Alergia

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
1mpresja
Fajna Kobietka

Alergia

Post autor: 1mpresja »

Słuchajcie, właśnie zaczął się sezon na alergie... Ja już czuję powoli moje znajome symptomy - duszności, łzawienie, lada dzień dojdzie katar... Macie jakieś domowe sposoby na takie alergiczne "przyjemności"?
cotton
Miła Kobietka

Re: Alergia

Post autor: cotton »

a na co masz alergię? Kiedy?
Awatar użytkownika
marysia88
Miła Kobietka

Post autor: marysia88 »

a leki alergiczne? typu zyrtec?
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

Jeśli masz alergię, najlepiej idź do lekarza po leki, które pomogą Ci w normalnych funkcjonowaniu, a na co dzień zalecam noszenie przy sobie przynajmniej trzech paczek chusteczek higienicznych ;).
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Niestety, alergia to wyjatkowo upierdliwa dolegliwosc na ktora
tak naprawde domowe sposoby nie dzialaja.
Mysle, ze nawet wiekszosc lekarzy ma z trafieniem z lekiem w alergie ogromny
problem.
Jednak wizyta u medyka jest wrecz konieczna , bo wykonanie testow napewno
Ci pomoze zredykowac dolegliwosci alergiczne. :|
Awatar użytkownika
Diagnostyka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Diagnostyka »

Najpierw powinnaś zdiagnozować co dokładnie Cię uczula, bo dookoła nas rośnie cały atlas roślin. Udaj się do najbliższego laboratorium i wykonaj badanie krwi tzw. panel alergenów wziewnych, koszt takiego na ok. 20 alergenów to ok. 200 zł. Przy tym badaniu nie musimy odstawiać leków antyhistaminowych.
WielkiZbyszek
Miła Kobietka

Post autor: WielkiZbyszek »

znaczy ja ogólnie odstawiłam farmaceutyki na alergie ale wiem ze mam silny na to organizm ;p
wspomagam sie za to jakimiś suplementami, popatrz sobie na sklepy takie jak SPAM tam masz duzy akurat dział ALERGIE :)
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2014 3:01 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

o domowe sposoby to raczej troche trudno, przynajmniej w moim przypadku. niestety objawy alergii mam tak nasilone że nic nigdy się nie sprawdziło, jedynie leki. dobrze że teraz przynajmniej już bez recepty mogę dostać w aptece :)
Anitka

Post autor: Anitka »

Ja korzystam zawsze z tabletek, nie wyobrażam sobie życia wiosną bez nich.
Awatar użytkownika
kamila
Fajna Kobietka

Post autor: kamila »

Moje dziecko ma alergie na trawy.Leki w zasadzie niewiele pomagają...Zapalenie oskrzeli kika razy do roku :-( Cos okropnego.Mysle o odczulaniu.
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Awatar użytkownika
ZielonoOka
Fajna Kobietka

Post autor: ZielonoOka »

Niestety mam to samo Zbliża się lato a ja łzawie, kicham i mam katar. Moim sposobem są tabletki, biorę jedną dziennie gdy tylko zaczynają się znajome objawy. Moja mama przez 5 lat chodziła na szczepionki i do dziś ma spokój. Domowych sposobów niestety nie znam.
natalijka25

Post autor: natalijka25 »

Oj nikomu nie życzę takiej choroby, jaką jest alergia, tutaj można poczytać więcej na ten ttemat: SPAM Ludzie mają przewalone, muszą uważać co jedzą, co piją, w zależności od tego, jaką kto ma alergię. Ja mam problem z piekącymi oczami, czy to może być początek?
Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2015 12:16 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
daria218

Post autor: daria218 »

Moja siostra dwa razy dziennie bierze prysznic, aby spłukać alergeny
po przyjściu do domu zmienia ubranie
stosuje filtry przeciwpyłowe w samochodzie
unika miejsc gdzie jest duże stężenie pyłków. I przyjmuje leki nowej generacji, takie jak: bilastyna, desloratadyna, rupatadyna nie mają żadnych przeciwwskazań. Niestety, są droższe i w większości przypadków dostępne na receptę niektóre można dostać bez recepty. nosa i do oczu azelastyna. Alergolog na razie kazał jej zrobić przerwę i zażywa codziennie wapno z witaminą D3 - jedna tabletka dziennie, czuje się dobrze.
milena3556

Post autor: milena3556 »

Mi wapno kompletnie nie pomaga, bierzecie może jakieś leki antyhistaminowe?
olisabebe

Post autor: olisabebe »

Astra pisze:Niestety, alergia to wyjatkowo upierdliwa dolegliwosc na ktora
tak naprawde domowe sposoby nie dzialaja.
Mysle, ze nawet wiekszosc lekarzy ma z trafieniem z lekiem w alergie ogromny
problem.
Jednak wizyta u medyka jest wrecz konieczna , bo wykonanie testow napewno
Ci pomoze zredykowac dolegliwosci alergiczne. :|
to prawda, najlepsza jest dieta eliminacyjna i odczulanie.... najgorzej że ja mam alergię na zwierzaczka który jest w domu już 8 lat i nie wiem co zrobić czytałam artykuł niby jakieś sposoby są ale czy to działa?
https://www.stolicazdrowia.pl/329/alergia-na-zwierzeta-czyli-okielznac-alergie-zwierzeta/
betina

Post autor: betina »

Zyrtec to jest lek naprawdę do niczego, no może jedynie do bardzo lekkich alergii, na coś "większego" nie pomoże.
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
Awatar użytkownika
cate

Post autor: cate »

Mnie też teraz męczy alergia :<
alic

Post autor: alic »

Domowych sposobów żadnych nie miałam niestety, ale powiem ci szczerze, że z alergii można się wyleczyć i jestem na to żywym dowodem :). Sama jestem alergiczką, ale chodziłam do alergologa - dr Teresy Stelmasiak, która ma swój gabinet w Lublinie, ona opowiedziała mi o zabiegu odczulania. Uznałam, ze to dobra opcja dla mnie i muszę przyznać, ze efekt jest super. Nie mam już objawów alergicznych, oczy mi nie łzawią, z nosa mi nie cieknie/ Alergologa serdecznie wam polecam :).
ODPOWIEDZ