Co sądzicie o naturalnych kosmetykach?
Co sądzicie o naturalnych kosmetykach?
Coraz więcej się słyszy o różnych naturalnych kosmetykach i tak sobie myślę, żeby iść w tym kierunku i powoli także na takie właśnie produkty się przestawić. Może ktoś z Was ma coś sprawdzonego i może podpowiedzieć jakieś sensowne naturalne kosmetyki, po które warto będzie sięgnąć, będą jakościowo na dobrym poziomie i jednocześnie będzie można liczyć na dobrą cenę.
Re: Co sądzicie o naturalnych kosmetykach?
Ja przy pielęgnacji włosów postawiłam na prostotę, bo zaczęły mocno wypadać i przyszedł czas na studiowanie etykiet ze składem. Od pewnego czasu unikam długiej listy chemicznych składników i jest nieco lepiej.
Z tego co się orientuję, nawet na allegro można znaleźć kosmetyki naturalne, choć sama już od naprawdę długiego czasu zamawiam przede wszystkim na https://e-naturalne.pl/pl/c/Seria-Renew-Rose/156 . Seria Renew Rose szczególnie przypadła mi do gustu. Regularnie używam zarówno kremu, jak i serum i są fajne efekty w postaci wygładzonej, promiennej ceny. Poza tym zauważyłam, że zmarszczki znacznie się spłyciły, ale i tak wydaje mi się, że efekty będą jeszcze fajniejsze.
Śmiało mogę polecić kosmetyki naturalne marki Iossi: https://ekoahimsa.pl/brand/157-iossi - zwłaszcza peelingi do ciała oraz serum do cery z problemami.
Po nauczeniu się czytać ze zrozumieniem etykiet żywności przyszedł czas na czytanie etykiet kosmetyków i na prawdę widzę znaczącą poprawę w wygłądzie mojej cery....
-
lukrecja2020
- Jestem tu nowa :)
Ja mam jedyny problem z kosmetykami naturalnymi, że są nieraz 2-3 razy droższe niż zwykłe, po prostu mnie nie stać…. No i zastanawiam się, cz y fakrycznie ta cena jest wyższa ze zwględu na lepsze składy czy to jest zwykły marketing i płacimy na miano "eko"
Może i droższe, ale bez przesady, w drogeriach internetowych jest coraz większy wybór a co za tym idzie ceny też są konkurencyjne. Ja jestem wierna weledzie - spraw sobie chociażby na notino a przekonasz się, że ceny wcale nie gryzą
Też przyznam, że lubię właśnie kupować na Notino, można znaleźć fajne kosmetyki za parę groszy jak kremy czy inne. A naturalnym składom bardziej ufam, chociaż przed zakupem i tak staram się robić mini analizę każdego kosmetykuAnnA89 pisze:Może i droższe, ale bez przesady, w drogeriach internetowych jest coraz większy wybór a co za tym idzie ceny też są konkurencyjne. Ja jestem wierna weledzie - spraw sobie chociażby na notino a przekonasz się, że ceny wcale nie gryzą
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
mhysa pisze:Też przyznam, że lubię właśnie kupować na Notino, można znaleźć fajne kosmetyki za parę groszy jak kremy czy inne. A naturalnym składom bardziej ufam, chociaż przed zakupem i tak staram się robić mini analizę każdego kosmetykuAnnA89 pisze:Może i droższe, ale bez przesady, w drogeriach internetowych jest coraz większy wybór a co za tym idzie ceny też są konkurencyjne. Ja jestem wierna weledzie - spraw sobie chociażby na notino a przekonasz się, że ceny wcale nie gryzą
Ja też kupuję na Notino, ale składów już nigdy nie sprawdzam, ufam sklepowej klasyfikacji xD jeszcze nic mi nigdy nie zaszkodziło i byłam zadowolona z działania wybranych kosmetyków
lubie kosmetyki naturalne
bardzo pasuje mi bielenda chociaz roznie jest z jej dostepnoscia w drogeriach stacjonarnych dlatego wole zamawiac internetowo
fajna jest seria eco sorbet
piekne zapachy i mega miekka skóra
eco sorbet to te owocowe kremy? chyba cos takiego kupilam ostatnio chociaz w sklepie nie bylo za wielkiego wyboru. gdzie swoje zamawiasz?
zgadza sie, to te owocowe tam jest chyba ananas brzoskwinia i malina
ogolnie akurat ta serie to w prezencie dostalam ale zwykle kosmetyki kupuje na notino bo jest najtaniej i przesylki nie place bo zamawiam zawsze za ponad 100zl
Ja ostatnio interesuję się wszystkim co naturalne. Żywność, naturalne sposoby leczenia itp. Nie wierzę jakoś w te naturalne kosmetyki. Kosztują wiecej od przeciętnych i myślę, że jest to chwyt marketingowy. Jakie one musiałyby mieć krótki termin przydatności. Z tego co mogę naprawdę polecić to olej kokosowy zamiast balsamu do ciała czy kremu do rąk lub stóp. Doskonale sprawdzi się zamiast odżywki do włosów(ale nakładaj przed myciem) ja jestem w nim zakochana
a i jeszcze zapomniałabym napisać, że cudownym naturalnym peelingiem do ciała jest mielona kawa i odrobina oleju kokosowego-sama przyjemność
Jeśli masz na przykład jakiś problem z cerą to polecam olejek z drzewa herbacianego. Stosować punktowo-kropelka na patyczek kosmetyczny, a potem na skórę. Ogólnie ten olejek na rewelacyjne działanie(choć niestety zapach specyficzny i wielu osobom przeszkadza) warto poczytać w internecie o nim
Z olejem kokosowym się nie zgodzę, wyszły mi po nim kropeczki na rękach. Jako odżywkę też próbowałam, w rezultacie przetłuściłam sobie włosy. Zostałam jednak wierna tematowi olejów i polecić mogę Bio-Oil, to ten z tańszych lub Renovality, to ten droższy, który zniwelował nawet rozstępy w czasie ciąży 
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Również staram się stosować coraz więcej kosmetyków naturalnych. Głównie opieram się na marce Vianek, ale korzystam też z kosmetyków Fluff. W obu przypadkach fajne jest to, że są nie tylko naturalne, ale też polskie! 
-
Milosniczkazakupow
- Fajna Kobietka
Ja uwielbiam kosmetyki OnlyBio, jeszcze się nie zawiodłam. Jednak niektóre moje koleżanki uczulają naturalne składy, trzeba trochę uważać!
no bardzo lubie, dlatego staram się wyszukiwac takie nowinki kosmetyczne oparte na naturalnych składnikach. Tak jak np. ten Olejek do perfumoiwania ciała Afra