Gardło i kaszel....

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
sowka1989
Jestem tu nowa :)

Gardło i kaszel....

Post autor: sowka1989 »

Może już któraś z Was miała taki problem...Od 1 może trochę dłużej męczy mnie suchy, kaszel z odrywającą się wydzieliną w gardle, nie wiem już co robić, byłam u lekarza , brałam już wiele leków od kaszlu i trochę ustaję i nawrót nie wiem , czy to jest normalne gdzie ja mam się udać, bo mój lekarz rodzinny wogólę sobie z tym nie daje rady.... chciałam dodać, że palę tak 2 papierosy 3 dziennie
Baśka1971
Fajna Kobietka

Re: Gardło i kaszel....

Post autor: Baśka1971 »

To nie od papierosów raczej. 2-3 papierosy dziennie nie szkodzą. Udaj się do laryngologa. Zrób wymaz z gardła i inne badania, które Ci zaleci. Prawdopodobnie masz jakieś zakażenie.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Każdy papieros szkodzi :) . Ale fakt,to pewnie nie od tego.Może po prostu silniejszych leków potrzebujesz. Spróbuj iść do innego lekarza
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Baśka1971
Fajna Kobietka

Miałam na myśli, że małe ilości papierosów nie szkodzą tak bardzo. ;)
dzo

Post autor: dzo »

Baśka1971 pisze:Miałam na myśli, że małe ilości papierosów nie szkodzą tak bardzo. ;)
to znaczy jak bardzo ?
Baśka1971
Fajna Kobietka

Czytałam gdzieś, że papierosy w niewielkiej ilości mają też swoje plusy. Zmniejszają ryzyko alzheimera i kilku innych chorób (Dzo proszę nie każ przytaczać, bo ja już nie pamiętam gdzie to czytałam). Ale z papierosami jest tak, że Ci co palą, to rzadko kiedy palą małe ilości (małe to 2-3 dziennie). W końcu to nałóg i w ogólnym rozrachunku szkodliwy bardzo.
dzo

Post autor: dzo »

jak coś co zawiera w sobie tyle różnych trujących związków może mieć swoje plusy ?

brednia jakaś totalna
Baśka1971
Fajna Kobietka

Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie". :diabel
doradca.disnemar

Post autor: doradca.disnemar »

Baśka1971 pisze:To nie od papierosów raczej. 2-3 papierosy dziennie nie szkodzą. Udaj się do laryngologa. Zrób wymaz z gardła i inne badania, które Ci zaleci. Prawdopodobnie masz jakieś zakażenie.
KAŻDY PAPIEROS SZKODZI!!!! Szkodliwe jest również bierne palenie! Dym uszkadza nabłonek dróg oddechowych, zwłaszcza jego rzęski, które są odpowiedzialne za eliminację zanieczyszczeń i ochronę. Ich uszkodzenie naraża na infekcje oraz usposabia do dalszego niszczenia przez dym- błędne koło.
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
doradca.disnemar

Post autor: doradca.disnemar »

Baśka1971 pisze:Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie". :diabel
Fenomen francuski jest udowodniony owszem, ale nie wiadomo dlaczego akurat w tamtym regionie ludzie byli zdrowi. W reszcie świata alkohol nie miał żadnego pozytywnego wpływu.
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

doradca.disnemar pisze:
Baśka1971 pisze:Tak jak picie alkoholu dla poprawy "krążenia pewnie". :diabel
Fenomen francuski jest udowodniony owszem, ale nie wiadomo dlaczego akurat w tamtym regionie ludzie byli zdrowi. W reszcie świata alkohol nie miał żadnego pozytywnego wpływu.

