dziwne zachowanie chlopaka co robic?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
martuska22
Jestem tu nowa :)

dziwne zachowanie chlopaka co robic?

Post autor: martuska22 »

zaczne od tego ze mam 18lat mój chłopak jest dwa lata starszy jesteśmy ze sobą praktycznie rok i dopiero teraz przezywamy poważny kryzys,ktorego wogle nie rozumiem.
Mój chłopak twierdzi ze się zmienil na początku gadal ze to przez prace bo już od dłuższego czasu nie może znalesc jej.Tylko dorabia sb gdzies u znajomych ale to niestety nie daje zbyt dużo korzyści i kasy i przez to czuje się gorszy.W sumie go rozumiem ale zamkanol się w sobie przez to i to w szegolnosci do mnie.Przestal tak często pisać i rzadko się widzimy teraz jest jeszcze gorzej bo już wogle nie pisze 1 a ja się czuje głupio jak mam caly czas piasac jako 1 w końcu to on jest facetem.Co gorsze zaczol mieć wątpliwości co tak naprawdę do m nie czuje do tej pory często mi powtarzal co do mnie czuje ze mmnie kocha i ze ze mna jest najdłużej i jest najsszczesliwysz a teraz nagle nie wie czy dojarzal do poważnego związku;/ ja go naprawdę nie mogę zrozumieć chyba zakochanie trwa krócej niż rok a do tej pory było miedzy nami dobrze już ja tez zaczynam się obwiniać ze może czasem jestem dla niego zbyt wymagajaca ale teraz on twierdzi ze tak nie jest komletnie się zalamal twierdzi ze jest dla mnie za slaby i ze zasluguje na kogos lepszego jakby się poddal ale ja nie umiem zyc już bez niego jak go caly czas kocham.Caly czas czekam na jego przyjazd bo już 3 tyg się nie widzielsimy i chciałam wrescie znim pogadać prosto w oczy a to tez może nas znowu zblizyc do sb tak mysle ale on z
się zachowyje jakby po prostu tchorzyl.Moja kumpela piasala do niego i caly czas powtarza ze zrobil się zamknięty w sb i może mu to niedługo minie ale boje się o nas ze już wg nie przyjedzie i tak to się skończy.Ale caly czas wierze ze to przejściowe i ze zda sobie sprawę jak razem było nam dobrze.Pomocie mi jakos bo nie wiem co rb czy czekac czy cos dzialac więcej??
Malak11
Miła Kobietka

Re: dziwne zachowanie chlopaka co robic?

Post autor: Malak11 »

Taki pierwszy kryzys w zwiazku pojawia sie albo po 6 msc albo po roku. W sumie trudno rozumiec Twojego chlopaka. Ale moze wlasnie zaczal myslec powaznie o Waszym zwiazku. Wie ze ta relacja juz daleko zaszla i trzeba sie okreslic czy trwac w tym dalej na lata czy odpuscic juz teraz. Chlopak pewnie tez sie liczy z tym ze ciezko mu znalezc prace (nie piszesz nic o jego wyksztalceniu) a Ty juz niedlugo pojdziesz na studia poznasz nowych ludzi. Boi sie ze bedziesz poznawac chlopakow lepszych od niego, z jakims lepszym startem zyciowym, przyszloscia. Porozmawiaj z nim szczerze o swoich odczuciach. On tez na pewno chcialby byc doceniany w Twoich oczach. On wie ze ty widzisz ze mu cos nie wychodzi ze np. Nie moze znalezc pracy. A kazdy facet chce byc bohaterem w oczach swojej dziewczyny. Najlepszym rozwiazaniem naprawde bedzie szczera rozmowa z nim. Czekasz az on przyjedzie a nie mozesz sama do niego pojechac? Pewnie by sie ucieszyl.. No a po co Twoja kumpela z nim pisze?
martuska22

