Gardło i jego problemy?
Gardło i jego problemy?
Bardzo mocno męczy mnie gardło. Ostatnio trochę pracowałam prowadząc wykłady nie tylko dla dorosłych, ale i dla dzieci, w pewnym momencie zaniemogłam. Zanim pójde do apteki może wy macie jakieś tabletki jako suplemenety, nie ma stricte ból tylko takie, które mają jemu zapobiegac?
Re: Gardło i jego problemy?
To co mi wszyscy polecaja to duzo pic i cukierki do ssania
Wysłane z malego pożeracza czasu
Wysłane z malego pożeracza czasu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
pytanie czy nie jesteś na diecie bo jeśli tak to niekoniecznie cukierki mogą być dobrym rozwiązaniem
najlepsze chyba będą pastylki do ssania, pytanie czy lubisz ziołowe smaki bo ja nie, a większość pastylek na gardło ma niestety taki smak, koleżanka ostatnio mi mówiła, że kupiła w aptece pastylki do ssania właśnie na gardło o smaku czarnej porzeczki, może ją podpytam co to było.
-
Tusia
jałowa nie wiem w jakim aspekcie poruszasz kwestie diety, chodzi o zawartosc cukru ? Sa takie tabletki ktore moga zazywac diabetycy takze mysle ze w ramach suplementacji sporadycznej moglyby sie sprawdzic.
w takim aspekcie, ze Panie dbające o linie nie będą leczyły gardła słodkimi cukierkami, prawda?
czy dla diabetyków można spotkać suplementy na gardło?
czy dla diabetyków można spotkać suplementy na gardło?
Najlepiej to iśc do specjalisty lekarza czy laryngologa,. Ja w pierwszych objawach grypopodobnych i przeziębieniu biorę Oscillococcinum jest w granulkach można rozpuszczać z wodą;-)
Ja byłam w tej sprawie ostatnio u laryngologa, polecono mi zioła "Hetmańska. Problemy gardłowe". dopiero od wczoraj je stosuję 
jeśli ma się utrzymujące problemy z gardłem to polecam konsulatację w klinice MML, tam są w stanie pomóc doraźnie i skutecznie, a nie będą odsyłać od lekarza do lekarza 
Ja swego czasu miałam długotrwałe problemy z gardłem. Pomogło mi picie lipy.
Skutecznie na problemy z gardłem pomaga mi mleko z miodem 
I zapomniałabym o znielubianej wodzie z cebulą i cukrem
I zapomniałabym o znielubianej wodzie z cebulą i cukrem
Syrop z sosny jest bardzo fajnym lekarstwem na wiele dolegliwości
Jak mam pierwsze objawy grypy to stosuję Oscillococcinum jest w granulkach i bez recepty 
-
Tusia
Tak, są. Wiem bo wypytywałam o to panią farmaceutkę. Kupiłam fiordę.jałowa pisze: czy dla diabetyków można spotkać suplementy na gardło?
Najczęściej choruje w sezonie jesienno- zimowym warto się wtedy hartować i chodzić dużo na spacery, gdy już jestem przeziębiona to borę Oscillococcinum, w kilka dni wracam do zdrowia 
ale to chyba jakaś nowość bo ja jestem diabetykiem od lat i zawsze miałam problem z kupieniem pastylek na gardło z takim składem, który nie będzie mi szkodził.Tusia pisze:Tak, są. Wiem bo wypytywałam o to panią farmaceutkę. Kupiłam fiordę.
Przede wszystkim to chyba trzeba nawilżać. Na przykład jak mnie zdarza się dłużej pogadać to zaraz mi w gardle zasycha, a to i nic przyjemnego i rzeczywiście czasem wręcz boli. Ja w takich sytuacjach dbam po prostu o to żeby dużo pić. Najlepiej wodę, ale oczywiście niegazowaną, bo ta z bąbelkami jeszcze tylko bardziej podrażnia. Poza tym zawsze warto płukać naparem z szałwii. Albo po prostu kup sobie Dentosept. Mieszanka ziołowa, bardzo skuteczna
-
Tusia
Była mowa o tym, że rzeczywiście jest to jakiś rodzaj nowości, ale parę miesięcy wydaje mi się że jest na rynku. No i faktycznie jest dla diabetyków.jałowa pisze:ale to chyba jakaś nowość bo ja jestem diabetykiem od lat i zawsze miałam problem z kupieniem pastylek na gardło z takim składem, który nie będzie mi szkodził.Tusia pisze:Tak, są. Wiem bo wypytywałam o to panią farmaceutkę. Kupiłam fiordę.
ale teraz chyba coraz więcej tabletek bez cukru
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Wlasnie jestem w trakcie leczenia bolu gardla Fiorda o smaku porzeczkowym.
Pomaga i to bardzo.
Pomaga i to bardzo.
no właśnie chyba teraz jest tylu diabetyków, że nic dziwnego, że coraz więcej tabletek pojawia się dla Nas.
-
Małgorzata3
- Jestem tu nowa :)
Pić cieple napoje , herbate z miodem i cytryna- tez pomaga.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Miód z cytryną oraz mleko z masłem i miodem- to najlepsze z tych domowych sposobów na gardło,są przynajmniej skuteczne. A jeżeli męczy Cię kaszel to polecam też syrop z cebuli.
ja się zdecydowałam właśnie na cytrynową fiordę, aby pozostać w temacie cytryny 
Mnie najbardziej smakuje Fiorda malinowa dla dzieci, a z tych dla dorosłych czarna porzeczka, ale jak kto woli. A co do samego gardła czasem niestety domowe sposoby nie pomagają. Ale są przyjemne i sobie ich nie odmawiam. Leczenie leczeniem, ale herbatka z cytryną to i tak dobry sposób na przyjemny wieczor.
to prawda herbatka z cytryną to dobra rzecz, najważniejsze żeby sobie uprzyjemnić wieczór. Co do gardła to jest to moja pięta achillesowa, jestem nauczycielką i chrypkę mam praktycznie non stop więc trzeba sobie jakoś radzić każdego dnia