Fenoment francuski polega na tym że wino pije sie do posiłków, jest to wino 4-5 % tak zwane deserowe. Lampka wina z winogron o tym stężeniu alkoholu poprawia przemianę materii
wandula

Post autor: wandula »

Ja też jako starsza pani polecam Sinulan. Jest bardzo skuteczny na katar i kaszel. Wiele leków wybrałam i ciągle wydawałam dużo kasy. W końcu trafiłam na tanie a skuteczne tabletki! :D
adar102

Post autor: adar102 »

siemię lniane - łyżeczkę siemienia lnianego zalej szklanką wody i gotuj ok. 10 min. Dodaj łyżkę miodu i pij ciepły płyn 2 razy dziennie.

cytryna i oliwa - 200 ml oliwy z oliwek wymieszaj ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Wstrząśnij miksturę i pij po łyżeczce 3 razy dziennie.

imbir - nawilża śluzówkę. Przygotuj wywar z imbiru. Cienko pokrojony kawałek imbiru (ok. 5 cm), zalej 0,5 l wody i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Przecedź i posłódź miodem albo syropem malinowym. Pij szklankę wywaru rano i wieczorem .
Moje hobby to fugas de agua Madrid - Pozdrawiam M4r3tik4 :-)
lulu

Post autor: lulu »

A moim zdaniem to może być od papierosów - ja tak miałam. Dwa papierosy w ciagu dnia i od razu gardło bolała a później z automatu gorączka i 7 dni na L4.
Rzuć palenie bo szkoda zdrowia :)

A na gardło polecam płukanki z wody i soli - pomaga ;)
http://www.brzydkaprawda.pl
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Polecam syrop Prawoślazowy , bardzo tani bo tylko 2,50 zł a wielce skuteczny . :kiss2
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Ines8131

Post autor: Ines8131 »

To może być alergia na "coś'. Spróbuj zastosować lek na alergię taki bez recepty.
dodomi3

Post autor: dodomi3 »

albo woda ze spirytusem do płukania - proporcje uzależnione od indywidualnego poziomu wytrzymałości gardła ;)
http://www.el-architects.pl
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A jak to działa? W sensie na czym polega działanie lecznicze? Mnie się wydaje, że alkohol w tym przypadku to tylko podrażnia bardziej i więcej uczyni złego niż dobrego...
Awatar użytkownika
motylka
Miła Kobietka

Post autor: motylka »

Nie słyszałam do tej pory o alkoholu na gardło i kaszel... przecież to musi chyba jeszcze tylko bardziej podrażniać? Któraś z Was próbowała tej metody? Ja jednak chyba pozostanę przy syropie :)
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

Najlepiej to jest się hartować cały rok, jeśli jednak nas dopadnie kaszel + chrypa, najlepsze wydaje się być miód z mlekiem, naprawdę potrafi zdziałać cuda.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Ale wiecie, że miodu nie można podgrzewać ani dodawać do ciepłych płynów, bo traci swoje właściwości... A ja na chore gardło i kaszel raczej niz zimnego bym nie przełknęła, wiec syrop w tym wypadku jest lepszym wyjściem.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ja słyszałam, że nie można do goracego dawać... i doprowadzić do gotowania..
ale podgrzać można...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
halinka08

Post autor: halinka08 »

Mam identyczny problem tylko ja nie palę ;)
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Kiedy mam problemy z gardłem to w ruch u mnie od razu ruszają tabletki do ssania, jest to chyba jeden z niewielu bóli które przeszkadzają mi okropnie. Strepsils intense sprawdza się doskonale, ponadto piję mleko z czosnkiem, herbatę z miodem.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Zofia01

Post autor: Zofia01 »

Trzeba dbać o siebie dziewczyny, siłownia, zdrowa dieta, dużo widomo...hahhaha :) Nie ma co leczyć się jak już człowiek jest chory, trzeba profilaktycznie też stosować różne rzeczy :) ja poijam raz miód z melekiem, a raz taki syrop SPAM, póki co chora ma się z daleka [emoji14]

RAZ UZYWASZ RAZ LECISZ DO APTEKI....
ODPOWIEDZ