ja zakochana a on pisze z nieznajomymi

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
lidkal
Jestem tu nowa :)

ja zakochana a on pisze z nieznajomymi

Post autor: lidkal »

Podoba mi się pewien kolega. Znamy się już jakiś czas, często się widujemy.
Problem w tym że bardzo mi się podoba. Ostatnio na osiemnastce jego brata troszkę wypiliśmy i zaczęliśmy się na łóżku przytulać, całował i dotykał mnie po ciele, jednak nigdy w usta. Chemia jest między nami również na trzeźwo. Sama na takie coś pozwoliłam, myslałam że mu się podobam i jest mną zainteresowany, że zrobi jakiś krok.
Niestety ostatnio będąc u niego w domu przeczytałam jego wiadomosci (miał włączony komputer a poszedł po coś do rodziców). Pisze do nieznanych dziewczyn z internetu, robi sexualne aluzje, oferuje spotkania. Piszę z niektórymi dosyć dawno jednak do tej pory jeszcze z żadną sie nie spotkał. ;/
Zastanawiam się czy jest to facet który pisze żeby się dowartościować czy co? W końcu nic nie robi tylko pisze ;/
Znam go jakiś czas i nigdy nie powiedziałabym że jest to facet z gatunku dupków, jednak jak to zobaczyłam mam mieszane uczucia.
Lidka 21
Ostatnio zmieniony śr lut 26, 2014 2:05 pm przez lidkal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: ja zakochana a on pisze z nieznajomymi

Post autor: Hadassa »

A my w czym mamy Ci pomóc ??
W jego ocenie??
W pomocy podjęcia decyzji przez Ciebie ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
lidkal

W ocenie sytuacji? Porada co mam zrobić. Cokolwiek bedzię zbawienne dla mnie :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Więc podstawowa sprawa to ustalić czy ma coś w stosunku do Ciebie, jakies plany..
jeżeli tak, a pisze z innymi, to nie ma sensu się nim interesować...
roksanka

Post autor: roksanka »

Moim zdaniem trzeba porozmawiać i tyle - jakie on ma oczekiwania, a jakie Ty. Jakie macie potrzeby. Jeśli podobnie rozumiecie związek między Wami to próbujcie. Jeśli się okaże, że on szuka czegoś przelotnego, a Ty stałego to wtedy to nie ma absolutnie sensu.
lidkal

to nie jest typ krótkodystansowca to wiem, bo z poprzednia dziewczyną był 5 lat
dlatego tak mnie to wszystko dziwi.

Dlaczego z drugiej strony pisze do nieznajomych?

Wtedy po 18nastce był taki czuły i miły, że nie moge sobie wyobrazić jak można tak grać :( Teraz jednak czuję się wykorzystana, jak okaze sie że dla niego to moze byc bez róznicy kto lezy obok. ;/ On chyba myśli że dla mnie to była taka zabawa jak dla niego :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

a może właśnie nie jest pewny Twoich uczuć ??

co do psania.. może po tamtymz wiązku, chce poszaleć ;)

możliwosci masz wiele..
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Jest jeszcze opcja... pisanie z nieznajomymi uzależnia. To jest fajne i sprawia ogromną przyjemność. jest taka możliwość że robi to dla tzw sportu aby po prostu dobrze się bawić.
Bez rozmowy sie nie obędzie.
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

Po tak długim związku i rozstaniu mógł chcieć odpocząć od bycia w poważnym związku i chcieć tylko mało znaczących znajomości. Nie wiadomo jaki się okaże w stosunku do Ciebie. Nie wiadomo też czy takie pisanie z obcymi kobietami to u niego codzienność czy tylko sposób odreagowania po rozstaniu z dziewczyną. Musicie to sobie wyjaśnić, ale nie zaczynaj rozmowy od słów "przeczytałam z ekranu Twojego komputera...";) Ja po rozstaniu z chłopakiem (4 lata stażu) nie chciałam się angażować, chciałam bardzo luźnej znajomości. Niestety a raczej stety nie umiem być w takiej i dziś mam nowego chłopaka, z którym jestem szczęśliwa. Podtawowa rada- rozmowa o tym, czy mu się podobasz, czy może wciąż myśli o byłej i nie jest gotowy na nowy związek. Może sam nie wie, że już jest:)))
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Trzeba porozmawiać, zapytać czy między Wami jest cos na rzeczy, czy coś poważnego... Póki nie jesteście para on może pisac z kim i co chce
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Eyloonka

Post autor: Eyloonka »

Ja na Twoim miejscu po prostu bym zapytała po co to robi? I tyle. :)
Jeżeli wyniknie z tego jakaś poważna rozmowa to myślę, że wszystko się wyjaśni a jeżeli nie będzie chciał Ci tego wyjaśnić to oznacza, że nie myśli o Tobie jako potencjalnej ukochanej.

Pozdrowienia :)
"Czasami kobieta musi być bezduszną jedzą, żeby dać sobie radę w życiu, ale wierzcie mi, bycie jędzą to też ciężka praca".
------------------------------------------------------------------
W związkU: 8.06.2008
Narzeczona: 6.08.2011
Mamusia Aniołka : 3.02.2014 :(
Ślubowanie: Brakuo! :(
lidkal

Jaki wariant mam wybrac:
1) próbować zapomniec i wytlumaczyc sobie ze nie jest mnie wart skoro nie potrafi dostrzec fajnej dziewczyny u jego boku, że nie jestesmy sobie pisani
2)nie przejmowac się że umawia się z innymi dziewczynami i walczyc o niego, zacząć okazywać zainteresowanie, uwodzic

Jak Wy postąpilibyscie w mojej sytuacji?
laij

Post autor: laij »

Zdecydowanie 1. Jak się umawia z innymi - niech nimi się zajmuje, Ty nie trać na niego czasu
ODPOWIEDZ