a analogi ile wczesniej paliles ?
E-papierosy - Wasze opinie
Re: E-papierosy - Wasze opinie
dobre podsumowanie 
- redorange666
- Samiec
Od 17-go roku życia z czteroletnia przerwą.
Do przerwy paliłem mocne fajki i dochodziłem do 1,5 paczki dziennie Marlboro 100 czerwonych... Do sięgnięcia po e... 24 papierosy dziennie Lucky Strikes Blue czyli tzw light. A jak bywałem w rzeszy to paliłem czerwone bez filtra...kocham ich smak.
Do przerwy paliłem mocne fajki i dochodziłem do 1,5 paczki dziennie Marlboro 100 czerwonych... Do sięgnięcia po e... 24 papierosy dziennie Lucky Strikes Blue czyli tzw light. A jak bywałem w rzeszy to paliłem czerwone bez filtra...kocham ich smak.
Ja uważam, że e -papierosy są bardzo fajne dla tych, których nie potrafią zerwać z nałogiem a chcieliby w jakiś sposób chociażby odrobinę zadbać o swoje zdrowie. Martwi mnie tylko pojawiający się trend e papierosów wśród młodzieży. Na ulicy możemy zobaczyć młode osoby chodzące z ep bo to fajne i modne. Masakra....
z tym sie zgadzam, epapieros to nie mial byc trend modowy, a juz szczegolnie nie wsrod mlodziezy, tylko alternatywa dla szkodliwych papierosow
-
ewelinaklucz
- Jestem tu nowa :)
Ja próbowałam nie raz rzucić palenie papierosów przy pomocy e-fajka właśnie jednak to nie skutkowało. Po prostu łapałam siebie samą na momencie, gdy byłam uzależniona od e-papierosa podobnie jak od fajek.
- redorange666
- Samiec
Cały bajer rzucania palenia przy pomocy e jest powolne ograniczanie ilości nikotyny w stosowanych olejkach. Dochodząc do zerówki... wtedy nałogiem jest sama czynność czyli zaciąganie się samym dymkiem. Nałóg ten jest... tak naprawdę nałogiem a szczerze mówiąc natręctwem.ewelinaklucz pisze:Ja próbowałam nie raz rzucić palenie papierosów przy pomocy e-fajka właśnie jednak to nie skutkowało. Po prostu łapałam siebie samą na momencie, gdy byłam uzależniona od e-papierosa podobnie jak od fajek.
Ja z 18mg/ml przeszedłem po kilku miesiącach na 14 a teraz już na najsłabsze czyli 11mg/ml. A za kilka miesięcy zapewne będzie to zerówka... poza tym sama zabawa z e mnie bawi i lubie go ciągnąć.
No właśnie, to jest też druga strona medalu, że niektórzy nie chcą rzucić palenia, bo im się to podoba. Natomiast jak mówią ostatnie wyniki badań e-papieros jest 10razy mniej szkodliwy od analogów, więc z dwojga złego e-papieros jest zdecydowanie lepszy.
Tutaj i tutaj palisz. E-papieros nie jest tak szkodliwy a do tego można łatwo schodzić z mocą liquidów. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobic od tak, to po prostu musisz wydłużyć okres rzucania tego palenia.ewelinaklucz pisze:Ja próbowałam nie raz rzucić palenie papierosów przy pomocy e-fajka właśnie jednak to nie skutkowało.

Ciekawe z czego oni robią olejki?
Life_is większośc składu e-papierosa to glikol propylenowy oraz gliceryna. Pochodna którejś z tych substancji o podobnej nazwie jest stosowana w środkach chemicznych czy np. tych "zimowych" płynach do wycieraczek - to wzbudzało wielkie kontrowersjie w medialnym świecie który niekoniecznie zwrócił uwage na fakt, że pochodna to niekonieczie ten sam składnik.o trochę jak z alkoholem metylowym i etylowym : P Zresztą, sam glikol jest szeroko stosowany w kosmetyce czy przy art.spożywczych więc jesteśmy nim faszerowani od lat tak czy siak : D Potem dochodzą aromaty [tzw. smaki e-papierosów] oraz, poza "zerówkami"- nikotyna o róznym stężeniu.
"lewe" produkcje liquidów mogą mieć mniej pewne składniki- np. wykryto kiedys w składzie bodaj amoniak w niskim stężeniu. Tak czy siak świadczy to tylko o tym, ze nie warto kupować olejków z "szarej strefy".
