lakiery pękające
-
Ambasadorka Denique
lakiery pękające
Tego lata królują odcienie dojrzałych pomarańczy, intensywnego koralu, a także soczystych i pastelowych zieleni. Hitem sezonu są również lakiery typu cracking, czyli lakiery pękające. Niepowtarzalne wzorki uzyskuje się poprzez pomalowanie paznokci dwoma kolorami, nakładając jeden z nich na drugi. Pierwsza warstwa lakieru to tak zwana baza. Najlepiej, aby miała intensywny kolor. Na bazę nakłada się z kolei warstwę lakieru pękającego w innym kontrastującym kolorze. Cracking zaczyna pękać, tworząc na paznokciu dwukolorowe lakierowe graffiti.
Pękające lakiery i zestawy do crackingu kosztują od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych. Profesjonalne lakiery marki OPI dostępne również w serii cracking można nabyć między innymi w sieci salonów piękności Denique. Efekt graffiti to jeden z najbardziej popularnych w tym roku trendów w stylizacji paznokci.
Próbowałyście już lakierów do crackingu? Jak Wam się podoba?
Pękające lakiery i zestawy do crackingu kosztują od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych. Profesjonalne lakiery marki OPI dostępne również w serii cracking można nabyć między innymi w sieci salonów piękności Denique. Efekt graffiti to jeden z najbardziej popularnych w tym roku trendów w stylizacji paznokci.
Próbowałyście już lakierów do crackingu? Jak Wam się podoba?
-
speedy
Re: lakiery pękające
fajne są te nowe lakiery, nakładam taką warstwę, aby te wzorki zrobiły się gęstsze
bo efekt graffiti jest wtedy lepszy. OPI jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że to bardzo dobra amerykańska marka. W sklepach jeszcze nie widziałam, ale w takim razie zajrzę do denique skoro już są u was dostępne 
-
Eleganckistyl_pl
Kosztują koło 20 złotych, prawda? Ja ostatnio właśnie przymierzam się do ich zakupu. Efekt pękania podoba mi się bardzo.
-
natalicaa
Zakupiłam czarny lakier pekajacy z Inglota. Koszt-28 zł. Efekt jest wrecz cudowny
Nałozyłam bardzo intensywny różowy a na to pekajacy, efekt - rozowo-czarna panterka 
-
xoxo3
Mi osobiście pękające lakiery bardzo przypadły do gustu. Na początku kupiłam czarny z inglota, kosztował 28 zł. Jednak nie dawał zebyt dobrego efektu, pęknięcia były małe i trzeba było trochę czekać zanim sie zrobiły. Następnie postanowiłam wypróbować inne, i kupiłam zielony lakier w rossmanie. Kosztował mnie zaledwie 8 zł, a uwierzcie mi, jest dużo lepszy. Dlatego teraz mam je już prawie we wszystkich kolorach ;D
-
poziomkaa
Ja właśnie zastanawiałam się nad zakupem lakierów pękających.. teraz wiem, że kupię
:):)
-
sialala
ja się długo nie mogłam przekonać - do tej pory ideą lakierów było to, żeby zapobiegać pękaniu, a tu taki zwrot akcji... raz jeden kumpela mnie namówiła i mi się jednak spodobało, wczoraj sama sobie kupiłam z Jessica Cosmetics i jestem bardzo zadowolona 
-
Tusia
haha dobresialala pisze:ja się długo nie mogłam przekonać - do tej pory ideą lakierów było to, żeby zapobiegać pękaniu, a tu taki zwrot akcji...
to teraz nie krępowałabym się tak i w sumie ciężko zarzucić niedopatrzenie w malowaniu ;D
a jaki kolorek ? i jak pęka to co białe jest ?sialala pisze: wczoraj sama sobie kupiłam z Jessica Cosmetics i jestem bardzo zadowolona
-
sialala
jak pęka, to pojawia się kolor podkładu - w moim przypadku pęka czerń i pojawia się fiolet. Czarownicująco 
-
gohusia
Właśnie słyszałam o tych pękających lakierach. Ja Jessicę znam z normalnych lakierów ale jak polecacie "pękające paznokcie" to chyba się skuszę 
-
koralowadama
Ja próbowalam, ale kupiłam chyba nienajlepszy lakier, bo popękał tak nieładnie :/
a ile trzymają sie takie pekajace lakiery?? im dłuzej się trzyma to pojawiaja sie juz naturalne pekniecia ;]
-
dione
Powiem szczerze, że ja nimi zachwycona nie jestem. Mam jeden taki lakier i nie wygląda on zbyt ciekawie na paznokciach, także w tym wypadku jednak stawiam na klasykę 
Witam wszystkich.Jeśli chodzi lakiery pękające to polecam Pierre Arthes.
Moim zdaniem spełniają oczekiwania i są tanie.
Moim zdaniem spełniają oczekiwania i są tanie.
-
Hakiruono
Osobiście nie malowałam nim paznokci, widziałam u siostry i nie podoba mi się uzyskany efekt.
Wygląda jak odpryski na starym lakierze.
Wygląda jak odpryski na starym lakierze.
Na każdych paznokciach efekt jest inny.
Wszystko również zależy od paznokci.
Moje oczekiwania spełnił
Wszystko również zależy od paznokci.
Moje oczekiwania spełnił
Ja się nie mogę przekonać... Taki troche bałagan na paznokciach...
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Dziewczyny, ja swój ceglasty kupiłam w Rossmanie za 6 czy 7 zł. ,marka to chyba vibo. jest na prawdę niezły, nie sądzę że gorszy od tych za 28 zł.
Faktycznie efekt jest inny niż tradycyjnie, bo o inną estetykę tu chodzi.
To raczej nie jest lakier elegancki.
Bardziej chodzi o jakąś zadziorność.
Popękane, stare....
Nie dla elegantki.
No, chyba że dla takiej o wyrafinowanym guście.
Faktycznie efekt jest inny niż tradycyjnie, bo o inną estetykę tu chodzi.
To raczej nie jest lakier elegancki.
Bardziej chodzi o jakąś zadziorność.
Popękane, stare....
Nie dla elegantki.
No, chyba że dla takiej o wyrafinowanym guście.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

dla mnie to zbędny wymysł modowy... nie podoba mi się tak samo jak dziwna moda na malowanie jednego paznokcia innym kolorem niż reszta lub każdego innym kolorem... coś dla ofiar mody 
No tak, grunt to umiar, jak we wszystkim.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

- stokrotka1011
- Miła Kobietka
na samym początku podobało mi się to, ale po czasie przestało. Nie jest to eleganckie dla kobiety która pracuje za biurkiem, a po za tym jak wibo czy miss sporty wprowadziło te lakiery pękające to całe miasto miało paznokcie żółte albo czarne.
Ja ciekawa jestem jak to jest. Bo chciałabym pomalować kolorem różowym i brązowym i zastanawiam się jak ten jeden popęka to którego będzie więcej, czy tego nie da się przewidzieć.