Gdzie kupujecie żywność ekologiczną?
Re: Gdzie kupujecie żywność ekologiczną?
ja to róźnie szczerze mówiąc, nawet nieraz w normalnym sklepie zdarza mi się znaleźć
chociaż ostatnio to chyba najczęściej na www.tast.pl
-
MałaMarysia
- Jestem tu nowa :)
Wiadomo, że teraz dużo produktów dostępnych jest już w sklepach wielkopowierzchniowych, jednak te które są najciekawsze najczęściej nadal trzeba szukać w internecie i tak np. w poszukiwaniu mojej ukochanej wody kokosowej zawędrowałam aż do http://www.bioterra.pl/
znalazłam tam też super słodycze bezglutenowe, ogólnie jestem zadowolona i polecam innym
znalazłam tam też super słodycze bezglutenowe, ogólnie jestem zadowolona i polecam innym
Ostatnio kupiłam małe zapasy w Browarze na Hubskiej we Wrocławiu, był tam organizowany kiermasz eko, ale to impreza chyba po raz pierwszy organizowana i być może będzie cykliczną.
Myślę, że takie targi powinny być większości miast. Trzeba byłoby skrzyknąć okolicznych producentów i dać im plac.
w carrefourze, auchan, organicu i sklepach ze zdrową żywnością online
Ja kupuję w internecie albo od przedstawicieli firm na różnych straganach. W Poznaniu na przykład jesy fajna cykliczna inicjatywa - Tygiel by Reforma, co 2 tygodnie można kupić dobre, ekologiczne, certyfikowane wędliny, sery, warzywa i owoce.
-
Aquila
ja nigdy nie wiem czy można wierzyć takim sklepom. Niby ekologiczny a pomidory z giełdy jak każdy warzywniak. Czy takie sklepy ktoś sprawdza w ogóle??
-
Asia44
W sklepach ze zdrową żywnością, bazarkach. Dodatkowo w każdym sklepie znajdują się półki z taką żywnością np. Alma, Piotr i Paweł. Warto również uczęszczać na targi takie jak organizuje Specjał by poznawać nowych producentów i firmy. Za tydzień organizowane są Międzynarodowe Targi Specjał "Biznes-Żywność-Medycyna" i mam zamiar sie na takie wybrać. Jestem handlowcem żywności więc myślę, że znajdę tam coś dla siebie. Jesli ktoś jest zainteresowany to tutaj jest wiecej info. SPAM
Ostatnio zmieniony czw lis 07, 2013 11:01 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie śmiecić forum
Powód: proszę nie śmiecić forum
Jeśli chodzi o dania z restauracji, to zamawiam na SPAM. Mają już kilka ekoknajpek. Na lunch spoko.
Ostatnio zmieniony pt lis 08, 2013 5:34 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Teraz niemal w każdym mieście jest taki sklep. Do tego, może warto przejrzeć sklepy internetowe. Dużo jest takich w sieci.
Też kupuję na targu - różnicę pomiędzy warzywami/owocami stamtąd a z marketu widać na pierwszy rzut oka...
najlepiej to kupować tak jak karolcia23 mówi na stoiska bo to może być bardziej ekologiczne niż inne rzeczy kupowane np w dużych sklepach gdzie jest wpisane świeże a tak pewnie nie jest
biznesplany
przez internet
można dostać wiele rzeczy
Ostatnio dosc czesto zdarzaja sie rozne wpadki koncernom farmaceutycznym , wiec
tak sobie mysle czemu w innych lub nawet pokrewnych dziedzinach mialoby byc inaczej.
Zywnosc ekologiczna od zawsze budzi moje watpliwosci , a konkretnie o prawdziwosc
i autentycznosc oferowanych produktow pod tym szyldem ekologicznym.
Skoro oszukuja tak jak zwrocilam uwage powyzej zaklady farmaceutyczne , to czemu
tacy skromni producenci zywnosci ekologicznej mieliby inaczej postepowac?
Przeciez w obu przypadkach chodzi tak naprawde o nasze cenne zdrowie.