w sumie racja co tu piszesz rozumiem go ze chce się czuc przy mnie kims wyjątkowym tak samo ja a ta kumpela to jest tak ze jest ona moja najblizsza przyjaciolka i po prostu chce nam jakos pomoc i sama zaproponowala ze z nim sprobuje pogadać tymbardziej ze ja ost mu wyslalam wiadomość proszac o spotkanie i szczera rozmowe a on mi nie odpisal dlatego moja przyjaciolka z nim pisala jakjuz wcześniej wspominałam i caly czas czekam az odwazy się napisac itp.Jesli chodzi o to zebym to ja do niego pojechala to się wacham dlatego ze pomimo ze jesteśmy tyle czasu razem to ja u niego bylam w zasazie raz w domu i to niedawno bo w sylwka.Odkladal ta wizyte bo chciał najpierw zrobić sb remont pokoju i dlatego tak wyszlo,wiec nie wiem czy by to nie było trochę głupie jakbym do niego pojechala ja jeszcze nie mam prawka a on mieszka za miastem jakies 10-12km.Moglabym poprosci kogos bliskiego o to ale nw tez czy ktoś bys się zgodzil np. mój tata albo mama twerdzac ze z mojej strony to by było trochę dziwne A ty co o tym sadzisz??:/
Malak11
Miła Kobietka

No fakt, teraz patrzac na sytuacje to by bylo troche dziwne, myslalam ze juz kilka razy u niego bylas a tak jak raz to rzeczywiscie to by moglo byc dziwne, i on mogl by sie wkurzyc a nie ucieszyc.. Hmm no to zostaje tylko czekac az on sam sie odezwie. Ale czekaj, on sie do Ciebie przez te 3 tygodnie normalnie odzywa tak? Tylko po prostu nie przyjezdza i mowi ze zaslugujesz na kogos lepszego itd? Wiesz ja naprawde uwazam bo to widac po tym co piszesz ze chlopak stara sie zrobic na Tobie jak nalepsze wrazenie, nie chce byc od Ciebie gorszy. Zobacz ze nawet nie chcial Cie zaprosic do swojego domu bo ze remont pokoju musi zrobic. A przeciez wiadomo ze niewazne jak ten pokoj wyglada (oby nie byl obskurny, nieodpadala farba albo tapeta ze scian i zeby ladnie pachnialo to takie minimum) a najwazniejsze to chyba to ze on by byl w tym pokoju. Nie wiem dalas mu odczuc kiedys przy jakiejs okazji moze przypadkiem ze chcialabys miec bogatego meza, wielki dom, dobry samochod itd? Albo moze sama tak masz w domu ze on wstydzi sie przy Twoim swojego? wstydzi sie po prostu tego kim jest to glupie ale na to mi wyglada no i to dziwne ze nagle po roku bycia razem ma takie mysli chyba ze dusil to w sobie i udawal ze wszystko ok a teraz po prostu doszedl do wniosku ze nie sprosta Twoim oczekiwaniom i tyle. A wgl masz jakies oczekiwania wobec niego?
martuska22

to znaczy tak ost z nim pisalaam i gadałam w tamtym tyg jakos i ciagle to samo pisal ze czuje ze się zmienil i nie wie czy potrafi wrocic do tego jaki był jakby przestalo mu zalezec na wszystkim a ja mu caly czas powtarzałam ze musi się wziasc w garść i sprobowac i ze ja bd przy nim jak będzie chciał no i to było ostatnia nasza rozmowa.Tak jak mówisz od jakiegoś czasu pisze ze jest dla mnie za slaby nw tez może przez to ze dużo ludzi ostanio jego znajmoi mu gadaja jak nas widzieli ze ja jestem dla niego za ladna hm może to tez go trochę zdolowalo chociaż ja się nie uważam za jakas piekna itp. i to nie powinno az tak bardzo się liczyc ale pewnie z czasem zarobi i bd mogl kupic swój . Jego wszystko ostatnio doluje choćby to tez ze nie ma swojego samochodu aktualnie i musi sie dzielic z nim ze swoimi rodzicami.Z tymi oczekiwaniami to tak jest ze czasem czuje ze tak myśli ze nie da rady ale nad tym idzie popracować przecież nieraz jest tak ze każdy ma inne zdanie albo chce cos innego robic ale ważne żeby być wtedy razem.Ja nie mam jakiś bugwie dużych oczekiwan jeszcze ma tyle zycia przed sobą ze nie warto się zalamywac ze nie ma tego wszystkiego co np. maja już jego kumple.Czasem bym chciała po prostu żeby częściej wychodzić gdzies razem np. kino jakies spotkania w gronie naszych znajomych i jego itp żeby ton częściej proponowal nie mowie ze ja tez czasem moge. ale to chyba nie jest jakas wielka przeszkoda no ale on nie zawsze ma czas czy np. samochod.Wiec nie wiem jak dac mu czas to ile bo już trochę mija a boje się ze on calkiem z nas zrezygnuje i się podda a ja nie chce tak się od razu poddawac chce walczyc?
Malak11
Miła Kobietka

