Dlaczego kumple są ważniejsi? :(

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SweetCherry
Jestem tu nowa :)

Dlaczego kumple są ważniejsi? :(

Post autor: SweetCherry »

Witam serdecznie,

Jestem z moim chłopakiem już od prawie półtora roku, bardzo mi na nim zależy, ale od pewnego czasu zauważyłam, że częściej widuje się z kumplami niż ze mną :cry: Bardzo mnie to irytuje. Jestem zdania, że powinien mi więcej czasu poświęcać. Już kiedyś z nim na ten temat rozmawiałam i ograniczył kontakty z kumplami, ale nie na długo. Wiem, że każdy ma prawo do widywania się ze znajomymi, ale nie kosztem swojej drugiej połówki. Najczęściej wygląda to tak, że spotyka się 4 razy w tygodniu z kolegami a ze mną tylko w weekendy, o ile koledzy nie wyciągną go w sobotę na piwo. Natomiast w tym tygodniu nie spotkam się z nim ani razu, bo w sobotę idzie na jakąś imprezę firmową, już wiem że w niedziele się z nim nie zobaczę, bo będzie leczył kaca, więc najbliższe nasze spotkanie będzie w przyszłą sobotę, bo w przyszłym tyg. pracuje od 14 do 22 :evil: W tym tygodniu pracował do 14, czyż nie mógł mnie odwiedzić, niestety nie, bo zmęczony, bo spać mu się chce.
Czy ja jestem jakaś dziwna, zaborcza czy poprostu mam ''anielską cierpliwość'' do niego, bo nie wiem co mam myśleć o tej całej sytuacji. A Wy kochane co o tym myślicie? Czekam z niecierpliwością na jakieś spostrzeżenia i rady.

Pozdrawiam serdecznie :kwiatek
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Re: Dlaczego kumple są ważniejsi? :(

Post autor: Luna »

Witam :)

Wydaje mi się ze on jeszcze tego zwiazku nie traktuje powaznie. Nie dziwie się ze jest to dla Ciebie bardzo męczące. Porozmawiaj z nim powaznie ...i powiedz ze jesli zalezy mu na waszym związku i chce byc z toba to musi ograniczyc kontakty do minimum albo zabierac Cie tez ze soba . Ja Cie podziwiam nie moglabym byc tak na drugim planie.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Cos te Wasze realacje sa raczej chlodne.
Mysle, ze czeka Was powazna i szczera rozmowa, bo zwlekanie z wylozeniem
przyslowiowej kawy na lawe tylko bedzie pogarszac juz i tak napiete relacje miedzy Wami.
Moze nadeszla pora na wymiane mysli i zmiany .
Czasami okreslone zachowania ktoregos z partnerow wlasnie prowokuja i uzmyslawiaja ludziom , ze cos w ich zwiazkach lub ukladach
zaczelo sie rozwalac.
Moze nie warto ,,zamiatac ,, takich spraw pod przyslowiowy dywan, by oszczedzic sobie niepotrzebnego bolu
, rozterek , domyslow czy watpliwosci.
Taka ,,pogawedka,, oczysci z pewnoscia atmosfere miedzy Wami i wiele wyjasni.
Najgorsze sa zawsze w zwiazkach wszelkie niedomowienia i ukryte zale i wzajemne pretensje. :pisze:
Awatar użytkownika
MajkaSzczecin

Post autor: MajkaSzczecin »

Oj kochana, masz bardziej niż anielską cierpliwość!

Facet musi się wyszumieć: pogadać z kumplami o piciu, samochodach, sporcie i łóżkowych wybrykach, trochę poryczeć jak orangutan, posłuchać sprośnych i głupkowatych żartów, to jest już wpisane w ich charakter :P ale z umiarem, to powinno być, a nie kosztem czasu, który powinien spędzić tak naprawdę z Tobą.. również jestem za poważną rozmową z delikwentem ;)
Obrazek
wrozka-bajuszka
Miła Kobietka

Post autor: wrozka-bajuszka »

To wszystko zależy od tego, jak on Cię traktuje. Czy wspólne życie z Tobą jest ważniejsze niż koledzy? Bo nie jest wyjściem to że on idzie na imprezę z kumplami i Cię zostawi, bo wiadomo jak się czujesz w tym wszystkim. On musi tak naprawdę podzielić sobie życie na to z Tobą i to z kumplami i sam ocenić które z nich jest ważniejsze.
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Chłopak nie traktuje Cię zbyt poważnie. Nie pozwól, aby tak to wyglądało, bo możesz się szybko zawieść ;(
joannarol13

Post autor: joannarol13 »

Czemu chcesz podporządkować swój czas pod faceta? Znajdź zajęcie, jakieś hobby, coś co Cię pochłonie. Ja rozumiem- kumple kumplami, ale bez przesady. Być może coś co będziesz Ty robić, co będzie Twoją pasją zainteresuje Go i swój czas, który spędza z nimi zacznie spędzać z Tobą. No chyba, że chłopak jest jeszcze na etapie 'dziewczyna wtedy, gdy kumple zajęci'. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Nie chcę Cię urazić, ale wszystko na to wskazuje, że nie dorósł jeszcze do poważnego związku.
Tak to się przedstawia, ponieważ jesteś dopiero gdy jego kumple są zajęci i gdy nie jest zmęczony lub nie ma akurat kaca. Jeśli ktoś poważnie traktuje drugą osobę, to nie istnieje żadna wymówka aby się spotkać.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
dancia24

Post autor: dancia24 »

Witam porozmawiaj z nim na ten temat czemu ciebie zaniedbuje, brakuje mu czasu na spotkania z tobą, być może nie wie jak powiedzieć tobie że nie jest gotowy na związek. Ty się zaangażowałaś myślisz poważnie o tym chłopaku,powiedz mu że jest ci smutno kiedy idzie na spotkanie z kumplami a nie z tobą...
ODPOWIEDZ