Tak czy siak, e-papierosa palę w sumie od 2 lat. Raczej zerówki/szóstki, choć czasami zdarza mi się coś mocniejszego. Pomijając sytuację, w których jestem bardzo silnie znerwicowana a mam pod ręką kogoś, kto pali - "inhalowanie" wystarcza mi w zupełności. Dodatkowy plus jest taki, że włosy nie śmierdzą mi tytoniem, a kiedy sie zaciagam, wokół mnie unosi się zawsze jakiś miły aromat ^^
"lewe" produkcje liquidów mogą mieć mniej pewne składniki- np. wykryto kiedys w składzie bodaj amoniak w niskim stężeniu. Tak czy siak świadczy to tylko o tym, ze nie warto kupować olejków z "szarej strefy".
Tak czy siak, e-papierosa palę w sumie od 2 lat. Raczej zerówki/szóstki, choć czasami zdarza mi się coś mocniejszego. Pomijając sytuację, w których jestem bardzo silnie znerwicowana a mam pod ręką kogoś, kto pali - "inhalowanie" wystarcza mi w zupełności. Dodatkowy plus jest taki, że włosy nie śmierdzą mi tytoniem, a kiedy sie zaciagam, wokół mnie unosi się zawsze jakiś miły aromat ^^
-
doradca_foof
Witajcie!
Jestem Waszym doradcą online. W imieniu Foof i Tabaque prowadzę kampanię informacyjną nt. wszystkich aspektów e-palenia.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chcielibyście poruszyć nurtujący Was temat to zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.
Tomek,
--
Doradca online Foof & Tabaque
SPAM
Jestem Waszym doradcą online. W imieniu Foof i Tabaque prowadzę kampanię informacyjną nt. wszystkich aspektów e-palenia.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chcielibyście poruszyć nurtujący Was temat to zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.
Tomek,
--
SPAM
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2014 8:25 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Próbowałam kiedys E-papierosa i szczerze powiem ze dla nalogowców to nie jest dobre .
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
zgadzam się, używam już przeszło rok, jednak nie umiem nie zapalić 2-3 normalnych fajek dziennie...wiolkaMA pisze:Są na forum użytkowniczki elektronicznych papierosów?Ja mam swojego e-fajka od siedmiu miesięcy i myślę, że przestawienie się na e-palenie było najlepszą decyzją jaką mogłam podjąć. Bo rzucić całkowicie po prostu nie chcę - lubię sobie zapalić do kawy, piwka czy towarzystwa. A tak dzięki e-p mogę wciąż dymkować, ale za mniejszą cenę, no i jest to dużo wygodniejsze i zdrowsze. A Wy co sądzicie e-papierosach? Używacie same, a może znacie kogoś kto ma e-p?
Bo e-papieros nie zaspokoji nałogowego palacza . Najlepszym sposobem jest silna wola i motywacja do tego aby rzucic palenie 
Jakby ludzie mieli silną wolę, to by nie rzucali palenia stosując e-papierosa.
A swoją drogą mnie zaspokoił i przestałam palić analogi.

- redorange666
- Samiec
Serduszko86 bzdury piszesz... ja przeszedłem na e jednego dnia a paliłem od 16 roku życia a mam 35. Paliłem około 25-30 papierosów dziennie.
Red ja sie sugeruje opiniami moich znajomych moja mama jest nalogowa palaczka i nie da sie jej z tego wyrwac e-papierosem tak samo jak i moje kolezanki ...tez im to nie pomogło ...przyznam ze probowalam e- papierosa i to nic szczegolnego.redorange666 pisze:Serduszko86 bzdury piszesz... ja przeszedłem na e jednego dnia a paliłem od 16 roku życia a mam 35. Paliłem około 25-30 papierosów dziennie.
Ale to zalezy od człowieka nie podwazam innych komentarzy tylko wyrazam swoje zdanie na ten temat .Chyba moge prawda
- redorange666
- Samiec
serduszko. Oczywiście że możesz i bardzo mnie to cieszysz ale ja mam zupełnie inne zdanie więc uważam to za bzdurę... nie obraź się tylko.
Wraz ze mną przestało palic analogi w tym samym czasie kilka osób. To była taka lawina... tylko jedna sie wyłamała reszta od października zeszłego roku leci tylko i wyłącznie na e.
