Dieta a praca w biurze
Dieta a praca w biurze
Co jecie na lunch w biurze kiedy jesteście na diecie? Macie pomysły jak można mikrofalówkę wykorzystać przygotowania niskokalorycznych potraw? Byłabym wdzięczna za wskazówki.
Re: Dieta a praca w biurze
Najważniejsze jest to, żeby Twoja dieta była zrównoważona. Przygotowując posiłek zwracaj więc uwagę nie tylko na to, żeby było w nim jak najmniej kalorii- to jest kwestia drugorzędna. Najważniejsze, żeby było w nim dużo witamin i białka. Jeżeli nie uda Ci się dostarczyć organizmowi materiałów odżywczych, wtedy manifestuje się to uczuciem głodu... jeżeli faktycznie nie masz czasu, to możesz kupić w supermarkecie takie gotowe dania do włożenia w mikrofalówce- ja bardzo lubie Vivantę.
No właśnie, bo nie mam czasu gotować sobie obiadow w domu. Zazwyczaj wyskocze gdzies po pracy na miasto, ze znajomymi się spotkam... później to już tylko ciepłełóżeczko i znowu do pracy...
Jeśli chodzi o dietę odpowiednią do pracy to mi tylko Cambridge przychodzi do głowy, z tego co wiem, najpierw sprawdzają czy ktoś może ją stosować. A jest dobra do pracy ponieważ je się tam dużo zupek zalewajek. Bierzemy saszetkę do pracy, zalewamy i mamy dietetyczny posiłek:)