Jeśli odnosisz się tylko do magazynów dot. bycia 'fit', to ciekawy pomysł. Aczkolwiek feministki na to nie pozwolą, bo przecież żaden facet nie ma prawa mówić, jak kobieta ma wyglądać
Dla kogo są tworzone magazyny dla pań?
Re: Dla kogo są tworzone magazyny dla pań?
Tylko że faceci chyba nie do końca interesują się typowo "babskimi" tematami. W tych gazetach nie tylko poruszany jest temat ćwiczeń, diet itp., ale też roi się tam od ckliwych romantycznych historii, listów pełnych żalu i lamentu, plotek i ploteczek, szeroko pojętej mody, dyskusji na temat kosmetyków, kobiecych dolegliwości i tak dalej i tak dalej.
Jeśli odnosisz się tylko do magazynów dot. bycia 'fit', to ciekawy pomysł. Aczkolwiek feministki na to nie pozwolą, bo przecież żaden facet nie ma prawa mówić, jak kobieta ma wyglądać
Oj niskie masz zdanie o kobietach..
Jak to Kartka wspomniala gazety dla pan to nie tylko rady jak sie podobac plci przeciwnej. Poza tym kobiety tez o siebie dbaja dla samych siebie...
Co do tych rad "psiapsiolek" jezeli to prawdziwa przyjazn to nigdy nie jest tak ze sie cieszy z nieszczescia przyjaciolki
Chyba jednak zbyt generalizujesz
Jak to Kartka wspomniala gazety dla pan to nie tylko rady jak sie podobac plci przeciwnej. Poza tym kobiety tez o siebie dbaja dla samych siebie...
Co do tych rad "psiapsiolek" jezeli to prawdziwa przyjazn to nigdy nie jest tak ze sie cieszy z nieszczescia przyjaciolki
Chyba jednak zbyt generalizujesz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ale dalej wg mnie generalizujesz . A moze po prostu takie osoby spotkales na swojej drodze...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Też jestem zdania, że to zbytnie uproszczenie. Prawdziwa przyjaciółka na pewno nie cieszy się z nieszczęścia drugiej.
A wracając do magazynów... Przeglądając je faktycznie ma się wrażenie, że wszystkie są o tym samym. Ale nie mam za dużego rozeznania, bo zwykle korzystam z portali internetowych (gdzie niestety sytuacja jest całkiem podobna), więc może podrzucicie tytuły, po które warto sięgnąć? Chyba, że zostanie to uznane za reklamę, to przepraszam.
A wracając do magazynów... Przeglądając je faktycznie ma się wrażenie, że wszystkie są o tym samym. Ale nie mam za dużego rozeznania, bo zwykle korzystam z portali internetowych (gdzie niestety sytuacja jest całkiem podobna), więc może podrzucicie tytuły, po które warto sięgnąć? Chyba, że zostanie to uznane za reklamę, to przepraszam.
Ja również nie korzystam z takich magazynów, więc się nie wypowiem.
I nie chodzi już nawet o to, że większość jest podobnych do siebie, ale o to, że 50-60 % to reklamy. A nie chcę czytać reklam, tylko artykuły
I nie chodzi już nawet o to, że większość jest podobnych do siebie, ale o to, że 50-60 % to reklamy. A nie chcę czytać reklam, tylko artykuły
Czasem mam wrażenie, że są pisane tylko po to, aby ktoś miał pracę i nic poza tym
-
kamilagrzaniecka
- Jestem tu nowa :)
Niektóre artykuły mogliby pisać mężczyźni, ale nie całe czasopismo, które porusza kobiece tematy typy szałowe paznokcie, makijaż, pielęgnacja włosów itd. A z tym kultem macho to jest dla Ciebie jakiś wzór? Kobieta owszem powinna być kobieca, mieć kształty, ale żeby codziennie czekać na męża z obiadem? bez przesady... to dobrze, że kobiety mają swoje pasje i dbają o siebie i od wielu swoich kolegów słyszę, że chcieliby aby ich kobieta miała pasje, a nie uzależniała wszystko od nich... Ja np. kocham tańczyć i często chodzę na salsę a po tańcach jest też czas, aby spędzić resztę wieczoru ze swoim facetem.
Tak myślą faceci - szczególnie ci z Ameryki Południowej
Uogólniasz. Nie każdy facet oczekuje, żeby jego kobieta czekała na niego zawsze w domu, a na pewno nie będzie miał pretensji, jeśli będzie na aerobiku czy innych ćwiczeniach i wróci godzinę później, bez przesady. Nie wiem, skąd to stwierdzenie.
A zdanie facetów z Ameryki Południowej pozostawmy facetom z Ameryki Południowej.
- kusicielka
- Extra Kobietka
Magazyny dla kobiet są różne, ale generalnie ja uważam, że nie są tworozne dla nikogo tylko dla kasy...
-
esmeraldakasia
- Jestem tu nowa :)
są tworzone dla nastolatek
90% rad które są zawarte w tych magazynach to mega bzdury
bluzka koronkowa
W 90% magazynów JAKICHKOLWIEK zawarte są mega bzduryesmeraldakasia pisze:są tworzone dla nastolatek90% rad które są zawarte w tych magazynach to mega bzdury