To dobrze ze chcesz walczyc ale niewiadomo czy on tez chce. Sama nie dasz rady walczyc o ta relacje. Ja na Twoim miejscu zrobilabym krok w tyl. Przestala pisac, i poprosila o to samo przyjaciolke. Niech chlopak ma czas na przemyslenie wszystkiego. Bo ciagle pisanie moze mu tylko robic jeszcze wiekszy metlik w glowie. Wiem trudno zrbic ten krok w tyl jesli na kims nam zalezy ale moze wlasnie ten krok w tyl pozwoli mu przemyslec sytuacje i podjac decyzje co do Waszego zwiazku. Niczego na nim nie wymusisz pozostaje tylko czekac...
martuska22

ok to sprobuje jeszcze poczekać i zobaczę co z tego wyniknie,Mam nadzieje ze cos się zmieni wrescie...
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Post autor: berta23 »

Moim zdaniem przede wszystkim powinnaś poprosić przyjaciołkę aby nie pisała do Niego. Takie wtrącanie się w wasze sprawy może nie wyjść na dobre, pomimo tego, że ma na pewno dobre chęci i chce pomóc. Ale chyba jednak nie pomaga. Co do zachowania chłopaka, być może przez kłopot ze zalezieniem pracy czuje się właśnie w jakiś sposób gorszy i myśli, że przez to nie jest Ciebie wart itd.. I co to w ogóle za gadanie ze storny jego znajomych, że jestes dla niego za ładna?? To też na pewno w jakiś sposób wpływa na jego niską samoocene... Poczekaj jeszcze trochę, napisz że dasz mu czas ale jednocześnei jeśli Ci zależy to zapewnij Go o swoich uczuciach, o tym, że nie uważasz, że jest dla Ciebie nieodpowiedni. Nikogo do niczego niestety nie można zmusić i potrzebujesz teraz cierpliwości by zaczekać co postanowi.
Trzymam kciuki!
Where you invest your love, you invest your life...
retemina

Post autor: retemina »

Zgadzam się w całej rozciągłości. Faceci, podobnie jak panie, potrzebują komplementów. Bez nich popadają w kompleksy, przestają w siebie wierzyć, czują się gorsi, nieprzydatni i niepotrzebni. Mężczyzna potrzebuje jednak innego rodzaju komplementów - że dobrze sobie z czymś poradził, że znalazł najlepsze rozwiązanie, że czujemy się przy nim bezpiecznie, że jest taaaki silny - facet musi czuć się potrzebny i użyteczny. Może twój chłopak tak się nie czuje, stąd jego niska samoocena i wątpliwości? Zdecydowanie ogranicz jego kontakt ze wszelkimi "przyjaciółkami", daj mu trochę czasu, no i zapewniaj go o tym, że jest dla ciebie ważny, albo zrób to raz i dosadnie. Powodzenia :)
www.ris.mazovia.pl
martuska22

wiec wczoraj do niego napisałam okzalo się ze od 2 tyg pracuje gdzies daleko od swojego domu i go nawet nie ma u sb w domu bo ma tam nocleg wcześniej mi nie nie mowil ze cos znalazl ale nw nic więcej o tej pracy bo raczej ona jest tylko na krotki okres bo zbyt daleko żeby mogl chodzic tutaj do szkoły zaocznie a ma tu szkole.Co do jego uczuc to napisał ze potrzebuje samotności napisalam mu ze ok ze jak chce to zrozumiem ale tez dalam mu do zrozumienia żeby się nie poddawal ze sb i również nami i ze ja potrzebuje kogos takiego jak on twierdzi ze nadaja się tylko do roboty a do innych rzeczy już nie wiec chyba ma faktycznie niska samoocenę ale skoro byliśmy razem rok to powiedziałam ze nadaja się to bycia w związku.Odpowiadal mało znacznie tylko na końcu napisałam ze ma sb przemyslec bo tak nie jest i odp tylko ze bd.Chyba pokazuje mu ze jest dla mnie wazy tylko nie chce tez przesadzac żeby się nienarzucac nw teraz chyba pozostalo mi czekac jeśli wg jeszcze mam na co??
martuska22

Najgorsze ze zachowuje się jakby miał mnie gdzies i to co ja czuje;/
ODPOWIEDZ