Gotujecie codziennie?
Re: Gotujecie codziennie?
Ja tak samo. Codziennie 2-daniowy obiad? Chyba bym się wsciekła 
różnie
czasem nie gotuję, kupuję coś gotowego...
czasem codziennie, a czasem co drugi dzień
czasem codziennie, a czasem co drugi dzień
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Kayra- mam podobnie 
Raz coś ugotuje, raz coś facet. Czasami coś zamówimy. Na pewno staramy się w weekend gotować, już musowo w niedziele obiadek własnej roboty musi być.
Raz coś ugotuje, raz coś facet. Czasami coś zamówimy. Na pewno staramy się w weekend gotować, już musowo w niedziele obiadek własnej roboty musi być.
My akurat nie mamy musu
haha
czasem po prostu nie mamy pomysłu, wtedy coś gotowego 
a jak się chce
to stajemy razem i pichcimy 
a jak się chce
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
lubimy odwiedzić rodziców w weekend i z zapasów do środy dojedziemy:) a potem gotujemy:) lub idziemy do pobliskiej knajpki:)
Teraz to raz na dwa dni, oszczędniej i wygodniej.
staram sie gotowac na swieżo, ale lenistwo czasami zwycięża i robie na zapas
chociaz nie zawsze mi esie to oplaca, bo jak mąż widzi ze jest więcej to więcej zjada (i tak jest szczuply) i roboty mi to nie oszczędza - i tak musze gotować następnego dnia
Ale niektóre rzeczy są lepsze jak poleżą 1 dzień, więc czasem lepiej nagotować wcześniej (np. sos bolognese albo duszone mięso/gulasz - a potem zawsze moga posłużyć jako baza do nowych potraw.
A ogólnie to mam mnostwo ekspresowych przepisów i pomysłów wiec gotowanie nie jest męczące. Chętnie się podzielę
Ale niektóre rzeczy są lepsze jak poleżą 1 dzień, więc czasem lepiej nagotować wcześniej (np. sos bolognese albo duszone mięso/gulasz - a potem zawsze moga posłużyć jako baza do nowych potraw.
A ogólnie to mam mnostwo ekspresowych przepisów i pomysłów wiec gotowanie nie jest męczące. Chętnie się podzielę
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
U mnie jest dokładnie to samo!dorisday pisze:staram sie gotowac na swieżo, ale lenistwo czasami zwycięża i robie na zapaschociaz nie zawsze mi esie to oplaca, bo jak mąż widzi ze jest więcej to więcej zjada (i tak jest szczuply) i roboty mi to nie oszczędza - i tak musze gotować następnego dnia
![]()
-
Zorka
Ja stram się, jednak czasem gotuję na dwa dni, właściwie zupy jeszcze nie udało mi się ugotować na jeden dzień 
Raczej nie, staram się przygotowywać takie dania, aby starczyły przynajmniej na dwa dni:) To duże ułatwienie i spora oszczędność czasu.
https://magiadlaciala.versum.com/services/238217
-
zagubiona1979
No niestety ja gotuje codziennie dwa dania
raczej nie zostaje nic na nastepny dzien .Rodzinka lubi dobrze zjesc
Ja jestem na diecie wiec jadam tylko zupke bez smietany,reszta wcina kotlety 
-
Dead Sea Premier
- Jestem tu nowa :)
Nie mam aż tyle czasu, by gotować codziennie. Chyba najbardziej ekonomicznym daniem jest rosół. Można z niego wyczarować każdą zupę. Nadaje się jako baza do sosów w pastach makaronowych.
ja też przeważnie zupę na dwa dni (albo drugiego dnia coś do niej dorzucam, coś zmieniam żeby była trochę inna), a z drugim bywa różnie, zależy co robię, bo są takie dania, że są na dwa dni, ale zazwyczaj codziennie. Zawsze mam porobione zapasy, trzymam w zamrażalniku coś na tzw. czarną godzinę, żeby można było wrzucić i odgrzać kiedy nie mam czasu gotować, albo kiedy mi się nie chce, ale to zdarza się naprawdę rzadko, bo ja lubię coś pichcić:)
Zwykle tak choć akurat dziś idziemy na sushie.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:26 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
Ja w ten weekend jeden dzień gotowałam w domu, a drugi na mieście, na zasadzie leniwej niedzieli 
Jak tylko jest to możliwe to gotuję duże porcje na dwa dni.
Ja gotuje tylko w weekendy z bardzo prostej przyczyny...po prostu nie mam na to czasu :/ w tygodniu jadam na mieście (uwielbiam kuchnię włoską i najczęściej chodzę do włoskich knajp. Moja ulubiona jest Il Fornello na Wilanowie http://www.restauracjewarszawa.com/kuchnia/Wloska) . W weekendy mam troszkę więcej czasu, więc staram się wtedy wykazać kulinarnie, w ten weekend robię kieszonki z piersi kurczaka z serem feta i orzeszkami pini....mniam:)
a to zalezy, czasami obiad robię na 2 dni

- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Codziennie, nie gotuje, ale staram się gotować w domu nie zamawiać nic na mieście, dobrze, ze jest wiele dań, które da się przyrządzić w 15 min
Być kobietą, być kobietą......
Gotuje codziennie dla moich dzieci. Wracaja strasznie glodni ze szkoly a nie chca jesc na szkolnej stolowce.
-
szpileczki.69
- Jestem tu nowa :)
Ja właściwie tak, mi to ogromną przyjemność sprawia już od momentu samych zakupów spożywczych, a zmywaniem się nie martwię, bo robi to za mnie mąż:)
-
tusia25
Ja gotuję prawie codziennie:) Czasem robię dania dwudniowe, a że mieszkam sama z narzeczonym to nie ma problemu, z zostawieniem połowy dania na następny dzień, jak np. lasagne, pesto, pizza itp.
Ogólnie to kocham jeść:) i w zasadzie jedną z moich ulubionych rzeczy jakie dała mi pełnoletność to to, że na obiad robię to, na co mam ochotę:)
Ogólnie to kocham jeść:) i w zasadzie jedną z moich ulubionych rzeczy jakie dała mi pełnoletność to to, że na obiad robię to, na co mam ochotę:)
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka