Fotograf Czy Kamerka?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
Matex_in_Latex

Fotograf Czy Kamerka?

Post autor: Matex_in_Latex »

Chodzi mi głównie o to co będzie się działo na sali bo wiadomo na plener itp ofc zdjęcia, ale zastanawiam się czy ogólnie nie jest warto zostać tylko przy fotografie?
Luśka

Re: Fotograf Czy Kamerka?

Post autor: Luśka »

my na ślubie będziemy mieli tylko fotografa...przemyśleliśmy sprawę, bo kamerzysta by nas za bardzo stresował...no i powiem tak..lepiej przeczytać książkę, zamiast obejrzeć film...
to samo tyczy się fotek :)
dzo

Post autor: dzo »

ja uważam że warto mieć zarówno kamerzystę jak i fotografa ;)

zdjęcia to tylko zdjęcia a film jak człowiek ogląda to widać każdy szczegół tego wielkiego wydarzenia...

zdjęcia ok ale film również musi być
Matex_in_Latex

Chyba jednak zdecydujemy się tylko na fotografa gdyż kamerka i tak bedzie (prawdopodobnie nie jedna) choć nie profesjonalna bo z rodziny. Wiadomo nie będzie to cała imprezka ale jednak. Za to fotograf od początku do końca i z całą resztą. Chodź z tym kamerzystą to jednak jeszcze do końca przekonany nie jestem. Za opinie i podpowiedzi zgóry dzięki. A i proszę o jeszcze ;)
Merry

Post autor: Merry »

Najważniejszy moim zdaniem jest fotograf, ale kamerke też polecam. Jestem świeżo po ślubie i często oglądam zarówno zdjęcia jak i film z wesela. Warto odżałować i zdecydować się i na kamerzyste i na fotografa, w końcu to ten jedyny dzień w życiu :).
monixs

Post autor: monixs »

Wolę fotografa , zdjęcia mają taki niepowtarzalny urok . Zawsze można wyjąć album i oglądać .
Chociaż mój J. chce też kamerzystę .
Przekopuję internet w poszukiwaniu fotografa i na razie nie znalazłam nikogo kto spełniłby moje oczekiwania ( super zdjęcia w rozsądnej cenie ) .
Jeśli już spodobają mi się prace fotografa to okazuje się , że życzy sobie fortunę za swoje usługi . :shock:
Matex_in_Latex

Napisz mniej więcej skąd jesteś a może coś do radzę.
kasiak2
Jestem tu nowa :)

Post autor: kasiak2 »

Uważam że zdjęcia ze ślubu to bardzo ważna sprawa, my tak zrobiliśmy że zainwestowaliśmy w bardzo dobrego fotografa, zdjęcia mamy przepiękne...Film nagraliśmy sami, tzn kupiliśmy sobie fajną kamerkę nie jakąś przesadnie drogą, ale ma system FullHD,film wyszedł przezabawny a kamere i tak chcieliśmy kupić

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
ro9ro9

Post autor: ro9ro9 »

Ja też jestem zdania, że najlepiej to i to. Zdjecia mają swój specyficzny klimat którego film nie odda i odwrotnie, na zdjęciach nie usłyszymy gości, muzyki.

Oczywiście najważniejsze są i tak wspomnienia ale miło czasami sobie obejrzeć film.

....

Zdjęcia robił znajomy więc troche zaoszczędziłam.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Zapraszam wszystkich - stomatolog Poznań
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

My mamy zamówionego zarówno foto jak i kamere.
xyxania234xyx

Post autor: xyxania234xyx »

My korzystaliśmy tylko z usług fotografa, www.adamfotograf.pl z czystym sumieniem mogę go każdemu polecić:)
Awatar użytkownika
miki

Post autor: miki »

Ja miałam tylko fotografa i nie żałuję. Zdjęcia oglądam z wielką przyjemnością i wątpię, żeby tyle samo dobrych wrażeń dawał mi weselny film. Czy w ogóle chciałoby mi się wysiadywać tyle czasu przed telewizorem. Poza tym brak kamery pozwala też na lepszą zabawę. Goście i państwo młodzi zdecydowanie mniej się stresują.
Takt jest muzyką duszy.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

