I co mam teraz o tym myśleć ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Cube
Miła Kobietka

I co mam teraz o tym myśleć ?

Post autor: Cube »

Jesteśmy ze sobą 5 lat, za każdym razem zapomniał o moich urodzinach. Jakiś miesiąc temu napisał koleżance z byłej klasy życzenia a na domiar złego pamięta datę urodzin swojej byłej dziewczyny. Tyle razy mu przypominałam i tyle razy pisałam ... i nic. W dzień urodzin milczał jak grób, poczułam się zraniona. Napisałam do niego że dziękuje mu za życzenia, nawet nie przeprosił, dopiero gdy go o to poprosiłam. Nie odzywałam się do niego, po dwóch dniach nie wytrzymałam i przyjechałam do niego, a on jakby nigdy nic się nie stało żartował z całej tej sytuacji. Wybaczyłam ale po wczorajszym dniu we mnie się tak gotuje że nie jestem wstanie nad sobą panować. Jego brat szykował się na urodziny do swojej narzeczonej, oczywiście wcześniej byli na romantycznej kolacji i wycieczce. Gdy on się szykował ich mama spytała gdzie się ubiera, na wieść o jej urodzinach zaczęła się rozmowa żeby on jechał do sklepu i kupił jej coś od nich wszystkich. Ja dalej siedziałam i milczałam, wyszłam gdy rodzice dali mu pieniądze żeby kupił jej prezent. I to jest właśnie różnica bycia zwykłą dziewczyną a narzeczoną...Co do oświadczyn to powiedział że mi się nie oświadczy, dopiero jak zmądrzeje. Mówi że jestem ładna ale rozumu mi brak, tylko że ja jestem już po studiach i strasznie mnie to boli gdy tak do mnie mówi. Nie wiem co mam o tym myśleć, robię dla niego wszystko. Sprzątałam gdy został sam w domu, gotowałam, przywoziłam mu jedzenie, ciągle obdarowałam go jakimiś drobnostkami, byłam na każde skinienie palca, nawet rezygnowałam ze swoich obowiązków gdy on zaniemógł a miał oddać referat do szkoły...ja pojechałam za niego. Przestałam wymAGAĆ OD NIEGO, A ON WYMAGA ODE MNIE ! nie wiem, łzy mi się do oczu cisną ...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: I co mam teraz o tym myśleć ?

Post autor: Hadassa »

No to może pora trochę poluzować i skupić się trochę na sobie ???
Nie ma znaczenia czy dziewczyna, narzeczona czy już żona.... Facet ma zabiegać, dbać i szanować swoją kobietę...
a póki co mi to wygląda na brak szacunku...
Przyzwyczaił się do tego, że ma Cię na każde skinienie, więc się nie wysila... bo po co..

Więc może pora, kilka razy mu odmówić... nieodzywać się przez kilka dni, jak się spyta czemu... och zapomniałam...
umówić się z innymi znajomymi... zapomnieć o jego urodzinach... ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Cube
Miła Kobietka

Post autor: Cube »

Być może...tylko że mi chyba nie wolno wymagać. Czuje się strasznie zraniona tymi urodzinami, uważam to za brak szacunku czy mam racje czy mi się wydaje ?
BadRomance
Jestem tu nowa :)

Post autor: BadRomance »

Nie jest dobrym rozwiązaniem złośliwość, ale zacznij myśleć o SOBIE. Odpuść, pokaż mu, że potrafisz o siebie zadbać i że nie jest Ci potrzebny, i w sytuacjach kiedy on będzie potrzebował Ciebie daj mu odczuć jak to jest "być po drugiej stronie".
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

jak najbardziej to brak szacunku...

a masz prawo wymagac...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
roker

Post autor: roker »

