formaldehyd pomocy :(

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
gabriela494
Miła Kobietka

formaldehyd pomocy :(

Post autor: gabriela494 »

Witam:)

Ostatnio stosowałam odzywkę do paznokci 8 w 1. Jak sie później okzało mam alergię na formaldehyd znajdujacy sie w składzie ( sama do tego doszłam). I teraz pytanie, co robic? Zmiany nie są wielkie, pojawiły się czarne kropeczki, no i troszke miejscami ubytek pod paznokciem. Czy koniecznie musze iśc z tym do lekarza?
Tylko mnie nazywa kochaniem ,to mój teren pod jego ubraniem.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: formaldehyd pomocy :(

Post autor: Hadassa »

dobrze by było, by zobacył to dermatolog ....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Natasza
Jestem tu nowa :)

Re: formaldehyd pomocy :(

Post autor: Natasza »

Uważam, że powinnaś zdecydowanie pójść do dermatologa. Prawdopodobnie to onycholiza - polega właśnie na oddzieleniu się płytki paznokcia od miazgi. Sama w sobie groźna nie jest, ale jeżeli się w takim stanie zaniedba paznokcie to może być jeszcze gorzej.
Lekarz Ci przede wszystkim potwierdzi, że to właśnie ten problem i co z nim zrobić. Trzeba utrzymywać paznokcie w dużej czystości, dbać żeby były suche, najlepiej nie malować, odkażać - myślę, że dermatolog wskaże Ci konkretne rozwiązania.
ODPOWIEDZ