czym zarysować brwi?
czym zarysować brwi?
brwi - moja zmora
generalnie mam jasne włoski i do tego dosyć rzadkie. Henna się u mnie nie sprawdza, bo tylko koloryzuje, ale nie wypełnia. Do tego nie nadaje takieko konkretnego kształtu. Pomady też odpadają bo za dużo roboty z nimi. Zatem co polecicie?:)
Re: czym zarysować brwi?
Ja używam kredki Golden rose i jestem bardzo zadowolona.
U mnie sprawdza się tusz do brwi Semilaca 
Kredki od Golden Rose są świetne, a przy tym niedrogie, gorąco polecam!
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
ja tam po prostu używam brązowo-grafitowego cienia do powiek
u mnie się sprawdza. I nadaje kolor, i wypełnia. kształt też jakoś tak zarysowywuje 
-
karolina88
- Jestem tu nowa :)
"Pomady też odpadają bo za dużo roboty z nimi." w sensie? jak z kredkami do brwi albo pomadami jest dla Ciebie za dużo roboty to zrób modelowanie kształtu krwi z makijaż permanentny, masz potem z głowy na kilka lat, tylko lepiej dobrze wybierz dziewczynę która to zrobi.
ja jestem maniaczką brwi. Nie wyjdę z domu jesli wiem, że nie mam ich zrobionych
moim ostatnim odkryciem jest pisak do brwi Christian Laurent. Przez to że jest w formie pisaka bo bardzo łatwo się nim tworzy brwi, ich kształt, wypełnenie... do tego daje taki naturalny efekt, jakby microblading 
a nie myślałaś po prostu o makijażu permanentnym?
Ostatnio zmieniony pn lip 08, 2019 1:19 pm przez OlaMola, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Adwokatka1
ooo mam od niedawna ten pisak christian laurent
fajnie się sprawdza. Trzyma się na brwiach cały dzień, nie zmazuje sie i nie wędruje po całej twarzy
no i jest mega łatwy w użyciu. Rano zrobienie nim brwi zajmuje mi dosłowanie chwilę.
Jeśli zależy Ci na mocnym podkreśleniu i zarysie, powinnaś użyć kredki wraz ze szczoteczką. Wtedy brwi nabiorą ostrych kontur. Jeśli jednak chcesz je tylko wyróżnić i lekko podkreślić, możesz użyć brązowego cienia do powiekemilianka pisze:brwi - moja zmorageneralnie mam jasne włoski i do tego dosyć rzadkie. Henna się u mnie nie sprawdza, bo tylko koloryzuje, ale nie wypełnia. Do tego nie nadaje takieko konkretnego kształtu. Pomady też odpadają bo za dużo roboty z nimi. Zatem co polecicie?:)
Pozdrawiam, Agata z naturalniewloskie.pl
- SashaWelur
Ja mam szablon....
Wstyd trochę, ale przynajmniej są one równe 
Ja jestem bardzo zadowolona z efektów makijażu permanentnego, na który zdecydowałam się w Vici Clinic w Krakowie. Wybrałam makijaż ust i brwi. Pan Krzysztof Majerski wykonuje zabiegi bardzo profesjonalnie, a efekty są przede wszystkim naturalne.
Zgadzam się. Pisakami dobrze jest dorysować braki.Adwokatka1 pisze:ooo mam od niedawna ten pisak christian laurentfajnie się sprawdza.
Ponadto używam kredki z Rimmel struganej i pomad do brwi.
Nie wiem jakich pomad używasz w takim razie. Otworzenie pomady, nałożenie jej na pędzelek i machnięcie pędzelkiem po brwiach to żaden wyczyn.emilianka pisze:Pomady też odpadają bo za dużo roboty z nimi.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Doskonale sprawdzą się pomady do brwi i bardzo cienki pędzelek. Jednak nawet do włosów blond warto dobrać nieco ciemniejszą. Na co dzień, gdy się śpieszysz warto po prostu zaczesać brwi specjalnym korektorem do brwi, który trochę przypomina tusz do rzęs 
Ja mam taka pomadę z MySecret z Natury i używam super pędzelka z Hakuro 
-
kaska.maska
najłatwiej to będzie Ci pisakiem
po prostu tego typu kosmetyki najszybciej i najłatwiej jest zrobić fajne brwi, takie nieprzesadzone. Ja używam pisak Precision tattoo z Eveline w kolorze 003 i mogę ci go polecić. Cały dzień się trzyma na brwaich, dobrze wypełnia włoski i ma idealny kolor <3
Kredki oraz żele do brwi powinny się sprawdzić. 
ja mam pomadę i jest na prawdę najbardziej trwała metoda niż cienie, kredki itp.
- MelonowaAga
- Miła Kobietka
Polecam kredkę z rimmela, super efekt 
A moze jakas dobra pomadka? Jak juz ktos wyzej zauwazyl, daje najladniejsze i najbardziej trwale efekty.
Kredka z Oriflame jest bardzo spoko
Profesjonalna konsultantka kosmetyczna. Masz pytania? Jestem do dyspozycji!
-
Adwokatka1
Jak ja się cieszę, że nie muszę już się męczyć z brwiami..
Odkąd zdecydowałam się na makijaz permanentny brwi to życie jest takie łatwiejsze
Choć wszystkim zainteresowanym musze powiedzieć, żebyście uważnie dobierały linergistki. Ja byłam u sprawdzonej i polecanej Magdaleny Bąk z Warszawy i akurat ją i ja mogę polecić jak coś
Jeśli chodzi o robienie brwi to nie ma sobie równych 
Nie jestem fanką permanetnego makijażu brwi i używam pisaka do brwi .Super sprawa,tylko odcienie brązowe bo sama jestem brunetką i takie pasowały mi do oprawy oczu.Aplikowanie dosyć łatwe i nie rozmazują się aż tak bardzo te brwi.
ja mam cienie do brwi i z nich korzystam jak chce poprawic kształt
jakies konkretne? czy kazde sie nadadza?