Tak naprawdę to e nie ma pomagać w rzucaniu palenia ale w ograniczeniu skutków (finansowych) i zdrowotnych. Chociaż patrząc po sobie dochodzę do wniosku że startując z e uzywałem liquidów 18mg/ml teraz już jestem na 11mg/ml czyli najsłabsze.. i zastanawiam się kiedy zacznę parować zerówki.
Niedawno zapaliłem analoga... i powiem CI że przez 30min później szorowałem język z tego koszmarnego smaku zwykłej fajki.
Więc.. jak się nie chce przestać palić analogi to się nigdy nie przestanie.
Wraz ze mną przestało palic analogi w tym samym czasie kilka osób. To była taka lawina... tylko jedna sie wyłamała reszta od października zeszłego roku leci tylko i wyłącznie na e.
Tak naprawdę to e nie ma pomagać w rzucaniu palenia ale w ograniczeniu skutków (finansowych) i zdrowotnych. Chociaż patrząc po sobie dochodzę do wniosku że startując z e uzywałem liquidów 18mg/ml teraz już jestem na 11mg/ml czyli najsłabsze.. i zastanawiam się kiedy zacznę parować zerówki.
Niedawno zapaliłem analoga... i powiem CI że przez 30min później szorowałem język z tego koszmarnego smaku zwykłej fajki.
Więc.. jak się nie chce przestać palić analogi to się nigdy nie przestanie.
-
Franciszka
- Miła Kobietka
podobno są bardziej szkodliwe od zwykłych fajek:)
- redorange666
- Samiec
a skąd masz taką wiedzę???
najbardziej szkodliwe w analogowym papierosie są substancje smoliste.. w e ich nie ma więc??? Wytłamacz mi to proszę/
najbardziej szkodliwe w analogowym papierosie są substancje smoliste.. w e ich nie ma więc??? Wytłamacz mi to proszę/
Ja szerze mówiąc jestem zwolenniczką e-papierosa. Przynajmniej nie mam na sobie nieprzyjemnego zapachu. Od pewnego czasu też biega, wiec e-papieros jest moją kolejną drogą do rzucenia.
A ja nie jestem zwolenniczką ani zwykłych ani e
Dla mie to świństwo i już,
-
doradca_foof
Witam,redorange666 pisze:a skąd masz taką wiedzę???
to się całkowicie zgadza, szkodliwe w papierosach są związki powstające w procesie spalania tytoniu, w e-papierosach nie ma tytoniu, i nie ma spalania, jedyny proces to przekształcenie liquidu w parę
takie jest właśnie założenie e-papierosów, przez stopniową redukcję stężenia nikotyny doprowadzamy całkowicie do uniezależnienia organizmu od głodu nikotynowego, czyli od nałoguweranika pisze:Ja szerze mówiąc jestem zwolenniczką e-papierosa. Przynajmniej nie mam na sobie nieprzyjemnego zapachu. Od pewnego czasu też biega, wiec e-papieros jest moją kolejną drogą do rzucenia.
Tomek,
--
SPAM
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2014 8:27 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Samo wapowanie zerówek, też będzie nałogiem, ale w porównaniu do palenia liquidów z nikotyną lub tytoniu, no to nieziemska różnica dla organizmu.
"Podobno" Polecam zaznajomić się z prawdziwymi wynikami badań a nie zasłyszanymi informacjami od "kogoś", który przeczytał "coś" lub co gorsza newsy sponsorowane na onecie itp., w których się dowiesz, że umrzesz po miesiącu e-palenia lub coś w tym stylu.Franciszka pisze:podobno są bardziej szkodliwe od zwykłych fajek:)

- redorange666
- Samiec
To ja już nie żyję 11 razy...
JA wiem jak zareagował mój organizm i co pokazują badania lekarskie wykonywane na 3 osobnikach co miesiąc. Mnie tam do e nikt namawiać nie musi a stwierdzenia że można się utopić przy pomocy e fajki, lub że to bardziej szkodliwe lub jeszcze nie wiadomo co to tylko jęki i płacze przemysłu tytoniowego którzy tracą kaszmarnie duże pieniądze.
JA wiem jak zareagował mój organizm i co pokazują badania lekarskie wykonywane na 3 osobnikach co miesiąc. Mnie tam do e nikt namawiać nie musi a stwierdzenia że można się utopić przy pomocy e fajki, lub że to bardziej szkodliwe lub jeszcze nie wiadomo co to tylko jęki i płacze przemysłu tytoniowego którzy tracą kaszmarnie duże pieniądze.
Lepiej by na tym wyszli jakby swoje liquidy wprowadzili o smakach papierosów.