDZ