Załozylam taki wątek ponieważ mam pewien problem z wlosami które sie łamią i pomyslalam ze znajde u was jakas porade..w zeszlym roku scielam wlosy tak do ramion (mialam kiedys dlugie az po za piersi..)jestem farbowana blondynka. Miesiac temu przyciemnilam troszke ten blond tak o dwa tony bo niechcialam juz miec tak jasnych wlosow..teraz zaluje ze je scielam bo chce miec znowu dluugie
do dziewczyn które często mają włosy uczesane w kok!
-
princessa92
- Miła Kobietka
do dziewczyn które często mają włosy uczesane w kok!
Witam was kochane kobitki
Załozylam taki wątek ponieważ mam pewien problem z wlosami które sie łamią i pomyslalam ze znajde u was jakas porade..w zeszlym roku scielam wlosy tak do ramion (mialam kiedys dlugie az po za piersi..)jestem farbowana blondynka. Miesiac temu przyciemnilam troszke ten blond tak o dwa tony bo niechcialam juz miec tak jasnych wlosow..teraz zaluje ze je scielam bo chce miec znowu dluugie
ale wydaje mi sie ze chyba to bedzie niemozliwe gdyz mi sie strasznie lamia!!
od roku czekam na porost wlosa i wyobrazcie sobie ze od tego roku caly czas mam wlosy do ramion!!badzo sie staram dbac o wlosy nie prostuje juz ponad 7 miesiecy! uzywam drogich szamponow i odzywek i ciagle sa krotkie a bardzo chce zeby rosly
owszem rosna ale na gorze a dol ciagle krotki! wiem ze rozjasnianie niszczy dlatego je troche przyciemnilam..moze o centymetr sa dluzsze..zastanawiam sie czy nie lamia mi sie od koka..poniewaz ja bardzo kocham nosic koka i tak prawie codziennie sie czesalam do pracy.
mama twierdzi ze wlosy mi sie lamia od koka bo faktycznie no moze ten kok sciska tego wlosa..no i kobitki zalozylam ten watek dla tych ktore sie czesza w koka..czy wy macie jakies problemy z wlosami od koka.jak myslicie czy przez ten kok moglyby sie tak lamac mi wlosy??czy macie zniszczone od koka wlosy?czy wam sie lamia/? prosze doradzcie mi.ja bardzo lubie koczki swietnie w nim czuje duzo znajomuch mi mowi ze tak ladnie wygladam w nim.
czy ja mam na dobre z niego zrezygnowac? jakos nieumiem sobie tego wyobrazic
teraz caly tydzien chodzialam w rozpuszczzonych wlosach dla zdrowia wlosow.Pomyslama ze moze sie zregeneruja i urosna przedewszsytkim! Czy wy tez tak macie z tymi wlosami?jak to u was jest z tymi kokami?przerabialam kiedys wlosy doczepiane ale to nie dla mnie..
Re: do dziewczyn które często mają włosy uczesane w kok!
Ja akurat nie czeszę się w koka, ale myślę, że rozjaśnianie o wiele bardziej niszczy włosy niż kok, szczególnie jeśli masz delikatne włosy, i drogie odżywki nic tutaj nie pomogą, ponieważ niszczysz strukturę włosa rozjaśniaczem. Niestety, rozjaśnianie to zabójstwo dla włosów.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Mogą faktycznie łamać się od koka. Ja zawsze mam odgnioty po koku i silą rzeczy włosy w koku nie są ułożone naturalnie. Może spróbuj nosić warkocza i zastosuj jakąś wcierkę? Zrób morfologię, sprawdź poziom żelaza. Możesz także poczytać o równowadze emolietnoto-proteinowo-humekntantowej w pielęgnacji włosów. Polecam fora i grupy włosomaniaczek - prawdziwa skarbnica wiedzy 
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
Zgadzam się z Jaśmin. Jak dla mnie również przyczyną jest farbowanie. Sama jakieś 8 lat temu farbowałam włosy (mam naturalny ciemny blond, farbowałam na ciemne odcienie brązu, więc i tak nie niszczyłam włosów w takim stopniu jak rozjaśniaczem). Jak przestałam, włosy przez długie lata dochodziły do siebie. Łamały się, wypadały, plątały itd. Musiały całkowicie mi odrosnąć i dopiero jak zaczęłam mieć w 100% swoje naturalne włosy dotarło do mnie, ile szkód można sobie wyrządzić głupią farbą. I żeby nie było, używałam farb porządnej jakości.
Często upinam włosy w kok i nie zauważyłam, żeby to jakoś szczególnie je niszczyło. Ważne, żeby nie używać gumek z metalowymi elementami (i generalnie metalowych dodatków do włosów).
Ważnym jest też dobranie odpowiedniego szamponu, ewentualnie odżywki/maski (naprawdę, to potrafi zdziałać cuda). Ja przetestowałam chyba już wszystko, co się dało, znalazłam "swój" szampon i włosy są genialne. Ale to indywidualna sprawa, nie ma tu reguły. To, co jedna kobieta będzie zachwalać, u innej spowoduje smalec na głowie.
Jeżeli mimo wszystko się obawiasz, to upnij włosy w kucyk (lub zapleć warkocz) i po problemie.
Jeśli chcesz mieć długie zdrowe włosy, to niestety powinnaś zrezygnować z farbowania.
Często upinam włosy w kok i nie zauważyłam, żeby to jakoś szczególnie je niszczyło. Ważne, żeby nie używać gumek z metalowymi elementami (i generalnie metalowych dodatków do włosów).
Ważnym jest też dobranie odpowiedniego szamponu, ewentualnie odżywki/maski (naprawdę, to potrafi zdziałać cuda). Ja przetestowałam chyba już wszystko, co się dało, znalazłam "swój" szampon i włosy są genialne. Ale to indywidualna sprawa, nie ma tu reguły. To, co jedna kobieta będzie zachwalać, u innej spowoduje smalec na głowie.
Jeżeli mimo wszystko się obawiasz, to upnij włosy w kucyk (lub zapleć warkocz) i po problemie.
Jeśli chcesz mieć długie zdrowe włosy, to niestety powinnaś zrezygnować z farbowania.
Ja właśnie jestem na tym etapie, już dwa lata nie farbuję a te włos które były rozjaśniane i farbowane mają zupełnie inną strukturę i żadne odżywki i oleje nie pomagają, nigdy to już nie będzie taki włos jak naturalny, nie farbowany nigdy...kartka pisze: Jak przestałam, włosy przez długie lata dochodziły do siebie. Łamały się, wypadały, plątały itd. Musiały całkowicie mi odrosnąć i dopiero jak zaczęłam mieć w 100% swoje naturalne włosy dotarło do mnie, ile szkód można sobie wyrządzić głupią farbą. I żeby nie było, używałam farb porządnej jakości.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Ja zawsze marzyłam żeby chodzić z kokiem, ale niestety moje włosy bardzo trudno okiełznać i takiej fryzury nie da się długo utrzymać. :/
Endermologia - Special Day Spa
Farbując bardzo oslabiasz włosy... a skoro sa już zniszczone to się po prostu łamią.. dlatego wydaje Ci się że nie rosną...
Dlatego najlepiej dobre wcierki i przestać farbować...
Dlatego najlepiej dobre wcierki i przestać farbować...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...