Dni płodne i nie płodne

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Justyna4

Dni płodne i nie płodne

Post autor: Justyna4 »

Witam
Chciała bym się dowiedzieć kiedy są dni płodne a kiedy nie płodne..bo nie mam pojęcia..powiedzcie proszę
mamba

Re: Dni płodne i nie płodne

Post autor: mamba »

http://dniplodne.schorzenia.info/

Potraktuj to jednak z przymrużeniem oka...
Justyna4

A czemu z przymrużeniem oka?
mamba

Post autor: mamba »

Bo komputer tego dokładnie nie wyliczy.
Poza tym, aby stosować tę metodę antykoncepcji, trzeba dużego wysiłku. Należy mierzyć temperaturę swojego ciała, patrzeć na ilość wydzielanego śluzu. Czynniki takie jak stres mogą np. przedłużyć nieco cykl i wtedy metoda wyliczania z komputera się nie sprawdzi.
Dlatego można traktować to jako "mniej więcej" odpowiednie.
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Dlatego że każdy organizm kobiety jest też inny i taki komputerowy kalkulator oszacuje Ci wynik... ;)
Justyna4

Dziękuję drogie Panie za to ze odpowiedziałyście na mój post :*:)
Bielizna-Anna

Post autor: Bielizna-Anna »

Ja prowadzę swój kalendarzyk i doskonale wiem kiedy mam dni płodne,a kiedy nie. Ty też tak zrób,żaden komputer nie poda CI dokładnego wyliczenia,ponieważ każdy organizm jest inny.
sylwia237

Ryzyko ciąży

Post autor: sylwia237 »

Witam. Mam 16 lat i chciałabym zacząć współżyć ze swoim chłopakiem. Jest to nasza wspólna decyzja, wiec niektórzy jak przeczytają ile mam lat mogą to potępić. Ok rozumiem, ale nie oczekuje oceny z waszej strony. Mianowicie przejdę do tematu. Nie wiem za bardzo ile trawa mój cykl, ponieważ nie prowadzilam tego wcześniej. Jak mogę dowiedzieć się kiedy mam dni płodne a kiedy nie? Ile dni po miesiączce występują dni nie płodne? Czy prezerwatywa daje nam pewność (pewności nigdy nie ma, ale duże prawdopodobieństwo), że nie zajdę w ciąże? Dodam, że ostatnią miesiączke miałam 15 a trwa do dzisiaj czyli 19. zazwyczaj miesiączka trwa u mnie 5-7dni
dzo

Re: Ryzyko ciąży

Post autor: dzo »

wujek google nie gryzie ;) ;)

na przykład:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesi%C4%85czkowy

Obrazek

poczytaj trochę zanim zaczniecie współżycie ;)

EDIT:
i tutaj na forum też używaj proszę opcji "Szukaj" bo wątek o podobnej tematyce już jest

zatem łącze obydwa wątki ;)
nina19

Post autor: nina19 »

W googlach się wszystkiego dowiesz, ale ja jednak odradzam tego typu antykoncepcję.
ODPOWIEDZ