Czy chodzicie na siłownie?
-
Rożyczka82
- Jestem tu nowa :)
Czy chodzicie na siłownie?
Witajcie. Czy któraś z was chodzi na siłownie? Ja bardzo bym chciala ale......obawiam sie bo nigdy nie chodzilam wiec jestem zielona w tym temacie. Ja troche biegalam ale muszę się wziąźć za siebie ale nie wie jak. Jak wy sobie radzicie ?????
Re: Czy chodzicie na siłownie?
Nie ma się czego bać ale raźniej ci będzie jak kogoś uda ci się namówić żeby z tobą chodził ja sobie poradziłam od pierwszego dnia z tego co pamiętam mimo iż to było wieki temu ale też proponuje ci na początek zajęcia fitness dużo dają i pierwsze lody z siłownią łatwiej jest wtedy przełamać
Dokładnie! Jak nie pójdziesz, to się nie przekonasz. 
-
magda-1988
Powiem Ci, że od niedawna zaczęłam chodzić na fitness i najbardziej podoba mi się Tabata..daje wycisk, ale za to jakie rezultaty są! Co do klubu to zapisałam się do Olimpusa (SPAM). Nowy sprzęt, świetni instruktorzy, miła obsługa, fajne szatnie, ogólnie – kompleksowo i profesjonalnie.
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2014 11:25 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Pierwszy raz jest najgorszy, znam to z autopsji. Potem to już z górki, jeśli nie wiesz od czego zacząć zawsze możesz pooglądać trochę filmów na youtube, zobaczysz jak je prawidłowo wykonywać itp.
Moja poradnia - http://zomerska.pl.
Chodziłam kilka miesięcy i powiem, że to daje solidnego kopa i uzależnia.
Teraz mam trochę przerwy z różnych względów, ale znów wrócę. Bo wtedy czuję, że robię coś dla siebie
Teraz mam trochę przerwy z różnych względów, ale znów wrócę. Bo wtedy czuję, że robię coś dla siebie
Żadne filmy na youtube! jeżeli idziesz pierwszy raz prosisz o pomoc trenera!! na każdej siłowni jest obecny trener który jest po to aby pomagac początkujacym... samemu można sobie zrobić krzywdę albo ćwiczyć bez efektów. nie ma się czego bać ! pracuję w centrum sportowym i wiem że najgorzej zacząć! potem to staje się nawykiem 
Ja chodzę 2-3 razy w tygodniu do tego biegam i jak jest ciepło to jeżdżę na rowerze.
Lamai
Każdy kiedyś zaczynał i każdy byl pierwszy raz na siłowni 
Ja jak poszłam pierwszy raz na siłownię to zamówiłam sobie ułożenie planu treningowego. trener poświęcił mi godzinę na pokazanie jak korzystać z maszyn, jak poprawnie ćwiczyć - przerobiliśmy szybko cały plan żebym wiedziała co i jak, pogadaliśmy trochę o diecie ( otrzymałam wiele cenny wskazówek ) zapłaciłam chyba 80 zł ale uważam że były to bardzo dobrze wydane pieniądze
Ja jak poszłam pierwszy raz na siłownię to zamówiłam sobie ułożenie planu treningowego. trener poświęcił mi godzinę na pokazanie jak korzystać z maszyn, jak poprawnie ćwiczyć - przerobiliśmy szybko cały plan żebym wiedziała co i jak, pogadaliśmy trochę o diecie ( otrzymałam wiele cenny wskazówek ) zapłaciłam chyba 80 zł ale uważam że były to bardzo dobrze wydane pieniądze
- LittleAngel
Moja rada - wybierz się do jakiegoś większego klubu. Tam bardzo często są 1 zajęcia wprowadzające z trenerem. W ich trakcie pokazuje jak ćwiczyć na poszczególnych urządzeniach i sugeruje konkretne ćwiczenia pod Twoje oczekiwania. Później można śmiało chodzić nawet samemu. 
http://katiabeauty.pl - dobry gabinet kosmetyczny 
Ja zamiast siłowni wybrałam jedną dyscyplinę sportową, która nie tylko modeluje sylwetkę, ale przede wszystkim rzeczywiście wzmacnia mięśnie i wpływa na muskulaturę. Siłownia jest dla mnie zbyt statyczna, ruch zapewnia kondycję, a kontakt z ludźmi również powoduje, że chętniej chcemy uczestniczyć w ćwiczeniach.
