a

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
lady_wu
Jestem tu nowa :)

a

Post autor: lady_wu »

a
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2012 5:38 pm przez lady_wu, łącznie zmieniany 2 razy.
ona90

Re: związek na odległość czy jest sens to zaczynać?

Post autor: ona90 »

nie wiem jak sie mozna wstydzic czyjegos wygladu badz wyksztalcenia jesli sie z ta osoba jest dwa lata! widzialy galy co braly...

a co do tego drugiego chlopaka. ja bym sie nie pchala w to chocby przez to ze jest przyjacielem szwagra.. cos sie miedzy wami zepsuje,moze ucierpiec i ich przyjazn...zwiazki na odleglosc wcale nie sa fajne i mile. sa ciezkie... a Ty skoro potrafilas sie wstydzic chlopaka to nie wiem czy bys wytrzymala zwiazek na odleglosc.

najwidoczniej jeszcze nie dojrzalas do zwiazku...
lady_wu

od jakiegoś czasu zaczęło przeszkadzać mi to, że zachowuje się czasami prostacko, dziecinnie i nie potrafi się zachować w danej sytuacji. wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo może byłam tak zaślepiona miłością do niego, teraz jakby coś zgasło.
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Hmm popieram wypowiedź koleżanki. A związki na odległość nie są zawsze dobre... z jednej strony wtedy widzicie jak Wam na sobie zależy, ale to nie jest raczej na długą metę, tym bardziej, że Twój były nie jest Ci obojętny.
Nala

Post autor: Nala »

Witaj! :)
A ja się troszeczkę nie zgodzę z Kobietkami. Rozumiem o co Ci chodzi z tym jego zachowaniem, wykształceniem i tym wszystkim. Na początku znajomość są te wszystkie motylki, randki i mile spędzone chwile. Ale później zaczyna się poznawanie swoich wad, odkrywaniem siebie i tego jacy naprawdę jesteśmy i jak się zachowamy w wielu (czasem trudnych) sytuacjach. Nie zerwałaś z nim bez powodu. Jeśli chcesz rozpocząć ten związek na nowo to zastanów się czy warto. Wiadomo, że pierwsza miłość często jest dla nas ważna i pozostaje w nas. Ale czy warto być z kimś kogo masz się wstydzić? Kogo zachowanie Ci nie odpowiada? Kiedy w towarzystwie czujesz zażenowanie? Przemyśl to.
A jeśli chodzi o związek na odległość... To nie jest łatwa sprawa. Sama jestem w takim związku. Przyzwyczaiłam się już żyć z tęsknotą, czekaniem i telefonem w ręce. Ale taki związek wymaga wielu starań. Moim zdaniem większych starań niż w tych związkach 'na miejscu'. Przynajmniej dla mnie. Musicie sobie cholernie ufać, wierzyć w siebie, w was nawzajem.
Pytasz czy warto zacząć związek na odległość i jednocześnie zranić bardziej byłego mówiąc że nic z tego nie będzie. Nie odpowiem Ci na to pytanie bo to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Ale zastanów się czy nie zranisz go bardziej jeśli dasz mu jakąś fałszywą nadzieje.
Daj sobie czas i dobrze się zastanów. Na pewno podejmiesz dobrą decyzję.
Trzymam kciuki! :)
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Ja byłam ze swoim niecałe dwa miesiące gdy wyjechał. I teraz jesteśmy 3 lata razem. Wiec jeśli się tylko chce i naprawdę się kocha to można żyć normalnie na odległość. Tylko na początku trzeba ustalić zasady. Kwestie wychodzenie i inne istotne rzeczy. Jeśli bardzo bardzo tego chcesz to bądź z tym chłopakiem i nie przejmuj się szwagrem czy tam kimś bo to jest twoje życie. Ale na pewno nie rób tego żeby się odegrać na byłym. Zastanów się. A poza tym tez nie rozumiem jak można się wstydzić ubioru wykształcenia kogoś z kim jest się ponad 2 lata.. Ubiór zawsze można zmienić.
lady_wu

pytacie jak można się wstydzić wykształcenia czy ubioru? hm, można, jeżeli ubierze się niestosownie na jakąś okazje czy na zwykłe wyjście do mojej rodziny, trudne jest to dla mnie, bo moja rodzina zwraca bardzo uwagę na takie rzeczy jak wygląd czy wykształcenie, ceni ludzi bardzo inteligentnych i wykształconych, do których mój chłopak/były niestety nie należy, nie jest też bogaty i to im przeszkadza, bo myślą, że na mnie nie zasługuje, ja bogata nie jestem i nie jestem materialistką, nie jest dla mnie tak ważne jak dla nich czy jest bogaty.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Uważają ze nie jest zbyt dobry?? To twoje życie!!!!! Mój chłopak nie ma studiów i super szkół. Ale jest zaradny, chętny do roboty i to się tez liczy. Wykształcenie to nie wszystko bo są ludzie mniej uzdolnienie i nie powinni być przez to krytykowani. Twoja rodzina jest jakaś dziwna. Przeszkadza im to ze nie jest bogaty??? Sorry ale niektórzy ludzie naprawdę SRAJĄ WYŻEJ NIŻ DUPĘ MAJĄ brzydko mówiąc. A ubioru można zawsze nauczyć. Ja swojemu sama kupowałam ładne sweterki i teraz sam sobie takie kupuje. Zabraniałam kupować szerokich spodni i tak robi. A jak np ja jestem ładnie ubrana i gdzieś wychodzimy to dzwonie do niego i mowie żeby się ładnie ubrał żeby pasował do mnie. Dla mnie to jest normalne. Nie każdy facet jest jak padałek który przesadza z dbaniem o siebie.
lady_wu