Przestać się do niego odzywać na kilka dni... Tak będzie najlepiej.
babskasprawa

Post autor: babskasprawa »

dokładnie tak jak napisały moje poprzedniczki- musisz udowodnić mu, że nie jesteś przedmiotem, który jest tylko i wyłącznie dla niego, na każde zawołanie i każde kinienie. Powinnaś pokazać, że masz (i znasz!) swoją wartość i nie zasługujesz na takie traktowanie. W pewnej książce przeczytałam, że mężczyźni nie reagują na słowa, tylko na brak kontaktu. I znam to z autopsji- kiedy pewnej sprawy nie mogłam załatwić "polubownie", postanowiłam z (bólem serca co prawda) udowodnić, że zasługuję na coś innego. Efekt- naprawdę widać do teraz. Nie możesz latać za nim jak głupia, bo w końcu stracisz poczucie własnej wartości. Porozmawiaj z nim o tym, koniecznie. Bo "związek, w którym nadmiernie się starasz prawdopodobnie jest do niczego" i zwyczajnie zacznie Cię męczyć, a powinien przecież cieszyć. Uwierz, że wiem o czym mówię. Dopiero w momencie kiedy trochę zluzowałam i przestałam zabiegać jak głupia- mój związek nabrał sensu. Do wielu rzeczy przywykłam, do wielu podchodzę z uśmiechem. Ale na szczęście mój połówek także trochę mnie już zna i wie, czego od niego wymagam, oczywiście z wzajemnością. A szacunek i WZAJEMNE wsparcie- to podstawa.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Najlepiej rzeczywiście wyluzować. Im bardziej sie na nich naciska tym gorszy efekt, upare muły z nich :patyk
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Ja nie wiem, co Ty w ogóle robisz z facetem, który twierdzi, że trzyma Go przy Tobie tylko Twoja uroda, bo - mówiąc wprost - przyznaje otwarcie, że ma Cię za idiotkę :| Żadnego szacunku nie ma On do Ciebie, ale co gorsza - Ty sama też go do siebie nie masz, bo gdybyś miała, to ani nie byłabyś z takim facetem, ani byś się przed Nim nie "płaszczyła". Pomyśl w końcu o sobie i zakończ związek bez przyszłości.
MagdalenaF

Post autor: MagdalenaF »

Szacunek to podstawa relacji międzyludzkich - tak w związku jak i po prostu na ulicy ... ale jeśli mężczyzna uważa cię za głupola, zapomina o urodzinach i po pięciu latach się nie oświadczył to najwyzszy czas pokazać pazurki... poolewaj go troche , zajmij się sobą i zobacz co się zmieni... jesli bedzie agresywny, niemiły wciaż - to po co byc z takim facetem? zaś jeśli zmieni swe nastawienie, zapyta czemu tak się zachowujesz/, dojdzie do jakiejkolwiek rozmowy o was, waszym nastwieniu do siebie itd to kto wie - jesli facet kocha to zawsze ma cię w planach na przyszłość - warto to miec na uwadze - czy mowi np o wspólnych wyjazdach, wspolnej przyszłości itd - jesli ani razu przez pięć lat - to czym jest wasz związek? co go łączy? miłość? przyzwyczajenie? strach przed samotnością?
Markowe produkty w hurtowych cenach - Sprawdź
wezyr

Post autor: wezyr »

wiem że to zabrzmi drastycznie ale najlepiej działa olewka. Czyli zacznij go olewać tak jak najwyraźniej on to robi wobec ciebie. Jeżeli to nic nie da to do widzenia z typkiem.
Rey
Fajna Kobietka

Post autor: Rey »

On chyba nie myśli o Tobie poważnie, więc może warto się rozejrzeć za innym partnerem. Pytanie czego Ty sama oczekujesz od związku...
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Post autor: berta23 »

Dziewczyno to męczarnia! Zaczynasz robić dla niego wszystko, poświęcać się, podczas gdy on totalnie przestaje się starać... Związek wymaga obustronnych relacji, poświęceń, dbania o siebie nawzajem. Powiedzial Ci wprost, że nie uważa Cię za inteligentną osobę, że jesteś "ładna".. To rzeczywiście brak jakiegokolwiek szacunku z jego strony... Nie pokazuj mu, że ma Cie z gory, pokaż, że Twoje zdanie też się liczy. Nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie.
Where you invest your love, you invest your life...
ODPOWIEDZ