Alergia
Re: Alergia
a na co masz alergię? Kiedy?
a leki alergiczne? typu zyrtec?
Jeśli masz alergię, najlepiej idź do lekarza po leki, które pomogą Ci w normalnych funkcjonowaniu, a na co dzień zalecam noszenie przy sobie przynajmniej trzech paczek chusteczek higienicznych
.
Niestety, alergia to wyjatkowo upierdliwa dolegliwosc na ktora
tak naprawde domowe sposoby nie dzialaja.
Mysle, ze nawet wiekszosc lekarzy ma z trafieniem z lekiem w alergie ogromny
problem.
Jednak wizyta u medyka jest wrecz konieczna , bo wykonanie testow napewno
Ci pomoze zredykowac dolegliwosci alergiczne.
problem.
- Diagnostyka
- Jestem tu nowa :)
Najpierw powinnaś zdiagnozować co dokładnie Cię uczula, bo dookoła nas rośnie cały atlas roślin. Udaj się do najbliższego laboratorium i wykonaj badanie krwi tzw. panel alergenów wziewnych, koszt takiego na ok. 20 alergenów to ok. 200 zł. Przy tym badaniu nie musimy odstawiać leków antyhistaminowych.
-
WielkiZbyszek
- Miła Kobietka
znaczy ja ogólnie odstawiłam farmaceutyki na alergie ale wiem ze mam silny na to organizm ;p
wspomagam sie za to jakimiś suplementami, popatrz sobie na sklepy takie jak SPAM tam masz duzy akurat dział ALERGIE
wspomagam sie za to jakimiś suplementami, popatrz sobie na sklepy takie jak SPAM tam masz duzy akurat dział ALERGIE
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2014 3:01 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
o domowe sposoby to raczej troche trudno, przynajmniej w moim przypadku. niestety objawy alergii mam tak nasilone że nic nigdy się nie sprawdziło, jedynie leki. dobrze że teraz przynajmniej już bez recepty mogę dostać w aptece 
Ja korzystam zawsze z tabletek, nie wyobrażam sobie życia wiosną bez nich.
Moje dziecko ma alergie na trawy.Leki w zasadzie niewiele pomagają...Zapalenie oskrzeli kika razy do roku
Cos okropnego.Mysle o odczulaniu.
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
- ZielonoOka
- Fajna Kobietka
Niestety mam to samo Zbliża się lato a ja łzawie, kicham i mam katar. Moim sposobem są tabletki, biorę jedną dziennie gdy tylko zaczynają się znajome objawy. Moja mama przez 5 lat chodziła na szczepionki i do dziś ma spokój. Domowych sposobów niestety nie znam.
-
natalijka25
Oj nikomu nie życzę takiej choroby, jaką jest alergia, tutaj można poczytać więcej na ten ttemat: SPAM Ludzie mają przewalone, muszą uważać co jedzą, co piją, w zależności od tego, jaką kto ma alergię. Ja mam problem z piekącymi oczami, czy to może być początek?
Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2015 12:16 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja siostra dwa razy dziennie bierze prysznic, aby spłukać alergeny
po przyjściu do domu zmienia ubranie
stosuje filtry przeciwpyłowe w samochodzie
unika miejsc gdzie jest duże stężenie pyłków. I przyjmuje leki nowej generacji, takie jak: bilastyna, desloratadyna, rupatadyna nie mają żadnych przeciwwskazań. Niestety, są droższe i w większości przypadków dostępne na receptę niektóre można dostać bez recepty. nosa i do oczu azelastyna. Alergolog na razie kazał jej zrobić przerwę i zażywa codziennie wapno z witaminą D3 - jedna tabletka dziennie, czuje się dobrze.
po przyjściu do domu zmienia ubranie
stosuje filtry przeciwpyłowe w samochodzie
unika miejsc gdzie jest duże stężenie pyłków. I przyjmuje leki nowej generacji, takie jak: bilastyna, desloratadyna, rupatadyna nie mają żadnych przeciwwskazań. Niestety, są droższe i w większości przypadków dostępne na receptę niektóre można dostać bez recepty. nosa i do oczu azelastyna. Alergolog na razie kazał jej zrobić przerwę i zażywa codziennie wapno z witaminą D3 - jedna tabletka dziennie, czuje się dobrze.
-
milena3556
Mi wapno kompletnie nie pomaga, bierzecie może jakieś leki antyhistaminowe?
to prawda, najlepsza jest dieta eliminacyjna i odczulanie.... najgorzej że ja mam alergię na zwierzaczka który jest w domu już 8 lat i nie wiem co zrobić czytałam artykuł niby jakieś sposoby są ale czy to działa?Astra pisze:Niestety, alergia to wyjatkowo upierdliwa dolegliwosc na ktora
problem.
https://www.stolicazdrowia.pl/329/alergia-na-zwierzeta-czyli-okielznac-alergie-zwierzeta/
Zyrtec to jest lek naprawdę do niczego, no może jedynie do bardzo lekkich alergii, na coś "większego" nie pomoże.
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
Mnie też teraz męczy alergia :<
Domowych sposobów żadnych nie miałam niestety, ale powiem ci szczerze, że z alergii można się wyleczyć i jestem na to żywym dowodem
. Sama jestem alergiczką, ale chodziłam do alergologa - dr Teresy Stelmasiak, która ma swój gabinet w Lublinie, ona opowiedziała mi o zabiegu odczulania. Uznałam, ze to dobra opcja dla mnie i muszę przyznać, ze efekt jest super. Nie mam już objawów alergicznych, oczy mi nie łzawią, z nosa mi nie cieknie/ Alergologa serdecznie wam polecam
.