tez kiedys uzywalam kremu veet i calkowicie sie nie sprawdzil :/ usunal czesc wloskow i koniec koncow musialam potem dugo czekac az wszystkie odrosna do podobnej dlugosci. tez mam dosc grube i ciemne wlosy i krem bielendy bez problemu je usuwa, tez powinien sie u Ciebie sprawdzicKarolcia93 pisze:A czy ta pasta cukrowa jest lepsza niż depilacja zwykłym woskiem? I powiedzcie mi dziewczyny, czy ten krem do depilacji bielendy poradzi sobie z grubszymi włoskami? Bo jak kiedyś próbowałam golić sobie kremami Veet ręce i nogi, to na początku było ok, a później krem przestał działać...Hadassa pisze:Ja się akurat na pastę wysbrałam do kosmetyczki,,,,
w sumie wcale tak drogo nie wychodzi
Depilacja miejsc intymnych.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
Re: czym i jak golić miejsca intymne?
Dziewczyny, ja zaszalałam i kupiłam urządzonko Remingtona do IPL. Po pierwszym użyciu jestem w szoku, bo prawie nie bolało i skóra jest tylko lekko podrażniona. Ale jest teraz gładziutko
Ciekawe, czy naprawdę będę miała spokój na bardzo długo 
A ja do miejsc intymnych uzywam maszynki jednorazowej
A do nóg depilatora i jest super 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
misiapysia
- Miła Kobietka
a mozesz napisac jak to dziala i jaka cena?Lulka pisze:Dziewczyny, ja zaszalałam i kupiłam urządzonko Remingtona do IPL. Po pierwszym użyciu jestem w szoku, bo prawie nie bolało i skóra jest tylko lekko podrażniona. Ale jest teraz gładziutkoCiekawe, czy naprawdę będę miała spokój na bardzo długo
jak dla mnie depilacja woskiem jest najlepsza, szczególnie teraz kiedy w salonach są woski na metodę bezpaskową (z salonu do którego ja chodzę kojarzę woski Film Wax od Depileve). Kosmetyczka nakłada wosk, zastyga on na skórze w 5sekund ale jest nadal elastyczny i potem odrywa szybko i nic się nie przykleja. Efekt u mnie utrzymuje się nawet do 3 tygodni, skóra jest gładka i niepodrażniona. dla mnie rewelacja!
Co o kremów - też używałam, ale fakt że jest tam tyle chemii skłonił mnie do innych metod.
Co o kremów - też używałam, ale fakt że jest tam tyle chemii skłonił mnie do innych metod.
Ja używam zwykłej maszynki(czasem jednorazówki za złotówkę czy kilka groszy), ale połączonej z kremem Venus o zapachu konwalii. Nie podrażnia, ładnie pachnie. I spłukuje letnią wodą. Podrażnień nie mam:)
Używam go i na nogi i na miejsca intymne i polecam naprawdę, nóżki są tak 'delikatne' i 'mięciutkie', że aż chce się dotykać
Tak wygląda ta pianka:
Używam go i na nogi i na miejsca intymne i polecam naprawdę, nóżki są tak 'delikatne' i 'mięciutkie', że aż chce się dotykać
Tak wygląda ta pianka:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Potwierdzam, zacny kosmetyk. Chyba najlepszy, którego jak dotąd używałam1mpresja pisze:Vanity Laser Expert od Bielendy jest spoko, tam macie krem do depilacji i chusteczki do tego. Te chusteczki łagodzą działanie kremu, chociaż to i tak moim zdaniem jest nieinwazyjne pozbywanie się owłosienia... Ja stosuję i nie mam żadnych wyprysków, reakcji alergicznych, włosy nie wrastają, jest OK.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
dokladnie! skora gladka jak nigdyrosiehw pisze:Potwierdzam, zacny kosmetyk. Chyba najlepszy, którego jak dotąd używałam1mpresja pisze:Vanity Laser Expert od Bielendy jest spoko, tam macie krem do depilacji i chusteczki do tego. Te chusteczki łagodzą działanie kremu, chociaż to i tak moim zdaniem jest nieinwazyjne pozbywanie się owłosienia... Ja stosuję i nie mam żadnych wyprysków, reakcji alergicznych, włosy nie wrastają, jest OK.
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
A po jakim czasie od depilacji tym kremem odrastają Ci włosy? Ja mam złe wspomnienia z kremami do depilacji, ale kiedys użyłam w sumie tego Vanity bielendy i włoski długo mi odrastały... Ale to było dawno, nie wiem jak będzie teraz skoro ciagle gole sie maszynką...misiapysia pisze:
dokladnie! skora gladka jak nigdychyba zaden kosmetyk nie pozostawil mojej skory gladkiej na tak dlugo!
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
A u mnie się ani kremy nie sprawdzają, ani golarki.. A wosku czy pasty się boje...
Re: Depilacja miejsc intymnych.
Ja myślę, że należy zachować szczególną ostrożność w tych miejscach żeby nie zaburzyć sobie flory bakteryjnej w środku bo łatwo przez przypadek nasmarować za daleko. A zastanawiałyście się nad tym kremem do depilacji pod prysznicem??
Jaki masz na myśli? Ja mam veet pod prysznic i szczerze powiem ze nawet nie wiem czy są inne
Z tego jestem zadowolona, idzie szybciej niż maszynką i innymi kremami które ściąga sie szpatułką, ten razem z włoskami zmywa się pod prysznicem i po kłopocie
Do wyboru są 4 warianty (do skóry normalnej, wrażliwej, suchej i Suprem’Essence - dla skóry normalnej i suchej z olejkami eterycznymi i wyciągiem z róży) więc każdy coś odpowiedniego do swojej skóry wybierze. Ja jako pierwszy wybrałam do wrażliwej (w razie czego w sumie) podrażnień nie mam, skóra jest gładka i delikatna więc jestem bardzo zadowolona.
Ja ostatnio strasznie podrażniłam sobie skórę tam, nigdy tak nie miałam a zawsze używam tego samego to chyba nie zależy od produktu.
kosmetyczka Wrocław
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
o, kremy pod prysznic! koniecznie muszę taki mieć
oprócz veet, jakie jeszcze są?

-
Rzesy-Sklep_pl
- Miła Kobietka
Dlatego wcześniej dokładnie należy czytać co pisze na danym kremie,a poza tym depilacja miejsc intymnych i tak zawsze niesie za sobą duże ryzyko występowania podrażnień.
najlepiej trochę odłożyć i skusić się na laser
trochę boli, ale generalnie dla takiego efektu warto
sama się poddałam takiemu zabiegowi i naprawdę jestem zadowolona
tylko musi być dobry laser żeby efekty były dobre. Niestety te tanie zabiegi okazują się często nieskuteczne bo po prostu są za słabe.. więc lepiej odłożyć, zapłacić i cieszyć się baaaardzo długo gładką skórą
ja jestem po takim zabiegu i zdecydowanie polecam
Uzywalam kiedys kremow ale powodowaly ogromne podraznienia, wiec przerzucilam sie na wosk. Moze troche bardziej boli niz tradycyjne sposoby depilacji, ale jestem bardzo zadowolona z efektu
slyszalam nawet ze w niektorych salonach depilacji woskiem maja jakies specjalne woski, ktore mniej podrazniaja i powoduja mniejszy bol
Zastanawiam sie czy to rzeczywiscie dziala i czy sie nie skusic
slyszalam nawet ze w niektorych salonach depilacji woskiem maja jakies specjalne woski, ktore mniej podrazniaja i powoduja mniejszy bol
Zastanawiam sie czy to rzeczywiscie dziala i czy sie nie skusic