Dni płodne i nie płodne
-
Justyna4
Dni płodne i nie płodne
Witam
Chciała bym się dowiedzieć kiedy są dni płodne a kiedy nie płodne..bo nie mam pojęcia..powiedzcie proszę
Chciała bym się dowiedzieć kiedy są dni płodne a kiedy nie płodne..bo nie mam pojęcia..powiedzcie proszę
-
mamba
Re: Dni płodne i nie płodne
http://dniplodne.schorzenia.info/
Potraktuj to jednak z przymrużeniem oka...
Potraktuj to jednak z przymrużeniem oka...
-
mamba
Bo komputer tego dokładnie nie wyliczy.
Poza tym, aby stosować tę metodę antykoncepcji, trzeba dużego wysiłku. Należy mierzyć temperaturę swojego ciała, patrzeć na ilość wydzielanego śluzu. Czynniki takie jak stres mogą np. przedłużyć nieco cykl i wtedy metoda wyliczania z komputera się nie sprawdzi.
Dlatego można traktować to jako "mniej więcej" odpowiednie.
Poza tym, aby stosować tę metodę antykoncepcji, trzeba dużego wysiłku. Należy mierzyć temperaturę swojego ciała, patrzeć na ilość wydzielanego śluzu. Czynniki takie jak stres mogą np. przedłużyć nieco cykl i wtedy metoda wyliczania z komputera się nie sprawdzi.
Dlatego można traktować to jako "mniej więcej" odpowiednie.
-
Cukiereczek19
Dlatego że każdy organizm kobiety jest też inny i taki komputerowy kalkulator oszacuje Ci wynik... 
-
Justyna4
Dziękuję drogie Panie za to ze odpowiedziałyście na mój post :*:)
-
Bielizna-Anna
Ja prowadzę swój kalendarzyk i doskonale wiem kiedy mam dni płodne,a kiedy nie. Ty też tak zrób,żaden komputer nie poda CI dokładnego wyliczenia,ponieważ każdy organizm jest inny.
-
sylwia237
Ryzyko ciąży
Witam. Mam 16 lat i chciałabym zacząć współżyć ze swoim chłopakiem. Jest to nasza wspólna decyzja, wiec niektórzy jak przeczytają ile mam lat mogą to potępić. Ok rozumiem, ale nie oczekuje oceny z waszej strony. Mianowicie przejdę do tematu. Nie wiem za bardzo ile trawa mój cykl, ponieważ nie prowadzilam tego wcześniej. Jak mogę dowiedzieć się kiedy mam dni płodne a kiedy nie? Ile dni po miesiączce występują dni nie płodne? Czy prezerwatywa daje nam pewność (pewności nigdy nie ma, ale duże prawdopodobieństwo), że nie zajdę w ciąże? Dodam, że ostatnią miesiączke miałam 15 a trwa do dzisiaj czyli 19. zazwyczaj miesiączka trwa u mnie 5-7dni
-
dzo
Re: Ryzyko ciąży
wujek google nie gryzie
na przykład:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesi%C4%85czkowy

poczytaj trochę zanim zaczniecie współżycie
EDIT:
i tutaj na forum też używaj proszę opcji "Szukaj" bo wątek o podobnej tematyce już jest
zatem łącze obydwa wątki
na przykład:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesi%C4%85czkowy

poczytaj trochę zanim zaczniecie współżycie
EDIT:
i tutaj na forum też używaj proszę opcji "Szukaj" bo wątek o podobnej tematyce już jest
zatem łącze obydwa wątki
-
nina19
W googlach się wszystkiego dowiesz, ale ja jednak odradzam tego typu antykoncepcję.