Najgorsze w tym rozumowaniu jest to , ze wszyscy producenci tak naprawde
maja w nosie to nasze zdrowie , choc najczesciej sa to tworzone pozory , szczegolnie
pod plaszczykiem reklam ktore doskonale potrafia zlapac ciekawskiego i swiecie
przekonanego klienta , ze oferowany produkt to ekologia w najczystszej
postaci i samo zdrowie.
Warto dodac , ze tak naprawde to liczy sie i najwazniejszy jest wylacznie korzystny biznes.
A jesli uda sie jakos omamic i sprowokowac kogos do slepej wiary w ekologie to sukces
murowany , a kasa leci drzwiami i oknami.
Czyli to zloty a nie ekologiczny interes.
Osobiscie kupuje normalnie dostepna zywnosc i w zwiazku z tym zupelnie nie sugeruje sie
roznymi napisikami , ze to zywnosc ekologiczna.
Moja watpliwosc jest 100% potwierdzeniem , ze akuratnie owa zywnosc nic nie ma wspolnego tak naprawde z ekologia rozumianajako zdrowie.
Moje przemyslenia oparte sa na wlasnych doswiadczeniach , bo jestem wegetarianka.
tak sobie mysle czemu w innych lub nawet pokrewnych dziedzinach mialoby byc inaczej.
Zywnosc ekologiczna od zawsze budzi moje watpliwosci , a konkretnie o prawdziwosc
i autentycznosc oferowanych produktow pod tym szyldem ekologicznym.
Skoro oszukuja tak jak zwrocilam uwage powyzej zaklady farmaceutyczne , to czemu
tacy skromni producenci zywnosci ekologicznej mieliby inaczej postepowac?
Przeciez w obu przypadkach chodzi tak naprawde o nasze cenne zdrowie.
Najgorsze w tym rozumowaniu jest to , ze wszyscy producenci tak naprawde
maja w nosie to nasze zdrowie , choc najczesciej sa to tworzone pozory , szczegolnie
pod plaszczykiem reklam ktore doskonale potrafia zlapac ciekawskiego i swiecie
przekonanego klienta , ze oferowany produkt to ekologia w najczystszej
postaci i samo zdrowie.
Warto dodac , ze tak naprawde to liczy sie i najwazniejszy jest wylacznie korzystny biznes.
A jesli uda sie jakos omamic i sprowokowac kogos do slepej wiary w ekologie to sukces
murowany , a kasa leci drzwiami i oknami.
Czyli to zloty a nie ekologiczny interes.
Osobiscie kupuje normalnie dostepna zywnosc i w zwiazku z tym zupelnie nie sugeruje sie
roznymi napisikami , ze to zywnosc ekologiczna.
Moja watpliwosc jest 100% potwierdzeniem , ze akuratnie owa zywnosc nic nie ma wspolnego tak naprawde z ekologia rozumianajako zdrowie.
Moje przemyslenia oparte sa na wlasnych doswiadczeniach , bo jestem wegetarianka.
ja kupuję w sklepie ze zdrową żywnością, który od lat funkcjonuje na tarnowskim rynku (bo tu mieszkam). Nazywa się Pszczółka, można tam kupić dobre jedzenie, zioła ale i też się poradzić. Sporo takich sklepów można znaleźć na stronie SPAM
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2014 9:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam sklep SPAM Trafiłam przez przypadek i się uzależniłam
Mega pyszne - zwłaszcza masło czekoladowe

Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2016 2:30 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: polecam nie spamować
Powód: polecam nie spamować
Teraz już w niektórych dużych marketach są specjalne działy ze zdrową żywnością.
proteza zębowa
Teraz te działy cieszą się coraz większą popularnością i coraz większy jednak dostęp mamy do tego..
Tylko pytanie czy to faktycznie ekologiczna czy tylko z nazwy
Tylko pytanie czy to faktycznie ekologiczna czy tylko z nazwy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Najlepiej od chłopa sprawdzonego na wsi
grywalizacja na http://sanitera.pl