Drzwi przesuwne na taras

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Odelie
Miła Kobietka

Drzwi przesuwne na taras

Post autor: Odelie »

Witajcie, na jaki system się zdecydowaliście? Smart slide? Hs? Psk?
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Re: Drzwi przesuwne na taras

Post autor: Pena »

Jestem na etapie okien i miałam ten sam dylemat. Otwór okienny ponad 4m. Albo smart albo hst. Psk podobno do bani i dużo osób odradza z wielu wzgledow.
Wybrałam hst, bo jest dzielone na dwa, czyli ma jeden słupek pionowy na środku i będzie szeroko się otwierac plus estetyka tego rozwiązania jest większa niż smarta, które dzieli się na 3 części. W temacie szczelnosci czytałam że smart ma lepsza ale też panie tutaj uświadomiły mnie, że jest to kwestia przede wszystkim montażu (na pierwszym miejscu!) jak i samego producenta.
Wybrałam hst ostatecznie, czekam na pomiary
Więcej o poszczególnych systemach i rozwiązaniach poczytasz na tej stronie https://reynaers.pl/produkty/drzwi-przesuwne-aluminiowe
ursacheba
Jestem tu nowa :)

Re: Drzwi przesuwne na taras

Post autor: ursacheba »

To pewnie z Aluhaus, czyli praktycznie to Oknoplast. Taka wielkość to nie będzie dla nich problem. Najważniejsze by to wykonać w ciepłej technologii, bo to już może być duża ucieczka ciepła. Myślę że ludzie z Sampre podpowiedzą najlepsze rozwiązanie w tym zakresie. I obowiązkowo zrobią z ciepłym montażem.
ODPOWIEDZ