U mnie na pewno będzie i fotograf i kamerzysta ;-) Nie wyobrażam sobie inaczej. Uwielbiam fotografię, wobec tego nie może zabraknąć zdjęć z mojego ślubu i wesela ;-) Ale raczej fotograf artystyczny, bo i tak na filmie będzie wszystko ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
JulkaKulka

Post autor: JulkaKulka »

Według mnie fotograf w zupełności wystarczy, nie lubię oglądać siebie w TV :P
Słowa palą, więc pa­li się słowa. Nikt o treści po­piołów nie pyta.
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

A ja na swój ślub zamówiłam i fotografa i kamerzystę :)
fotograf ślubny warszawa
kisiaa
Miła Kobietka

Post autor: kisiaa »

my mielismy to i to .i bardzo dobrze bo mamy pamiatke do końca życia.
sun979

Post autor: sun979 »

Może kamera trochę stresuje, ale też chcę mieć to i to. Moim zdaniem to pamiątka na całe życie i jedyny taki dzień w życiu.

Ile tak płaciliście lub będziecie płacić za kamerzystę? :)))
kisiaa
Miła Kobietka

ja miałam kamerzystę i fotografa z jednej firmy. 3 płyty na każdej po 4 godz filmu w tym jedna w hd. 800 zdjęc z wesela i 400 z pleneru ( nie był tego samego dnia co ślub) 2 super foto książki i cena 3200 zl to nie dużo jak na ceny w naszym regionie. a przyznam ze kamerzysta i fotograf po prostu super
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

kisiaa pisze:ja miałam kamerzystę i fotografa z jednej firmy. 3 płyty na każdej po 4 godz filmu w tym jedna w hd. 800 zdjęc z wesela i 400 z pleneru ( nie był tego samego dnia co ślub) 2 super foto książki i cena 3200 zl to nie dużo jak na ceny w naszym regionie. a przyznam ze kamerzysta i fotograf po prostu super
A dasz namiar? Jakąś stronę internetową? Może się komuś przyda ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
kisiaa
Miła Kobietka

www.komfort.video.pl
fotogral i kamrrzysta z rawy mazowieckiej
melinda
Miła Kobietka

Post autor: melinda »

Ja wybrałam tylko fotografa, wolę zdjęcia bo przy oglądaniu filmów ze sobą w roli głównej się krępuję. Zresztą na filmie wszystko widać a na zdjęciach tylko to co chcesz :)
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Wiesz ja jestem tez zwolennikiem zdjec bo sa to pamiatki trwałe mimo ze gdy duzo ogladamy to sa zniszczone a z filmami to roznie bywa z czasem niestety ulegaja zniszczeniu . Zdjecia na to stawiam
Awatar użytkownika
krystyna1617

Post autor: krystyna1617 »

melinda pisze:Ja wybrałam tylko fotografa, wolę zdjęcia bo przy oglądaniu filmów ze sobą w roli głównej się krępuję. Zresztą na filmie wszystko widać a na zdjęciach tylko to co chcesz :)
i chyba o to chodzi, żeby po latach można było zobaczyć to, czego nie chciałaś wiedzieć dziś.
To się nazywa akceptacja zmian.
Oto co robot odkurzacz potrafi!
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

to kazdy po latach by widział defekty ale fotki to miłe pamiatki ja jestem za pamiatkami i to do nich naleza fotki
melinda
Miła Kobietka

Post autor: melinda »

Nie wiem o jakie zmiany chodzi bo film po latach jest bez zmian. Chyba bardziej akceptacja siebie kiedyś na filmie.

Zresztą każdy ma swoje preferencje i jak komuś odpowiadają filmy to może je kręcić. Ja wolę fotografię i takie bym wybrała na ślub.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
ODPOWIEDZ