Dieta 8h
-
gabriela494
- Miła Kobietka
Dieta 8h
Słyszałyście o tej diecie? Jeśli tak to mam pytanie, czy rano mogę wypic kawe z cukrem czy koniecznie bez?
Tylko mnie nazywa kochaniem ,to mój teren pod jego ubraniem.
Re: Dieta 8h
Nie słyszałam, ale zamiast katować się dietami to po prostu wyeliminuj ziemniaki, słodycze, zbyt dużą ilość soli, białe pieczywo. Zamiast tego owoce i warzywa! SOki! A efekty będzie widać
no i oczywiście ćwiczenia do tego:)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
-
apollo
Przez 8 godzin... hehe ale ludzie mają pomysły. Kuracja przy diecie powinna trwać kilka miesięcy i powinna prowadzić do diametralnej zmiany przyzwyczajeń. Dopiero wtedy ma to sens - z czasem powinniście rzeczywiście tracić na wadze. U mnie niezbędne było również foreverslim dla opanowania głodu - przy odpowiednim podejściu - schudniecie, i to trwale.
Już niedługo, dieta cud trwająca kwadrans 
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Tak, super szybkie efekty to jest absurd. To tak jak książki, zostań milionerem w tydzień.
-
Mysienkaaa
- Jestem tu nowa :)
Dokładnie. Nie da się osiągać efektów w 8h, to nawet na przeczyszczenie organizmu za krótko.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Tak to prawda. 8h to niewiele. W dodatku można się to źle skończyć.
-
apollo
hehe... odchudzanie należy zaplanować na okres minimum kilku miesięcy, a nie na tydzień, a tym bardziej 8h. Pewnie zalecają głodówkę przez 8h, to dla mnie bzdura, wyniszczanie sobie zdrowia. Nigdy w taki sposób się nie odchudzajcie - nic dobrego z tego nie wyjdzie.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Głodówka 8h nic nie zmieni. To krótkotrwały zabieg, który może przyczynić się do niepożądanych efektów. Bardzo ważne aby robić to z głową.
Nie ma takiej diety
Tak jak koleżanka pisała wyżej:
-wyeliminować białe pieczywo (buły zapychają)
-całość zapełnić niskotłuszczowymi potrawami (kurczak pieczony, gotowany)
-jeść dużo warzyw zawierających błonnik
-ograniczyć ziemniaki na rzecz kaszy i ryżu (makaronu też raczej unikać)
-i... soków tych ze sklepu też nie polecam. najlepsza jest woda niegazowana.
W internecie można znaleźć masę przepisów, żeby stosować się do tego co napisałam. Jeśli dorzucimy do tego trochę ruchu (choćby godzinny szybszy spacer) dziennie efekty zobaczymy już po kilku tygodniach.
-wyeliminować białe pieczywo (buły zapychają)
-całość zapełnić niskotłuszczowymi potrawami (kurczak pieczony, gotowany)
-jeść dużo warzyw zawierających błonnik
-ograniczyć ziemniaki na rzecz kaszy i ryżu (makaronu też raczej unikać)
-i... soków tych ze sklepu też nie polecam. najlepsza jest woda niegazowana.
W internecie można znaleźć masę przepisów, żeby stosować się do tego co napisałam. Jeśli dorzucimy do tego trochę ruchu (choćby godzinny szybszy spacer) dziennie efekty zobaczymy już po kilku tygodniach.
Zamiast stosować super szybkie i nieskuteczne diety postanowiłam pogodzić się ze swoim wyglądem. Zapisałam się na warsztaty Poczuj się dobrze we własnym ciele. Znam instruktorkę warsztatów dlatego wiem, że będą efekty a cena jest naprawdę promocyjna. Jak ktoś chętny to firma nazywa się Arteer. Napiszę wam jakie efekty.
-
KarolaLola
- Jestem tu nowa :)
Zgadzam się z przedmówczyniami. Jeśli na co dzień jesz dużo i niezdrowo, to takie 8h postu pewnie doprowadzi do omdlenia. A po co to komu. Efektów na pewno nie będzie żadnych, jedynie takie, że rzucisz się na jedzenie;) Racjonalnie i rozłożone w czasie-to jest klucz do sukcesu.
8h? To coś w rodzaju IF?
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
Dziewczyny to nie o to chodzi, aby w 8h schudnąć, czytałam kiedyś o tej diecie, chodzi o to, aby jeść codziennie przykładowo od 8 do 16, a po tej 16 dozwolone jest jedynie picie płynów, kawa, herbata, soki. Bardzo ważne jest, aby z myślą o tych ograniczonych godzinach spożywania posiłków nie jeść na zapas, a normalnie tyle ile potrzeba by zaspokoić głód.
nieźle to brzmi, ale wiosna taka ładna za oknem to może warto ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
a do tego jeść zdrowo :d np musli lo sante czy błonnik 
-
apollo
Hehe... masz 3 miesiące do wakacji, można na spokojnie przez taki okres czasu porządnie schudnąć, nawet 20 kilogramów. Ruch i dieta wspomagane foreverslim - o ile tylko potrafisz zachować systematyczność to ci pomoże. Masz pytania to dawaj - ja na dokładnie takich zasadach straciłam nadwagę.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
3 miesiące są jeszcze realną granicą na dieta-f10.html" class="auto-link" rel="dofollow">odchudzanie, a nie dieta w tydzień, czy w kilka dni. Czemu to jest tak, że ludzie myślą, że jest to jeszcze realne.
-
apollo
Zgadzam się z przedmówczynią. U mnie wszystko idzie pięknie w ciągu dnia, dopóki nie wrócę do domu po pracy - wtedy niestety nadrabiam braki z całego dnia
może to wynika z tego, że nie jem żadnego ciepłego posiłku w ciągu dnia.
Ćwiczyć lubię i mogę się zmusić, ale wyrzeczenia jedzeniowe są dla mnie trudne. Ale staram się
Ćwiczyć lubię i mogę się zmusić, ale wyrzeczenia jedzeniowe są dla mnie trudne. Ale staram się
If you do nothing, you get nothing.
diabetologia łódź
diabetologia łódź
-
apollo
Kup sobie te same tabletki co ja - foreverslim. Właśnie tak działają, całkowicie eliminują głód, przynajmniej na te szkodliwe rzeczy. W moim przypadki zmiana była diametralna, dużo lepiej się poczułam, bo jednak kiepskie jedzenie bardzo źle wpływa nie tylko na wagę, również na nasze samopoczucie!
Słyszałam. No bez cukru, przecież cukier też ma kalorie...
-
apollo
Hehe... wyeliminowanie cukru to taka podstawa przy każdej diecie. Słodycze, wszelkie ciastka, cukierki - to wszystko musi całkowicie zniknąć z diety, żeby był możliwy powrót do normalnej wagi. I nie mówię o zniknięciu na kilka dni, tylko na zawsze. Słodycze raz na miesiąc w 100% wystarczą.
a co myślicie o tube diet lub terapi fenotypowej?