Jak ktoś nie lubi takich klimatów to polecam w takim razie Skazani na Shawsank i Zieloną Milę.
filmy do płakania
Re: filmy do płakania
Jest bardzo dużo filmów gdzie płakałam. Najczęściej zdarza się to gdy oglądam jakiś film bollywodzki. Wtedy nie ma innej możliwości jak to, żeby po obejrzeniu tego filmu nie płakać 
Jak ktoś nie lubi takich klimatów to polecam w takim razie Skazani na Shawsank i Zieloną Milę.
szafa przesuwana
Nigdy nie zapomnę filmu "Litr łez" -"1 Litre no Namida". To pierwszy film, który mnie rozczulił. Zanim zaczęłam go oglądać, nie byłam co do niego przekonana. Teraz nie żałuję, że zobaczyłam. Nie dało się nie zużyć rolki papieru, bo paczka chusteczek to za mało.
Jest to film podzielony na krótkie części, przedstawiający autentyczną historię pewnej nastolatki, która dowiaduje się, że jest śmiertelnie chora na zwyrodnienie rdzeniowo móżdżkowe.
Pojawiają się w filmie cytaty z prawdziwego pamiętnika dziewczyny, którego za na mową lekarza zaczęła prowadzić. No coś strasznego... ale zarazem niesamowitego i bardzo ściskającego. Polecam.
Jest to film podzielony na krótkie części, przedstawiający autentyczną historię pewnej nastolatki, która dowiaduje się, że jest śmiertelnie chora na zwyrodnienie rdzeniowo móżdżkowe.
Pojawiają się w filmie cytaty z prawdziwego pamiętnika dziewczyny, którego za na mową lekarza zaczęła prowadzić. No coś strasznego... ale zarazem niesamowitego i bardzo ściskającego. Polecam.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Dawno temu oglądałam film "dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">Dzieci niebios", to nie był melodramat ale film obyczajowy opowiadający losy dwojga rodzeństwa pochodzących z bardzo biednej rodziny. Ściska za serce. Polecam bo to super kino. Pamiętam, że oglądając "Braveheart" też beczałam jak dziecko. Ale chyba najlepszym melodramatem był "Uwierz w ducha" a piosenka tytułowa do dziś wywołuje u mnie dreszcze i łezka się w oku kręci.
Amantium irae amoris integratio.
Dobre filmy, ale w "7 dusz" nie uroniłam żadnej łezki. No prawie... Scena ze starszą kobietą mnie wzruszyła. "Ps. Kocham Cię" nie oglądałam jeszcze.isia89 pisze:"Siedem dusz" "Człowiek w ogniu"
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
- Addicted92
- Jestem tu nowa :)
Sala samobójców, szkoła uwodzenia
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
sala samobójców?? --> byłam w kinie i wyszłam po 20 min. jak dla mnie porażka!
Do płakania zdecydowanie P.s kocham Cię.
Do płakania zdecydowanie P.s kocham Cię.
-
dzo
A ja myślę, że to dobry polski film i co najważniejsze z przekazemMała_Kaśka pisze:sala samobójców?? --> byłam w kinie i wyszłam po 20 min. jak dla mnie porażka!
"Spacer w chmurach", "Podaj dalej" zawsze się przy nich wzruszam.
Grzeczne dziewcynki idą do nieba niegrzeczne... moje ulubione koszulki
-
helenka814
- Miła Kobietka
3 metry nad ziemią
piękny film 
Ostatnio zmieniony pt wrz 20, 2013 10:52 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
"Gdy miłość to za mało" z W. Ryder- biograficzny, jak zrodził się klub AA. Poruszający..ile kobieta może znieść dla miłości, jak cierpi byle być z nim i jak można kochać mimo wszystko.
"Pamiętnik"- mój numer jeden..chyba wszystkie znaja ;P z R. Gosling.
"Now is Good"- o młodej dziewczynie, która jest śmiertelnie chora, coś w klimacie "Szkoła uczuć" z D.Fanning.
Serdecznie polecam
"Pamiętnik"- mój numer jeden..chyba wszystkie znaja ;P z R. Gosling.
"Now is Good"- o młodej dziewczynie, która jest śmiertelnie chora, coś w klimacie "Szkoła uczuć" z D.Fanning.
Serdecznie polecam
-
joannafirlajn
Do płakania tylko "Kolor Purpury" 
Polecam super tattoo w studiu tatuażu we Wrocławiu 
Hmm, Koloru Purpury nie widziałam. A ostatnio znowu odgrzewałam Malowany Welon i już po raz 5 nie mogłam powstrzymać ryczenia. Polecam.
Jak dla mnie - Miasto Aniołów. Bardzo wzruszający, a zarazem romantyczny film!
-
babskasprawa
"wciąż ją kocham". Ilekroć oglądam- za każdym razem mi się łezka uroni. Jedna, dwie, ewentualnie dwadzieścia 
Wczoraj oglądałam Blue Valentine. Może nie jest to aż tak strasznie wielki wyciskacz łez, ale parę naprawdę można uronić. Poza tym, trochę zmusza do refleksji nad własnym związkiem. Polecam.
Lenkaaaa ;**
hmmm... genialnym filmem wyciskającym łzy z pewnością jest "Oskar i Pani Róża". nie tylko wzrusza, ale również bawi
tylko zaznaczam, że są przynajmniej dwie wersje tego filmu, jednak mi najbardziej przypadła Polska wersja:) ponadto "Chłopiec w pasiastej piżamie", "I że Cię nie opuszczę", "Życie jest piękne" oraz "Nostalgia anioła" (chodziarz książka jest nieporównywalnie lepsza) 
Torba papierowa - zobacz w co zapakować prezent dla bliskiej osoby.
Jak dla mnie to:
P.S. Kocham Cię
I że Cię nie opuszczę
Wciąż ją kocham
P.S. Kocham Cię
I że Cię nie opuszczę
Wciąż ją kocham
"Tylko czyste sumienie jest zwycięstwem"
Zdecydowanie polecam:
siedem dusz
i
now is good
Te dwa filmy ostatnio oglądałam i na obu płakałam....
siedem dusz
i
now is good
Te dwa filmy ostatnio oglądałam i na obu płakałam....
www.kwiatjednejnocy.pl - serwis z myślą o KOBIETACH
Zaginiona Walentynka 2011 .
Polecam...!
I ja jeszcze ryczałam na filmie "Marley i ja" mimo że to wesolutki film, ale jednak pod koniec, to jak się rozkleiłam to ryczałam kilka dobrych minut...
Polecam...!
I ja jeszcze ryczałam na filmie "Marley i ja" mimo że to wesolutki film, ale jednak pod koniec, to jak się rozkleiłam to ryczałam kilka dobrych minut...
-
Pomarańczka
- Miła Kobietka
Pamiętnik, szkoła uczuć - najbardziej mnie rozkleiły.