Czy są jakieś szanse na powrót?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Kasiawloch15
Jestem tu nowa :)

Czy są jakieś szanse na powrót?

Post autor: Kasiawloch15 »

Słuchajcie 8 miesięcy temu rozstałam się z byłym chłopakiem Byliśmy razem 3 lata. Kochaliśmy się bardzo i było między nami coś cudownego, ale niestety ja miałam problemy z zaufaniem przez jeszcze poprzedniego chłopaka, on miał problemy w domu i tak się to jakoś posypało, że się od siebie odsunęliśmy. Kocham go nadal. Wiem, że on kochał bardzo mocno i nie widział poza mną świata. Wiem, że on też nadal mnie kocha. Jednak wiem to od jego przyjaciół. On sam się nie przyznał. Nie było między nami kontaktu aż do niedawna. On zaczął się pierwszy odzywać po przez facebooka. 3 razy mi mówił,że jest sam i nikogo nie ma, mimo, że nie pytałam. Zwierza mi się. Zrobił się nagle bardzo miły, co wszesniej przez ten czas było rzadkością. Jego przyjaciele powiedzieli, że bardzo często w ostatnim czasie o mnie rozmawia i wspomina. Nawet raz chciał żebym mu w czymś pomogła, chociaż tak naprawdę nie potrafiłabym i on się na tym dobrze zna. My bardzo się kochaliśmy i myśleliśmy o sobie poważnie. Chciałabym spróbować wrócić, zwłaszcza, że nauczyłam się na swoich błędach. Myślicie, że są jakieś szanse? Myślicie, że on by był zainteresowany? Mam ryzykować czy nie?Boję się odrzucenia...,ale wiem, że nikogo do tej pory nie kochałam jak jego. I czy lepiej powiedzieć mu o swoich uczuciach i sprobować zaczać od początku? Czy może zacząć się z nim spotykać i zobaczyć co się zrodzi przez ten czas?
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Re: Czy są jakieś szanse na powrót?

Post autor: MlecznaCzekolada »

Wydaje mi sie, ze lepiej sprobowac i najwyzej potem jakos sobie poradzic z odrzuceniem, niz do konca zycia zastanawiac sie, co by bylo, gdybys jednak z nim pogadala. Badz ze soba szczera, skoro widzisz, ze macie szanse znow stworzyc dobry zwiazek, kochasz go i mozliwe, ze on Ciebie rowniez to nic nie stoi na przeszkodzie :) Mozliwe, ze on rowniez mysli podobnie jak Ty i tez boi sie odrzucenia, skoro jednak sam zaczyna rozmowe, wszyscy wokol zauwazaja, ze chlopakowi zalezy - sprobuj. Przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz. Tez bedziesz sie lepiej czula, kiedy szczerze pogadacie i poznasz jego uczucia.
Powodzenia! ;)
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

powinnas z nim porozmawiac a wszystko jest przed wami warto sprobowac
AnaStazJa

Post autor: AnaStazJa »

Jestem tego samego zdania co przedmówczynie. Warto spróbować. Kto nie ryzykuje ten nigdy nic nie zyska. A nóż się uda i stworzycie znów piękny i udany związek? ;)
Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Agnieszka Ziąbek

Post autor: Agnieszka Ziąbek »

Moim zdaniem nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki jeśli jesteś niepewna. Jeśli to byłoby uczucie bardzo sile to nawet byś się nie zastanawiała i nie pytała innych. Ty sama wiesz najlepiej co do niego czujesz.
Luuuzik ;D
Kasiawloch15

Ale powiedzcie mi Kochane czy ja po 8 miesiącach mam jeszcze prawo do szczerej rozmowy z nim? Wiem, że to niedojrzałe, ale ja tak bardzo boję się odrzucenia. Jest to dla mnie naprawdę paraliżujące uczucie. Może macie jakiś taki sposób czy metodę żeby sprawdzić czy on dalej o mnie poważnie myśli, czy coś czuje, czy chciałby wrócić. Bo ja myślę, że on może nie być pewny, albo on też może bać się odrzucenia.. i jakbym tylko wiedziała..albo miałabym troszkę większą pewność postawiłabym wszystko na jedną kartę.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

zawsze jest szansa , i zawsze masz prawo
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Post autor: MlecznaCzekolada »

Przekonasz sie jak szczerze z nim pogadasz. Nie ma jakiejs konkretnej metody, zebys byla pewna, ale znasz go troche i po jego zachowaniu sama ocenisz, czy on chce z Toba byc, czy niezbyt i robi Tobie jedynie nadzieje. Zawsze warto probowac, przynajmniej nie bedziesz sobie kiedys plula w twarz, ze sie nie postaralas. Moze on tez nie mial najlatwiejszego okresu w zyciu i teraz jak to ogarnal zdal sobie sprawe, ze mu Ciebie brakuje? Ludzie sa rozni, widocznie czas zrobil swoje i chlopak tez zauwazyl pewne rzeczy. Daj sobie szanse.
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
Kasiawloch15

Po 8 miesiącach zdał sobie sprawe? To w ogóle możliwe? Chciał się spotkać, ale ja się przestraszyłam i nie skorzystałam. Jak mogę to odwrócić? Tym bardziej, że teraz w ogóle o tym nie wspomina.
Spotkam się z nim i o czym mam rozmawiać? Powoli chyba dochodzę do wniosku, że gdyby coś jeszcze do mnie czuł zrobiłby coś..i to bardziej konkretnie. I niestety strasznie mnie to podłamało..
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Tobie tez zależy a jednak się z nim nie spotkałaś...Daj na luz,raz się żyje.Zapytasz i będziesz wiedziała ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ODPOWIEDZ