Czy monogamia istnieje?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sol
Miła Kobietka

Czy monogamia istnieje?

Post autor: Sol »

Temat nazwałam tak, chociaż nie do końca mam to na myśli.
Ostatnio rozmawiałam sobie ze znajomymi o związkach.
I z jednym z kolegów doszłam do wniosku, że to nie tak, że my jesteśmy stworzeni do monogamii. On i ja się zgodziliśmy się, że pomimo iż sami jesteśmy w kilkuletnich związkach, całkiem zadowoleni, to i tak od czasu do czasu podobają się nam inni ludzie. Czasem zdarza się, że idziemy ze swoimi partnerami i mijając ludzi potrafimy do swoich połówek powiedzieć "patrz jaki przystojniak".
No, ale to kwestia estetyczna.

I tu stawiam dalej pytanie: czy zdarzyło się Wam, że będąc w związku spodobał się Wam z charakteru ktoś inny? Jak się to potoczyło?
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Czy monogamia istnieje?

Post autor: Hadassa »

Oczywiście że mi się to zdarzyło i to nie raz.
I w jedną i w drugą stronę. To że jest się z kimś w związku nie znaczy że jesteśmy ślepi na innych ludzi.
Ale u mnie zazwyczaj się to kończy na fajny, przystojny i na tym koniec ;)
bo jednak jestem szczęśliwa w związku
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Sol
Miła Kobietka

Post autor: Sol »

No, ale czy jeśli poznałabyś kogoś fajnego i to ze względu na charakter? Nie czułabyś skrępowania, zmieszania?
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wiesz co nie.. tym bardziej że ja po większości z racji wykonywanego zawodu obracam się w męskim gronie.
W świecie gier też obracam się w męskim towarzystwie.
I poznaję na prawdę super facetów, ale na tym sie kończy..
I ja mogę z nimi przegadać godzinami, i dla mnie to nie problem i nie wychodzi mi to poza granice koleżeństwa.
Owszem bywają myśli gdybym była wolna.. ale nie jestem i z przyjemnościa wracam do mojego faceta...
baaaa... mój facet nie raz jest świadkiem dłuuugich rozmów z kumplami i nie ma problemu..
Ostatnio coś mu się stało i walczył z zazdrością, ale to po wyjeździe firmowym, gdzie zaraz potem on w delegację jechał...
Przez 2 tygodnie widzieliśmy się na kilka chwil...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

mam podobnie. Często podobają mi się obcy faceci, tak jak mojemu Tżtowi - kobiety, często o tym rozmawiamy, komentujemy dlaczego się podoba/dlaczego nie, TŻ ma koleżanki z fajnym charakterem, ja mam kolegów, którzy także 'charakterowo' mi się podobają...
uważam to za całkowicie normalne
Obrazek
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Wiadomo ze beda nam sie podobac inni ludzie .Chyba sie jeszcze nie spotkalam z osoba ktora by tak nie miała.To normalna rzecz.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
sedomom
Jestem tu nowa :)

Post autor: sedomom »

Nie zdarzyło mi się. Owszem, mogę uznać kogoś za przystojnego, sympatycznego itd. ale nic głębszego nie poczuje. Jestem wierna i stała w uczuciach.
jak walczyć o związek w tarapatach
ODPOWIEDZ