Depilacja miejsc intymnych.
-
nina19
czym i jak golić miejsca intymne?
Na razie cały czas golę maszynką do golenia przy czym używam pianki,ale podrażnia to moją skórę więc chciałam jakiejś rady .Może jakieś kremy czy coś .
Re: czym i jak golić miejsca intymne?
Ja też goliłam zawszę maszynkami jednorazowymi, ale się niestety nie sprawdzały właśnie z powodu podrażnień (i to okropnych!). Od dawna miałam już golarkę elektryczną do okolic bikini (ze specjalnymi końcówkami do dokładnego golenia i przycinania włosków), ale z niej raczej nie korzystałam (z tego względu, że ładuje się 12h, a działa max 30min, i dodatkowo włoski mimo wszystko są troszkę wyczuwalne od razu po goleniu). Ale fakt faktem, że nie ma żadnych podrażnień i czuję się o niebo lepiej. Nadal mi się zdarza golić jednorazówkami, ale chyba się już całkowicie przerzucę na golarkę
Jednak to o wiele większy komfort i wygoda. A że mojemu facetowi taki mini włoski od razu po goleniu golarką nie przeszkadzają, to po co się mam męczyć?
)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
tjl83
Cześć,
ja również używałam maszynek jednorazowych, jednak z czasem podrażnienia były coraz częstsze i bardziej zaczerwienione. Aż koleżanka poleciała mi zabieg depilacji laserowej. Szczerze trochę się obawiałam ale w końcu dałam się przekonać. Efekt super i koniec z podrażnieniami. Naprawdę polecam. Tutaj -> .........masz przykładowy cennik z jednego z gabinetów.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
ja również używałam maszynek jednorazowych, jednak z czasem podrażnienia były coraz częstsze i bardziej zaczerwienione. Aż koleżanka poleciała mi zabieg depilacji laserowej. Szczerze trochę się obawiałam ale w końcu dałam się przekonać. Efekt super i koniec z podrażnieniami. Naprawdę polecam. Tutaj -> .........masz przykładowy cennik z jednego z gabinetów.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Brzmi to trochę jak reklama 
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
Ambasada Urody
- Jestem tu nowa :)
polecam depilację pastą cukrową!
mniej boli niż woskiem, nie podrażnia, nie uczula.
Obecnie taniej o 20 %!
mniej boli niż woskiem, nie podrażnia, nie uczula.
Obecnie taniej o 20 %!
http://www.ambasadaurody.pl
Pasty cukrowej nie próbowałam, ale wygląda fajnie. Na filmiku kosmetyczka depiluje nogi malutką kulką pasty - naprawdę taka niewielka ilość jest wystarczająca, czy domowej trzeba przygotować więcej?
-
lia23
a ja polecam krem do depilacji veet, ja stosowałam i się sprawdził:)
Depilacja miejsc intymnych.
Witajcie drogie Panie,
Mam pewiem problem, związany z depilacją miejsc intymnych.
Kupiłam krem "eveline 3w1" i nie wiem, czy moge go również nałożyć tam dalej (wargi sromowe i takie tam).
Proszę o porady : )
Mam pewiem problem, związany z depilacją miejsc intymnych.
Kupiłam krem "eveline 3w1" i nie wiem, czy moge go również nałożyć tam dalej (wargi sromowe i takie tam).
Proszę o porady : )
-
NatiNail
Re: Depilacja miejsc intymnych.
Na kremie powinna być informacja jak go używać. Jak jej nie ma to ciężko powiedzieć ale ja bym nie ryzykowała 
- starletkagwiazdeczka
- Jestem tu nowa :)
Ja do tej pory próbowałam wielu sposobów depilacji. Teraz warta uwagi wydaje mi się depilacja ipl, przede wszystkim, dlatego, że jest bezbolesna i nie trzeba często jej powtarzać. Tylko myślałam o domowej wersji, a nie u kosmetyczki. Natomiast kremów veet nie polecam, mnie niestety podrażniały i uczulały. Co do jednorazowych maszynek, to nie lubię tego, że włosy szybko odrastają i na dodatek robią się coraz mocniejsze. Depilator i woskowanie jest jak dla mnie na razie najlepszą metodą, tylko niestety w przypadku miejsc intymnych mocno bolesną.
a ja depilacja pasta cukrową to na ile starcza?
pasty cukrowej nie polecam, przynajmniej nie w domowym zaciszu, po golarkach są mocne podrażnienia, ja teraz chodzę na magic wax i zabieg jest nie tylko mniej bolesny, ale wywołuje mniej podrażnień,
-
misiapysia
- Miła Kobietka
ja uzywam kremu do depilacji precyzyjnej z serii vanity expert bielendy. bardzo ladnie i dokladnie usuwa wloski no i skora na dlugo jest miekka i gladka 
Vanity Laser Expert od Bielendy jest spoko, tam macie krem do depilacji i chusteczki do tego. Te chusteczki łagodzą działanie kremu, chociaż to i tak moim zdaniem jest nieinwazyjne pozbywanie się owłosienia... Ja stosuję i nie mam żadnych wyprysków, reakcji alergicznych, włosy nie wrastają, jest OK.
ja nie mogę golić.. zaraz po tym wyskakują mi chrostki...
najlepsze dla mnie rozwiązanie to krem do depilacji...
ewentualnie jeszcze pasta cukrowa...
najlepsze dla mnie rozwiązanie to krem do depilacji...
ewentualnie jeszcze pasta cukrowa...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
krem do depilacji - do wrażliwej skóry.
Vanity Laser Expert od Bielendy - tego nie miałam - ale skorzystam z porady i spróbuję
Vanity Laser Expert od Bielendy - tego nie miałam - ale skorzystam z porady i spróbuję
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
Dziewczyny. Mam do Was bardzo ważne pytanie. Co sądzicie o maszynkach TYPOWO do depilacki bikini, takich jak
czy
?
Proszę o opinie, będę mega wdzięczna
? Proszę o opinie, będę mega wdzięczna

Wiesz co... nie próbowałam osobiście... ale mimo wszysto była bym sceptyczna... mimo wszystko to maszynka do golenia....
I z tego co wiem nie tylko ja mam chrostki po maszynce...
więc już bym nie ryzykowała z próbowaniem
I z tego co wiem nie tylko ja mam chrostki po maszynce...
więc już bym nie ryzykowała z próbowaniem
-
misiapysia
- Miła Kobietka
tez mialam krostki po maszynce. co do pasty cukrowej- ja nie potrafilam sama jej rozgrzac i sie nią nie wydepilowac, wiec dla mnie wyzej wspomniany krem do depilacji bielendy okazal sie strzalem w dziesiatke
naprawde wam polecam 
Ja się akurat na pastę wysbrałam do kosmetyczki,,,,
w sumie wcale tak drogo nie wychodzi
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
A czy ta pasta cukrowa jest lepsza niż depilacja zwykłym woskiem? I powiedzcie mi dziewczyny, czy ten krem do depilacji bielendy poradzi sobie z grubszymi włoskami? Bo jak kiedyś próbowałam golić sobie kremami Veet ręce i nogi, to na początku było ok, a później krem przestał działać...Hadassa pisze:Ja się akurat na pastę wysbrałam do kosmetyczki,,,,
wg mnie trochę mniej boli niż wosk
Ja używam maszynek, ale chyba skorzystam z lasera.