Dziewczyna i jej zachowanie

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
xxFacecikxx
Jestem tu nowa :)

Dziewczyna i jej zachowanie

Post autor: xxFacecikxx »

Witajcie. Mam dość nietypowy problem.
Od jakichś 3/4 tyg. Moja 17 letnia dziewczyna odstawia mi szopki.
Zaczęła myśleć inaczej, chce być ze mną ale nie szanuje mnie!
Głupie odzywki typu:
- debilu
- jestes pojebany (mówi tak gdy żartuje sobie z nią, i dokuczam jej - wcześniej było okey i spędzaliśmy świetnie czas przy tym)
- spie**alaj oO

No i na dodatek mówiła mi:
- no wiesz nie bede spedzac z toba tylko czasu, mam tez znajomych
- w sytuacji gdy chciałem z nią się przejść gdzieś i była ze znajomymi: i co mam iść tam z tobą i nic się nie odzywać?

I zauważyłem, że chce śmigać na dyskoteki itd. i to coraz częściej i robic to co jej sie podoba. Ale mimo wszystko chce byc ze mną.

Czytałem artukuły o odkochaniu się bo mój związek to już totalna lipa - mało co juz rozmawiamy ze sobą, jest więcej kłótni - to jest toksyczny związek i mam go dość już... Denerwuje sie w nim tylko i wgl. pewnie też popelniłem wiele błędów i juz nie naprawie tego zeby ją utrzymać przy sobie i wiem ze to jest uzależnienie - chociaż niekiedy jest normalnie. Dajcie mi rady jak zrobić zeby tak nie było albo jak to skonczyc bo ciezko mi jest to zrobic a próbowałem juz kilka razy... Nadodatek ona mi mówi, że jestem jej całym światem ze mnie kocha i to bardzo i w tym się pogrążam i to mnie odsuwa od decyzji o zerwaniu... I zazwyczaj czepiam się jej ja i zaczynam kłutnie ale nie będzie przeciez tak ze bedzie robic cos co mi sie nie podoba...
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Dziewczyna i jej zachowanie

Post autor: elzbieta45 »

dlugo cie tu niebylo .
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Post autor: MlecznaCzekolada »

Dziewczyna ma 17 lat, to normalne, ze chce sie wyszalec, miec paczke fajnych znajomych a do zwiazku podchodzi troche inaczej niz Ty. Jezeli Ci zalezy, to po czesci musisz zaakceptowac jej zachowanie, ale nie pozwalaj sobie, zeby Cie nie szanowala, bo to jest niezalezne od wieku.
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
elzbieta45
Kobietka Expert

szacunek do drugich osob musi byc bezwzgledu na wiek , wiek tegonie tlumaczy ani nie usprawiedliwia
AnaStazJa

Post autor: AnaStazJa »

Dokładnie. Nie ważne ile ma lat, szacunek do innych mieć powinno się zawsze i na to nie ma usprawiedliwienia. Mogę zrozumieć, że potrzebuje trochę czasu dla siebie, spędzać czas ze swoją paczką itp. ale na pierwszym miejscu powinna jednak stawiać uczucie i ciebie, a nie znajomych. Takie sytuacje w ogóle nie powinny mieć miejsca.
Na twoim miejscu poważnie bym z nią porozmawiała i dała jej czas do namysłu. Albo zmieni swoje nastawienie, albo to wszystko jednak nie ma większego sensu.
Dziewczyna mimo wszystko jest młoda, jeszcze widać się nie wyszumiała i nie dojrzała do poważnego związku.
Agnieszka Ziąbek
Jestem tu nowa :)

Post autor: Agnieszka Ziąbek »

17naście lat to taki wiek kiedy zdajesz sobie sprawę że jest coś więcej niż tylko szkoła, facet i dom. Dziewczyny chcę się zabawić, wyszumieć i dobrze bawić a nie koniecznie siedzieć w domu z książką i tylko rozmawiać z Tobą. Ona szuka rozrywki bo Ty jej nie zapewniłeś dostatecznej. Jeśli w Twoim towarzystwie dobrze by się bawiła to by nie było takich sytuacji. Pomyśl w ten sposób a nie obwiniaj tylko jej. Dziewczyny potrzebują twardziela który ich pokieruje a nie takich co się rozczulają nad sobą dlaczego ona mi tak powiedziała itp.
Luuuzik ;D
elzbieta45
Kobietka Expert

nie zgodze sie z poprzedniczka , ze dziewczyny potrzebuja twardzieli . moze takich co wala bez opamietania . bo tej dziewczynie taki by sie nadał . bo jesli dobrze pamietam to problem facecika juz sie ciagnie od dłuzszego czasu , a ze ja tak kocha i niepotrafi zapomiec to ciezko jest . rady miał juz takie , ze to nie dziewczyna nie dla niego i mial sobie inny obiekt zainteresowan poszukac , widac niepotrafi sie wyleczyc z chorej miłosci do dziewczyny ktora ma go gdzies . bo normalne dziewczyny tak sie nie zachowuja jak ona . :angrywife
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Ona jest po prostu niedojrzala, nie zmienisz tego, sama musi dorosnac do pewnych rzeczy.
elzbieta45
Kobietka Expert

mimo , ze ma 17 lat to zachowanie ma bardzo dziecinne . jesli ma sie swa miłosc to nalezy ja szanowac odnosic sie z szacunkie . i sa granice gdzie jest sie w parze nie przekracza sie .
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Zgadzam sie, szacunek jest niezalezny od wieku, ale ona jest jeszcze licealistka. Musi dojrzec do powaznego zwiazku, no a na sile nikt jej nie zmieni, co z reszta widac, bo chlopak sie dla niej stara a ona jeszcze go obraza, sama musi dostac po tylku, to sie nauczy, ze wspaniali ludzie rzadko pojwiaja sie na naszych drogach, kiedys bedzie tego zalowac.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak oczy sie otworza ale bedzie zapozno i wtedy zostanie dziewczyna z niczym . Bo naprawde chlopakow ktorzy sie staraja o wzgledy sa wyjatkiem
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

No dokladnie, bedzie zalowac, bo nie znajdzie juz takiej milosci. Ale niestety, niektorzy po prostu nie potrafia docenic tego, co maja...
elzbieta45
Kobietka Expert

zgadzam sie
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Mam nadzieje, ze Ela sie ze mna zgodzi. Najlepiej sobie odpuscic taka dziewczyne, nie jest tego warta.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak zgodze sie z toba . Bo to juz kiedys wczesniej mu pisałam , ze te dziewczyne ma sobie odpuscic i poszukac takiej ktora to doceni
ODPOWIEDZ