Dezodoranty, antyperspiranty - plamy
-
a_gatka
Dezodoranty, antyperspiranty - plamy
Dziewczyny, jak radzicie sobie z plamami od antyperspirantów/dezodorantów etc.? Pomimo obietnic producenta zostawiają one ślady, a te nie dość, że nieestetyczne to jeszcze niszczą ubrania..
-
weronik_rt
- Jestem tu nowa :)
Re: Dezodoranty, antyperspiranty - plamy
szczerze ? To sobie nie radze z tym problemem,
Jestem bardzo zmęczona już faktem, że ciuchy niemalże nowe często nadają się tylko do wyrzucenia :- (
Ale wychodzi na to, że coś za coś, gdyż chyba jeszcze nikt nie wymyślił takiego dezodorantu, który by niwelował nieprzyjemny zapach i naprawdę zapobiegałby plamom na ubraniach.
Jestem bardzo zmęczona już faktem, że ciuchy niemalże nowe często nadają się tylko do wyrzucenia :- (
Ale wychodzi na to, że coś za coś, gdyż chyba jeszcze nikt nie wymyślił takiego dezodorantu, który by niwelował nieprzyjemny zapach i naprawdę zapobiegałby plamom na ubraniach.
Taaak, każdy obiecuje zero białych śladów, a prawda jest taka, że mam je prawie każdej bluzce :/
Ale jeśli chcecie się ich pozbyć to polecam zwykłe szare mydło. Natrzeć, zostawić na chwilę i później uprać w rękach.
Ale jeśli chcecie się ich pozbyć to polecam zwykłe szare mydło. Natrzeć, zostawić na chwilę i później uprać w rękach.
"Któregoś dnia nad życiem swym, zamyślę się przez dłuższą chwilę..."
Ja raz na tydzień używam Blokera z Ziaji... efektem są suche pachy , choćby nie wiem co się działo - susza
codziennie natomiast aplikuję antyperspirant z Sorai oxygen lub ultra pure ...nie powiem przy nakładaniu czasem ubrudzą ciuszek ale trudno da się to uprać 
bloker i antyperspirant? czy to bezpieczne? nie mam doświadczenia z takimi produktami, jak etiaxil i pokrewne, ale wydawało mi się, że już przy nich antyperspirant nie jest konieczny?
odnośnie śladów, to chyba tylko chlor zostaje, tylko trzeba z nim ostrożnie, żeby nie odbarwić ubrań.
odnośnie śladów, to chyba tylko chlor zostaje, tylko trzeba z nim ostrożnie, żeby nie odbarwić ubrań.
Bezpieczne
owszem antyperspirant nie jest konieczny ale ja lubię czuć zapach ... odrobina wystarczy i jest idealnie 
-
a_gatka
Też nie mam doświadczenia z blokerami. A powiedzcie mi dziewczyny, nie odbarwiają się wam od tych różnych specyfików ubrania? Te odbarwienia wyglądają czasem gorzej,niż plamy :/
Taaak i cierpią na tym zwłaszcza kolorowe ubrania których tak dużo w mojej garderobie. Już nie mam pojęcia jak sobie z tym radzić więc co jakiś czas część ubrań ląduje po prostu w koszu a wolałabym tego uniknąć...
Nie wiem czego Wy używacie... ja nie mam żadnych problemów z odbarwianiem ciuchów, jedynie jakieś białe brudzenie na ciemnych ale to od razu się spiera .
-
a_gatka
No to wygląda na to, że PRAWIE szczęściara z Ciebie, bo jednak jakieś tam plamy zostawia.. Mnie się zaś marzy taki idealny świat, w którym nie musiałabym się martwić takimi problemami.. :/
Ja nie mam problemu z brudzeniem ubrań antyperspirantem, za to mam problem z ich skutecznością. Po dwóch tygodniach przestaje działać i muszę zmienić na nowy. Słyszałam o takich antyperspirantach, które kupuje się w aptece i aplikuje się je tylko raz na kilka dni. Na pewno też poleciłabym ci taki, które są najbardziej naturalne. Powodzenia 
całodobowa opieka nad starszymi kraków
no właśnie i tak przeważnie jest, albo działa i zostawia plamy na ubraniach, albo nie działa ale też nie zostawia plam i odbarwień. Ja jak na razie wybieram to lepsze zło, czyli działający antyperspirant, ale też nie zaprzestaje poszukiwań złotego środka wśród antyperspirantów 
-
sylwuniasylwia
- Miła Kobietka
Mam blokera i powiem szczerze że nie mam po nim rewelacji, jak się pociłam tak pocę
Jeśli chodzi o antyperspiranty zostawiają plamy i nie mam sposobu aby ich uniknąć - porażka.
