Gardło i kaszel....
Gardło i kaszel....
Może już któraś z Was miała taki problem...Od 1 może trochę dłużej męczy mnie suchy, kaszel z odrywającą się wydzieliną w gardle, nie wiem już co robić, byłam u lekarza , brałam już wiele leków od kaszlu i trochę ustaję i nawrót nie wiem , czy to jest normalne gdzie ja mam się udać, bo mój lekarz rodzinny wogólę sobie z tym nie daje rady.... chciałam dodać, że palę tak 2 papierosy 3 dziennie
Re: Gardło i kaszel....
To nie od papierosów raczej. 2-3 papierosy dziennie nie szkodzą. Udaj się do laryngologa. Zrób wymaz z gardła i inne badania, które Ci zaleci. Prawdopodobnie masz jakieś zakażenie.
Każdy papieros szkodzi
. Ale fakt,to pewnie nie od tego.Może po prostu silniejszych leków potrzebujesz. Spróbuj iść do innego lekarza
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Miałam na myśli, że małe ilości papierosów nie szkodzą tak bardzo. 
-
dzo
to znaczy jak bardzo ?Baśka1971 pisze:Miałam na myśli, że małe ilości papierosów nie szkodzą tak bardzo.
Czytałam gdzieś, że papierosy w niewielkiej ilości mają też swoje plusy. Zmniejszają ryzyko alzheimera i kilku innych chorób (Dzo proszę nie każ przytaczać, bo ja już nie pamiętam gdzie to czytałam). Ale z papierosami jest tak, że Ci co palą, to rzadko kiedy palą małe ilości (małe to 2-3 dziennie). W końcu to nałóg i w ogólnym rozrachunku szkodliwy bardzo.
-
dzo
jak coś co zawiera w sobie tyle różnych trujących związków może mieć swoje plusy ?
brednia jakaś totalna
brednia jakaś totalna
Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie". 
-
doradca.disnemar
- Jestem tu nowa :)
KAŻDY PAPIEROS SZKODZI!!!! Szkodliwe jest również bierne palenie! Dym uszkadza nabłonek dróg oddechowych, zwłaszcza jego rzęski, które są odpowiedzialne za eliminację zanieczyszczeń i ochronę. Ich uszkodzenie naraża na infekcje oraz usposabia do dalszego niszczenia przez dym- błędne koło.Baśka1971 pisze:To nie od papierosów raczej. 2-3 papierosy dziennie nie szkodzą. Udaj się do laryngologa. Zrób wymaz z gardła i inne badania, które Ci zaleci. Prawdopodobnie masz jakieś zakażenie.
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
www.disnemar.pl
-
doradca.disnemar
- Jestem tu nowa :)
Fenomen francuski jest udowodniony owszem, ale nie wiadomo dlaczego akurat w tamtym regionie ludzie byli zdrowi. W reszcie świata alkohol nie miał żadnego pozytywnego wpływu.Baśka1971 pisze:Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie".
Marta,
www.disnemar.pl
www.disnemar.pl
doradca.disnemar pisze:Fenomen francuski jest udowodniony owszem, ale nie wiadomo dlaczego akurat w tamtym regionie ludzie byli zdrowi. W reszcie świata alkohol nie miał żadnego pozytywnego wpływu.Baśka1971 pisze:Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie".
Fenoment francuski polega na tym że wino pije sie do posiłków, jest to wino 4-5 % tak zwane deserowe. Lampka wina z winogron o tym stężeniu alkoholu poprawia przemianę materii
Ja też jako starsza pani polecam Sinulan. Jest bardzo skuteczny na katar i kaszel. Wiele leków wybrałam i ciągle wydawałam dużo kasy. W końcu trafiłam na tanie a skuteczne tabletki! 
siemię lniane - łyżeczkę siemienia lnianego zalej szklanką wody i gotuj ok. 10 min. Dodaj łyżkę miodu i pij ciepły płyn 2 razy dziennie.
cytryna i oliwa - 200 ml oliwy z oliwek wymieszaj ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Wstrząśnij miksturę i pij po łyżeczce 3 razy dziennie.
imbir - nawilża śluzówkę. Przygotuj wywar z imbiru. Cienko pokrojony kawałek imbiru (ok. 5 cm), zalej 0,5 l wody i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Przecedź i posłódź miodem albo syropem malinowym. Pij szklankę wywaru rano i wieczorem .
cytryna i oliwa - 200 ml oliwy z oliwek wymieszaj ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Wstrząśnij miksturę i pij po łyżeczce 3 razy dziennie.
imbir - nawilża śluzówkę. Przygotuj wywar z imbiru. Cienko pokrojony kawałek imbiru (ok. 5 cm), zalej 0,5 l wody i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Przecedź i posłódź miodem albo syropem malinowym. Pij szklankę wywaru rano i wieczorem .
A moim zdaniem to może być od papierosów - ja tak miałam. Dwa papierosy w ciagu dnia i od razu gardło bolała a później z automatu gorączka i 7 dni na L4.
Rzuć palenie bo szkoda zdrowia
A na gardło polecam płukanki z wody i soli - pomaga
Rzuć palenie bo szkoda zdrowia
A na gardło polecam płukanki z wody i soli - pomaga
http://www.brzydkaprawda.pl
- malinka 61
- Kobietka Expert
Polecam syrop Prawoślazowy , bardzo tani bo tylko 2,50 zł a wielce skuteczny . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

To może być alergia na "coś'. Spróbuj zastosować lek na alergię taki bez recepty.
albo woda ze spirytusem do płukania - proporcje uzależnione od indywidualnego poziomu wytrzymałości gardła 
http://www.el-architects.pl
-
a_gatka
A jak to działa? W sensie na czym polega działanie lecznicze? Mnie się wydaje, że alkohol w tym przypadku to tylko podrażnia bardziej i więcej uczyni złego niż dobrego...
Nie słyszałam do tej pory o alkoholu na gardło i kaszel... przecież to musi chyba jeszcze tylko bardziej podrażniać? Któraś z Was próbowała tej metody? Ja jednak chyba pozostanę przy syropie 
Najlepiej to jest się hartować cały rok, jeśli jednak nas dopadnie kaszel + chrypa, najlepsze wydaje się być miód z mlekiem, naprawdę potrafi zdziałać cuda.
Ale wiecie, że miodu nie można podgrzewać ani dodawać do ciepłych płynów, bo traci swoje właściwości... A ja na chore gardło i kaszel raczej niz zimnego bym nie przełknęła, wiec syrop w tym wypadku jest lepszym wyjściem.
ja słyszałam, że nie można do goracego dawać... i doprowadzić do gotowania..
ale podgrzać można...
ale podgrzać można...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Mam identyczny problem tylko ja nie palę 
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Kiedy mam problemy z gardłem to w ruch u mnie od razu ruszają tabletki do ssania, jest to chyba jeden z niewielu bóli które przeszkadzają mi okropnie. Strepsils intense sprawdza się doskonale, ponadto piję mleko z czosnkiem, herbatę z miodem.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Trzeba dbać o siebie dziewczyny, siłownia, zdrowa dieta, dużo widomo...hahhaha
Nie ma co leczyć się jak już człowiek jest chory, trzeba profilaktycznie też stosować różne rzeczy
ja poijam raz miód z melekiem, a raz taki syrop SPAM, póki co chora ma się z daleka [emoji14]
RAZ UZYWASZ RAZ LECISZ DO APTEKI....
RAZ UZYWASZ RAZ LECISZ DO APTEKI....