Ile wody pijecie dziennie?
Re: Ile wody pijecie dziennie?
Ja staram się jak najbardziej mieszać różnego rodzaju napoje bo nie wydaje mi się żeby picie samej wody było aż takie zdrowe jak mówią lekarze. Samej wody wypiję może 500ml dziennie, nie więcej.
Łatwe i przyjemne wybielanie zębów w domu - sprawdź 
Samej wody też niewiele piję, może koło litra. I też nadrabiam herbatą
Pijam też kawę, ale to raczej wspomaga wydalanie wody z organizmu.
Żyj wolnym lub zgiń.
-
marcioszka
Ostatnio zaniedbałam, ale pijam 1,5 litra niegazowanej mineralnej dziennie. Plus kompociki, zielone herbatki. 
Ja nie liczę ale będzie z 1-2 litry - 2x kawa +2x herbata + ew woda mineralna
A jakie rodzaje wody pijecie? Ostatnio słyszałam, że to też jest ważne żeby nie przesadzać z niektórymi minerałami, które w nadmiarze mogą szkodzić.
-
nina19
Różnie to bywa, ale staram się pić około 1,5 do 2 litrów dziennie 
-
pomcia
Teraz wychodzi co najmniej 3 litry dziennie samej wody. Uff ale upał.
-
Laalaa
2-3 litry dziennie, niezaleznie od pory roku 
nie nazekam na zmarszczki ani sucha skore
)
moja kolezanka, ktorej tato (starszy pan) praktycznie nie pije wody i kiesko sie czuje (maml ma sil i malo sie rusza) powiedziala mi ostatnio, ze zaniepokojeni wyslali tate do lekarza, ktory zalecil picie mni 2 litrow wody stwierdzajac ze po czesci stan taty jest spowodowany wieloletnim odwodnieniem organizmu... i dotyczy to rowniez stanu psychicznego... mozg tez sie odwadnia i oslabia
nie nazekam na zmarszczki ani sucha skore
moja kolezanka, ktorej tato (starszy pan) praktycznie nie pije wody i kiesko sie czuje (maml ma sil i malo sie rusza) powiedziala mi ostatnio, ze zaniepokojeni wyslali tate do lekarza, ktory zalecil picie mni 2 litrow wody stwierdzajac ze po czesci stan taty jest spowodowany wieloletnim odwodnieniem organizmu... i dotyczy to rowniez stanu psychicznego... mozg tez sie odwadnia i oslabia
-
Martyna.oO
- Jestem tu nowa :)
Rzeczywiście 1,5 litra wody dziennie to trochę dużo. Wydaje mi się, że to również kwestia tego co jemy. Wiele produktów zawiera wodę, owoce - jeżeli jemy ich dużo nasze zapotrzebowanie spada. Osobiście wybieram wodę - może to już kwestia przyzwyczajenia. Myślę, że 0,7 do 1 litra dziennie w zupełności wystarczy 
Będę walczyć tak długo, aż pewnego dnia powiem sobie skromnie, wszystko czego chciałam dzisiaj już należy do mnie.
-
Melula
Nie dałabym rady tyle pić..
Zmieszczę tak 0,5 l mineralki i ze dwie szklanki kompotu, kawa, herbata.
Zmieszczę tak 0,5 l mineralki i ze dwie szklanki kompotu, kawa, herbata.
-
79madlena
Staram się jak najwięcej, ale myślę że ok 1 litra
prosze sobie wyobrazic ze ja kiedys bardzo mało wody piłam. praktycznie w ogóle .po prostu nienawidziłam wody!!! zawsze musialam miec wode słodzoną .ale gdy zaczełam stosować diete przełamałam się . i obecnie staram się pić 1,5 l wody dziennie. wczoraj1, 5 l bardzo szybko wypiłam w ciągu 2 godzin;) dziś już trochę gorzej
został mi jeszcze z litr;) ale wypiję bo naprawdę lepiej się wtedy czuję
naprawdę polecam pic dużo wody!!
))))
Nie liczę, ile wypijam. Pytanie było o wodę, ale na pewno codziennie piję 2 kawy, ostatnio 1 zieloną herbatę, a resztę stanowi woda. Nie wiem tylko, czy 2l by się uzbierały, choć staram się pić jak najwięcej wody.
-
ladycarmen
- Jestem tu nowa :)
U mnie to naprawdę cienko z ta wodą... jak 0,5 l wypije to dobrze jest ;p
-
neli30
Staram się pić dużo wody, ale w praktyce nigdy nie przekraczam 0,5 - 1 litra. Trochę więcej, jeśli liczyć herbaty i soki.
pije duzo wody...w czasie odchudzania. W czasie normalnego odzywiania, pije jak mi sie chce+kawa+herbata.
Ja jak mam fazę na odchudzanie to piję ok 2litry a tak normalnie to mniej wiecej 1litr 
ale wody jako wody czy wody jako cokolwiek do picia.....
1,5 litra dziennie minimum, ale zdarzają się dni kiedy piję zdecydowanie mniej, ale też i więcej. 1,5 l to taka średnia arytmetyczna
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
-
Zorka
cola pisze:ale wody jako wody czy wody jako cokolwiek do picia.....
cola, Ty się nie wymigasz, wiemu co pijesz :patyk
no...rozgryzłaś mnie:)
oj samej wody to w lecie.. a na codzien pije duzo herbaty. ale myślę że się uzbiera z 1,5l
Serdecznie zapraszam. salon kosmetyczny kraków
1,5 litra dziennie to nie dużo. Zależy też co się je. Ja np. jem bardzo dużo owoców i warzyw, więc ni piję wody mineralnej litrami. Chyba że podczas gorącego lata. 
http://www.mgprojekt.com.pl/
-
netka_kamila
pewnie ponad normę
nie jest to dla mnie problemem, żeby wypić 1,5 l dziennie