Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
katarzyna95
Jestem tu nowa :)

Mogłam zajść w ciążę?

Post autor: katarzyna95 »

A więc zacznijmy od tego, że współżyję i, że ok 18stego miałam dostać okres, ale nie dostałam. Ogólnie co miesiąc (od grudnia) mam tak, że się spóźnia tydzień, dwa tyg. Byłam 16.03 u ginekologa (w ten sam dzień dostałam okres), ale powiedział, ze to normalne w moim wieku.. Ale przejdźmy do sedna sprawy. W tą sobotę co była (21.04) kochaliśmy się z moim chłopakiem i tak jakoś wyszło, że skończył we mnie a nie mieliśmy gumki ani nic... Nie używam kalendarzyka i nie wiem kiedy miałam dni płodne, a kiedy nie płodne. Wydaje mi się, ze to były te nie płodne, ale była by możliwość zajścia w ciążę?
Lola

Re: Mogłam zajść w ciążę?

Post autor: Lola »

Prawdopodobieństwo jest duże...lepiej zrób test i wtedy się dowiesz, ale dopiero 2 tygodnie od stosunku.
numeria

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: numeria »

kiedy mialas ostatnia miesiaczke ???
katarzyna95

No napisałam. 16.03.br
Paula21

moge byc w ciazy ?

Post autor: Paula21 »

Hej dziewczyny;)
Wczoraj byłam u mojego i stało sie jak sie stało... kochalismy sie bez zabezpieczenia ;(. niestety on nie miał wytrysku a ja sie boje ze mogłam zajsc .... Czy jest mozliwe zajscie w ciaze ??

pozdrawiam Paulla;*
numeria

Re: moge byc w ciazy ?

kiedy mialas ostatnia miesiaczke ?? to wazne ...
numeria

Nie jestes wciazy ... :)
numeria

w 100% opoznia ci sie cykl ze wzgledu za zaburzenia hormonalne a nie ze wzgledu na ciaze ....
Paula21

ostatnia miesiaczke miałam od 29.03 do 4.04 !
karoolajna1994

Post autor: karoolajna1994 »

cześć. strasznie się boję że jestem w ciąży ... miałam okres wcześniej niż powinnam o 3 dni był słabszy i w ogóle ... pojawiło mi sie chyba przebarwienie na skórze od pępka w dół taka linia i to mnie przeraziło ... trochę więcej jem ... czy mogę być w ciązy ??
dzo

Post autor: dzo »

karoolajna1994 pisze:cześć. strasznie się boję że jestem w ciąży ... miałam okres wcześniej niż powinnam o 3 dni był słabszy i w ogóle ... pojawiło mi sie chyba przebarwienie na skórze od pępka w dół taka linia i to mnie przeraziło ... trochę więcej jem ... czy mogę być w ciązy ??
to przebarwienie Cię tak przeraziło ?? a niby czemu ??
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Jeżeli jest możliwość że mogłaś zajść w ciążę to po prostu zrób test bo po co się niepotrzebnie stresować?
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
katarzyna95

raczej mało prawdopodobieństwo..

`ja do dziś okresu nie mam..
karoolajna1994

Post autor: karoolajna1994 »

zrobię jutro...
a przebarwienie mnie przeraziło bo czytałam na innym forum że to jest właśnie oznaka ;/
dzo

Post autor: dzo »

karoolajna1994 pisze:zrobię jutro...
a przebarwienie mnie przeraziło bo czytałam na innym forum że to jest właśnie oznaka ;/
to nie czytaj takich BZDUR na forach ;)
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

karoolajna1994, : po pierwsze, nie dubluj swoich postów, znalazłam taki sam w temacie: "ANTYKONCEPCJA". :P

Po drugie, nie powinnaś czytać histerycznych postów innych kobiet... których tak naprawdę nie znasz, nie znasz również ich problemu, który mógł zostać wyolbrzymiony.

Po trzecie, zabezpieczaliście się z partnerem? Jeśli tak, nie masz się czym martwić. Jeśli nie, wyciągnij lekcję z tego i na przyszłość, zadbaj o antykoncepcję.

