Depilacja miejsc intymnych.

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
misiapysia
Miła Kobietka

Re: czym i jak golić miejsca intymne?

Post autor: misiapysia »

Karolcia93 pisze:
Hadassa pisze:Ja się akurat na pastę wysbrałam do kosmetyczki,,,,
w sumie wcale tak drogo nie wychodzi
A czy ta pasta cukrowa jest lepsza niż depilacja zwykłym woskiem? I powiedzcie mi dziewczyny, czy ten krem do depilacji bielendy poradzi sobie z grubszymi włoskami? Bo jak kiedyś próbowałam golić sobie kremami Veet ręce i nogi, to na początku było ok, a później krem przestał działać...
tez kiedys uzywalam kremu veet i calkowicie sie nie sprawdzil :/ usunal czesc wloskow i koniec koncow musialam potem dugo czekac az wszystkie odrosna do podobnej dlugosci. tez mam dosc grube i ciemne wlosy i krem bielendy bez problemu je usuwa, tez powinien sie u Ciebie sprawdzic :)
Awatar użytkownika
Lulka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Lulka »

Dziewczyny, ja zaszalałam i kupiłam urządzonko Remingtona do IPL. Po pierwszym użyciu jestem w szoku, bo prawie nie bolało i skóra jest tylko lekko podrażniona. Ale jest teraz gładziutko ;) Ciekawe, czy naprawdę będę miała spokój na bardzo długo ;)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

A ja do miejsc intymnych uzywam maszynki jednorazowej :) A do nóg depilatora i jest super :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
misiapysia
Miła Kobietka

Lulka pisze:Dziewczyny, ja zaszalałam i kupiłam urządzonko Remingtona do IPL. Po pierwszym użyciu jestem w szoku, bo prawie nie bolało i skóra jest tylko lekko podrażniona. Ale jest teraz gładziutko ;) Ciekawe, czy naprawdę będę miała spokój na bardzo długo ;)
a mozesz napisac jak to dziala i jaka cena?
Kasieka

Post autor: Kasieka »

jak dla mnie depilacja woskiem jest najlepsza, szczególnie teraz kiedy w salonach są woski na metodę bezpaskową (z salonu do którego ja chodzę kojarzę woski Film Wax od Depileve). Kosmetyczka nakłada wosk, zastyga on na skórze w 5sekund ale jest nadal elastyczny i potem odrywa szybko i nic się nie przykleja. Efekt u mnie utrzymuje się nawet do 3 tygodni, skóra jest gładka i niepodrażniona. dla mnie rewelacja!

Co o kremów - też używałam, ale fakt że jest tam tyle chemii skłonił mnie do innych metod.
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Ja używam zwykłej maszynki(czasem jednorazówki za złotówkę czy kilka groszy), ale połączonej z kremem Venus o zapachu konwalii. Nie podrażnia, ładnie pachnie. I spłukuje letnią wodą. Podrażnień nie mam:)
Używam go i na nogi i na miejsca intymne i polecam naprawdę, nóżki są tak 'delikatne' i 'mięciutkie', że aż chce się dotykać :D
Tak wygląda ta pianka:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

1mpresja pisze:Vanity Laser Expert od Bielendy jest spoko, tam macie krem do depilacji i chusteczki do tego. Te chusteczki łagodzą działanie kremu, chociaż to i tak moim zdaniem jest nieinwazyjne pozbywanie się owłosienia... Ja stosuję i nie mam żadnych wyprysków, reakcji alergicznych, włosy nie wrastają, jest OK.
Potwierdzam, zacny kosmetyk. Chyba najlepszy, którego jak dotąd używałam :)
misiapysia
Miła Kobietka