masz rację, ale ja na przykład widzę problem w tym, że się kłóciliśmy wcześniej bardzo często, przed rozstaniem kiedy już się rzadziej spotykaliśmy potrafiliśmy każdą wolną chwilę poświęcić na kłótnie, on to zrozumiał, przynajmniej tak mówi, chce, żebym była szczęśliwa, teraz tak mówi, że zrobi wszystko, żeby tak było, ja wiem, że zawsze tak się mówi, żeby ukochana osoba wróciła, a później z czasem to zanika i jest znowu tak samo, ja tak nie chcę. nie chcę się męczyć w związku tak jak kiedyś, chociaż teraz zapewnia mnie, że wszystko się zmieni, że będzie dużo lepiej i nie wrócimy do tego co było, ja wiem, że tak będzie, znam go, jak już obiecuje, to dotrzymuje słowa, ale nie wiem czy dalej chcę z nim być, czy chcę zacząć wszystko od początku, znowu, niby 'dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki'.. mam mętlik w głowie..
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

A ja uważam ze każdy zasługuje na szanse. Ale jeśli nie chcesz z nim być i naprawdę cała jago osoba cie irytuje pod względem tego ubioru i innych rzeczy to nie wracaj do niego bo po co???? A jeśli się zedytujesz na szanse to postaw sprawę jasno i ze to jedyna jego szansa itp. Możesz go przetrzymać jeszcze i sprawdzić czy mu przejdzie czy naprawdę mu zależy.
lady_wu

sylwia1991 pisze: Możesz go przetrzymać jeszcze i sprawdzić czy mu przejdzie czy naprawdę mu zależy.
Właśnie go przetrzymałam i to bardzo długo, ja na jego miejscu po kilku dniach bym odpuściła. On nie. Prawie, że codziennie przez około dwa miesiące dzwonił, chciał się spotkać, prosił i płakał.. Jest to dla mnie dziwne, bo wcześniej wydawało mi się, że jednak nie kocha mnie tak bardzo, bo też bardzo często się kłóciliśmy. Twierdzi, że musiał mnie stracić, żeby docenić to co miał.. Nawet jak powiedziałam mu, że całowałam się z innym, był wściekły tylko przez dosłownie pół minuty tylko! później mnie przepraszał. ;O On mnie przepraszał.... Wie, że mam teraz trudny okres w życiu, tłumaczy sobie, że się pogubiłam i twierdzi, że chce mi pomóc się odnaleźć.. On dalej mnie kocha po tym jak się zachowywałam i odzywałam w stosunku do niego.. Z teraz z jednej strony uważam, że nie zasługuję na tak wielką miłość, bo nie jestem w stosunku do niego całkiem szczera, on chyba wie, że ktoś inny mi się podoba.. nie wie kto.. domyśla się jednak. A z drugiej strony nie wiem jakby było w przyszłości, wydaje mi się, że dotrzymałby tej obietnicy.. nigdy nie obiecywał za wiele, bo robił to tylko wtedy, gdy miał pewność, że jej dotrzyma..
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Myślę ze jeżeli zaczęłaś z nim być to coś cie do niego pociągnęło i chyba zasługuje na szanse. Stara się o ciebie tak bardzo możne będzie wstanie się zmienić dla ciebie. Porozmawiaj z nim o jego zachowaniu o jego ubiorze, ze czasem to i to jest nie stosowne do sytuacji np gdy do twoich rodziców idziecie. Ze musi się zmienić, możne dorosnąć.? Ale jeżeli jesteś na 100 % pewna ze nie chcesz z nim być to nie przetrzymuj go już tylko zakończ raz na zawsze. Jak jest??? Chcesz dać szanse czy nie.
lady_wu

chcę dać szansę, chociaż waham się, bo głupio mi będzie przed tym chłopakiem, z którym miałam zacząć związek, który mówi, że mnie kocha, a że mieszka daleko, to nie wiem czy jest we mnie bardzo zakochany, (chociaż wydaje mi się, że jednak tak, bo od czasu kiedy się poznaliśmy nie miał nikogo(6 mcy), dlatego, że zakochał się we mnie.) nie wiem czy to by przetrwało, wytrzymało.. z uwagi też na jego wyjazd na 3 mce za granicę. nie wiem co myśleć.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

To ile się znacie jak on ci już mówi ze cie kocha?? Nie kocha się od razu wszystko przychodzi z czasem. Twój były pokazał ze mu zależy. To już musi być twoja decyzja kogo wybierzesz.
lady_wu

tego kolegę znam od około 6-8 mcy. nie pamiętam dokładnie, wcześniej pisaliśmy ze sobą rzadko, od dwóch miesięcy już częściej, właśnie dwa 2mce temu napisał mi, że mu się podobam i że chciałby, aby nasze relacje nie odbywały się jedynie na zasadzie koleżanka-kolega, miłość wyznał mi ok dwóch tygodni temu.
lady_wu

więc CO ROBIĆ???
Nala

Post autor: Nala »

lady_wu pisze:więc CO ROBIĆ???
Dobre pytanie. Może to głupie i banalne, ale idź za głosem serca. Wybierz tego na którym naprawdę Ci zależy i bez którego nie wyobrażasz sobie dalszego życia. Tego którego jesteś pewna i wiesz, że będzie traktował Cię godnie i z szacunkiem. Tego o którym myślisz częściej i za którym tęsknisz :)
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

A ja mam takie zdanie ze niczego do końca nie można być pewnym. Nie ma się 100% pewności. Musisz w końcu zdecydować. Do którego cie bardziej ciągnie z którym chcesz spędzić czas. Wcześniej pisałaś ze chcesz dać szanse staremu. Wiec może daj mu tą szanse i się przekonaj jak będzie. Nie możesz mieć dwóch.
ODPOWIEDZ