Po czwarte, powinnaś udać się z tym do ginekologa bądź zrobić test, my tu Ci niewiele pomożemy.
monica1986

Post autor: monica1986 »

Nikt z nas na tym forum nie posiada USG mozna domniemywac...
Najlepiec zrobic test BETA HCG z krwi tez ciazowy .
I naprawde racje ma moja poprzedniczka . JEsli sie zabezpieczaliscie to niema sie czym martwic jesli nie ... to na dwoje babka wrozyla... to jak gra w loterie ...albo tak albo nie
Nunaaa

okres a ciąża ;)

Post autor: Nunaaa »

w poniedzialek dostalam bolesna miesiaczke, bylo duzo krwi, uzywam tamponow ale po jednym dniu miesiaczki juz nie bylo, zastanawia mnie czy to moze byc ciaza? dodam ze 3 dni przed okresem moj chlopak konczyl we mnie i 2 tygodnie temu tez skonczyl w e mnie mialam wtedy dni plodne, bardzo prosze o odpowiedz, fajnie by bylo miec maluszka, dziekuje za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

Nunaa, podejrzewam że czytałaś juz setki postów na ten temat i nie napisze Ci tu nic nowego. Zrób test ciążowy najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. To może być ciaza i nie musi byc ciąża. Nikt to wróżek nie nalezy ale jesli chcesz miec dzidziusia to powodzenia :)
Paula21

Ciaza???

Witam was;*

Kochałam sie z chłopakiem 7 maja.On doszedł we mnie ale gdy poczuł ze ma wytrysk starał sie jak najszybciej wyjac...choc ja sie obawiam ze troche spermy poleciało....dodam ze kochalismy sie bez zadnych zabezpieczen i ze staramy sie o dziecko;) :baby ;.Ale nie wiem z drugiej strony czy mam sie juz przygotowywac;/ hehehhe;) napiszcie czy jest prawdopodobienstwo zapłodnienia;)Dodam jeszcze ze okres miałam 0d 29 kwietnia do 3 maja i moje miesiaczki sa nieregularne;/

Pozdrawiam;) :kwiatek
Lola

Pomóżcie ...

Post autor: Lola »

Mam do Was pytanie. Do niedawna brałam tabletki antykoncepcyjne, skończyłam je brać i wystąpiło krwawienie z odstawienia I później po 29 dniach, czyli 3.05. już normalna miesiączka...i 9.05 współżyłam bez żadnego zabezpieczenia i do końca i mam pytanie...czy mogłam zajść w ciążę? Mimo, że to dni potencjalnie dni niepłodne, to podobno po braniu tabletek owulacja nie występuje regularnie i dużo łatwiej zajść w ciążę, ponieważ organizm nie funkcjonuje regularnie.
Proszę o podpowiedzi...
Sorada

Czy jest mozliwe ?

Post autor: Sorada »

Witam :) Czy po miesiącu można zauważyć jakieś objawy zajścia w ciąże ? jeśli tak to jakie ? a jeśli nie to kiedy można zauważyć pierwsze objawy ?? Moje piersi a dokładniej sutki są wrażliwsze a brzuch mi trochę ,, wzdęło '' hmmm nie wiem czy to poprostu przesilenie przed miesiaczkowe czy ciaza ?? Prosze o pomoc :)))
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Czy jest mozliwe ?

Wydaje mi się że to po prostu objawy przedmiesiączkowe.Ja przynajmniej zawsze tak mam przed okresem.A jeśli chcesz się dowiedzieć czy w ciąży jesteś to zrób test.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Paula21

Mam taki problem ;/ A wiec ostatnio wspólżyłam <07.05.2012 > z chłopakiem bez zabezpieczenia. Od 2 dni zauwazyłam ze powiekszyły mi sie piersi a sutki sa wrazliwe na dotyk, pobolewa mnie tez brzuch i cos w okolicy podbrzusza. Ostatnia miesiaczke miałam od 29.04 do 4.05 ;) dodam równiez ze mam nieregularne miesiaczki. Boje sie ze wpadlismy.... Czy te objawy moha swiadczyc o ciazy ?
Prosze o szybka odpowiedz;)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

To chyba troszkę za szybko na jakiekolwiek objawy :D .
ODPOWIEDZ