rosiehw pisze:
1mpresja pisze:Vanity Laser Expert od Bielendy jest spoko, tam macie krem do depilacji i chusteczki do tego. Te chusteczki łagodzą działanie kremu, chociaż to i tak moim zdaniem jest nieinwazyjne pozbywanie się owłosienia... Ja stosuję i nie mam żadnych wyprysków, reakcji alergicznych, włosy nie wrastają, jest OK.
Potwierdzam, zacny kosmetyk. Chyba najlepszy, którego jak dotąd używałam :)
dokladnie! skora gladka jak nigdy :D chyba zaden kosmetyk nie pozostawil mojej skory gladkiej na tak dlugo!
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

misiapysia pisze:
dokladnie! skora gladka jak nigdy :D chyba zaden kosmetyk nie pozostawil mojej skory gladkiej na tak dlugo!
A po jakim czasie od depilacji tym kremem odrastają Ci włosy? Ja mam złe wspomnienia z kremami do depilacji, ale kiedys użyłam w sumie tego Vanity bielendy i włoski długo mi odrastały... Ale to było dawno, nie wiem jak będzie teraz skoro ciagle gole sie maszynką...
Awatar użytkownika
VivienneWestwood
Miła Kobietka

Post autor: VivienneWestwood »

A u mnie się ani kremy nie sprawdzają, ani golarki.. A wosku czy pasty się boje...
kies
Fajna Kobietka

Re: Depilacja miejsc intymnych.

Post autor: kies »

Ja myślę, że należy zachować szczególną ostrożność w tych miejscach żeby nie zaburzyć sobie flory bakteryjnej w środku bo łatwo przez przypadek nasmarować za daleko. A zastanawiałyście się nad tym kremem do depilacji pod prysznicem??
MamaAnia
Miła Kobietka

Post autor: MamaAnia »

Jaki masz na myśli? Ja mam veet pod prysznic i szczerze powiem ze nawet nie wiem czy są inne ;) Z tego jestem zadowolona, idzie szybciej niż maszynką i innymi kremami które ściąga sie szpatułką, ten razem z włoskami zmywa się pod prysznicem i po kłopocie ;) Do wyboru są 4 warianty (do skóry normalnej, wrażliwej, suchej i Suprem’Essence - dla skóry normalnej i suchej z olejkami eterycznymi i wyciągiem z róży) więc każdy coś odpowiedniego do swojej skóry wybierze. Ja jako pierwszy wybrałam do wrażliwej (w razie czego w sumie) podrażnień nie mam, skóra jest gładka i delikatna więc jestem bardzo zadowolona.
daga54

Post autor: daga54 »

Ja ostatnio strasznie podrażniłam sobie skórę tam, nigdy tak nie miałam a zawsze używam tego samego to chyba nie zależy od produktu.
kosmetyczka Wrocław
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

o, kremy pod prysznic! koniecznie muszę taki mieć ;) oprócz veet, jakie jeszcze są?
Obrazek
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Dlatego wcześniej dokładnie należy czytać co pisze na danym kremie,a poza tym depilacja miejsc intymnych i tak zawsze niesie za sobą duże ryzyko występowania podrażnień.
mróweczka
Miła Kobietka

Post autor: mróweczka »

najlepiej trochę odłożyć i skusić się na laser :) trochę boli, ale generalnie dla takiego efektu warto :) sama się poddałam takiemu zabiegowi i naprawdę jestem zadowolona :) tylko musi być dobry laser żeby efekty były dobre. Niestety te tanie zabiegi okazują się często nieskuteczne bo po prostu są za słabe.. więc lepiej odłożyć, zapłacić i cieszyć się baaaardzo długo gładką skórą :) ja jestem po takim zabiegu i zdecydowanie polecam
Olusia112

Post autor: Olusia112 »

Uzywalam kiedys kremow ale powodowaly ogromne podraznienia, wiec przerzucilam sie na wosk. Moze troche bardziej boli niz tradycyjne sposoby depilacji, ale jestem bardzo zadowolona z efektu
slyszalam nawet ze w niektorych salonach depilacji woskiem maja jakies specjalne woski, ktore mniej podrazniaja i powoduja mniejszy bol
Zastanawiam sie czy to rzeczywiscie dziala i czy sie nie skusic
ODPOWIEDZ