Jeśli chodzi o antyperspiranty zostawiają plamy i nie mam sposobu aby ich uniknąć - porażka.
A mi właśnie bloker bardzo pomaga i mi zdecydowanie bardziej pomaga od zwykłego dezodorantu. A jakiego używasz ?
----------------------
wydobycie łupków w polsce
----------------------
wydobycie łupków w polsce
-
a_gatka
Wiecie co..? Ja zaryzykowałam i za namową koleżanki nabyłam nowego Garniera (Mineral Invisible). Muszę Wam powiedzieć, że rzeczywiście długo działa, pozostawia skórę bardzo delikatną, ładnie pachnie, ale najważniejsze jest to, że nie zostawia plam ani na bieli, ani na czerni, ani na kolorach! Ktoś jeszcze to cudo testował?
Ja robię tak: nakładam antyperspirant czekam chwilkę potem biorę chusteczkę przykładam czekam chwilę i nadmiar antyperspirantu mam na chusteczce a nie na ubraniu.
agatka, też go sobie kupiłam pare dni temu i póki co nie narzekam, działać działa i jak na razie plam nie zostawia i oby tak zostało bo nie dość ze działa jak napisali to jeszcze ładnie pachnie
Ja kupiłam spray, szybciej schnie niż te w kulce.
-
apollo
Ja mam dezodorant Hb, który nie podrażnia skóry, jednocześnie nie pozostawia śladów. Akurat w przypadku dezodorantów całkowicie odradzam wzmożone oszczędności, gdyż nie ma to większego sensu. Możecie tylko sobie narobić problemów. Kosmetyk o którym piszę:

-
weronik_rt
- Jestem tu nowa :)
a_gatka pisze:Wiecie co..? Ja zaryzykowałam i za namową koleżanki nabyłam nowego Garniera (Mineral Invisible). Muszę Wam powiedzieć, że rzeczywiście długo działa, pozostawia skórę bardzo delikatną, ładnie pachnie, ale najważniejsze jest to, że nie zostawia plam ani na bieli, ani na czerni, ani na kolorach! Ktoś jeszcze to cudo testował?
Kupiłam około tydzień temu
i jak na razie jestem bardzo, bardzo zadowolona
Dzięki nowemu Garnier (Mineral Invisible) zapomniałam co to w ogóle są ślady na ubraniach..
I nie chce sobie nawet przypominać, dlatego jak tylko będzie mi się kończył kupie drugi bez wahania
Ja już też go mam i jestem zadowolona z zapachy, z dobrej ochrony przed potem no i przeszczęśliwa, że moje ubrania nie są naznaczone plamą pod pachami. Jest dobry i niezbyt drogi.
Ja mam Rexone bo wg mnie najskuteczniejsza, jak nie ubiorę bluzki zaraz po zastosowaniu to nie ma sladów:)
-
a_gatka
A ja nie mam tego problemu. Mogę nałożyć bluzkę zaraz po zastosowaniu, bo Garnier Mineral Invisible nie pozostawia plam w ogóle. Tak dziewczyny - znalazłam swoją igłę w stogu siana!
Racja, też mam Garniera i jestem zadowolona, w końcu nie mam plam ani przebarwień. Świetnie się sprawdza nawet na kolorowych ubraniach. A dziś w naturze zrobiłam zapas bo był w promocji, więc tylko 8,99 zapłaciłam 
-
a_gatka
O widzisz.. dobrze, że napisałaś to kupię siostrze, bo chciała też mieć, a promocja jest naprawdę dobra. Swoją drogą, czy wiedziałyście, że ponad 90% kobiet ma w szafach kolory? Gdyby to przeliczyć na zniszczone przebarwieniami pachy.. masakra! God bless Garnier! 
Kiedyś kupiłam jeden jedyny antyperspirant, który nie zostawia śladów na ubraniu. Od tamtej pory nawet nie patrzę już na inne. Jest to AloeVera, który kupuję w sklepie... ze zdrową żywnością