To jaką tę dyscyplinę wybrałaś?
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
- Karolina23x
Nie ma się czego bać ;D Wynajmij sobie jakiegoś trenera i on ci we wszystkim pomoże 
-
Agnieszka.
Wszystkiego Ciebie nauczą.Ja chodzę tyłek musi być twardy.Jak to mój facet mówi tyłek sam się nie zrobi .
Jeżeli masz obawy przed pójściem na siłownię, to obejrzyj sobie kilka filmików na youtube przedstawiających treningi kobiet. Zobaczysz jak to wygląda i czy faktycznie odpowiada Twoim oczekiwaniom. A tak poza tym, to nie ma się czego bać, po prostu trzeba pójść i zobaczyć.
Fajnie kogoś namówić, ja sama nie lubiłam chodzić, ciągnęłam ze sobą mamę, brata, chłopaka, przyjaciółki
dzięki mnie sporo osób zadbało o swoją formę 
-
seelaaviee
Nie chodzę, szkoda mi pieniędzy
Wolę ćwiczyć w domu, bez sprzętu.
ćwiczenia na cellulit
Bez sprzętu owszem, da się coś zrobić, ale jednak treningi siłowe, z obciążeniem większym niż tylko nasze ciało, ładnie je wyrzeźbią i zbudują. Ale zależy, co kto woli i jaki ma cel 
Odette or Odile?
Chodziłam latem przez trzy miesiące, później się przeprowadziłam i mam inne rzeczy na głowie, więc przestałam. Kiedyś wrócę na pewno bo lubiłam to bardzo 
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Nie chodzę na siłkę ale siłownia fajna sprawa.
Więcej możliwości do poprawienia kondycji, wyglądu i samopoczucia.
Wolę bieganie gdzie nikt mi nie przeszkadza, nie ma zarozumiałych koksów i babek trzaskających sobie zdjęcia przy każdej maszynie. Irytuje mnie pozerstwo. Chcesz ćwiczyć to ćwicz, nie przeszkadzaj innym i nie wyśmiewaj tych co dopiero zaczęli.
Od czasu do czasu lubię poboksować w worek treningowy, który akurat mam w domu
Więcej możliwości do poprawienia kondycji, wyglądu i samopoczucia.
Wolę bieganie gdzie nikt mi nie przeszkadza, nie ma zarozumiałych koksów i babek trzaskających sobie zdjęcia przy każdej maszynie. Irytuje mnie pozerstwo. Chcesz ćwiczyć to ćwicz, nie przeszkadzaj innym i nie wyśmiewaj tych co dopiero zaczęli.
Od czasu do czasu lubię poboksować w worek treningowy, który akurat mam w domu
Oj tam, Fenek, ja też sobie zrobiłam raz czy dwa zdjęcia, fajna pamiątka 
Ale ogólnie to ja znowu robiłam głównie ciężary. Pewnie dlatego, że mój tata ćwiczy od 30 lat albo i lepiej i ma to obcykane, w małym paluszku i jak tylko poszliśmy razem to od razu ciągnął mnie na sztangi. On prawie nie robi cardio, rozgrzewka brzuszki a później ciężary. A faceci tam byli bardzo fajni, zresztą babki też, zawsze zagadali, pomagali robić ćwiczenia jak coś robiłam na początku źle a tata był gdzieś tam, zajęty. W sumie nawet trochę tęsknię za tymi ludźmi, z czasem rozpoznawało się twarze.
Po trzech miesiącach bardzo mi się ciało zmieniło i strasznie mi się to podobało. W sumie żałuję, że teraz już nie chodzę. No ale kwestia czasu.
Ale ogólnie to ja znowu robiłam głównie ciężary. Pewnie dlatego, że mój tata ćwiczy od 30 lat albo i lepiej i ma to obcykane, w małym paluszku i jak tylko poszliśmy razem to od razu ciągnął mnie na sztangi. On prawie nie robi cardio, rozgrzewka brzuszki a później ciężary. A faceci tam byli bardzo fajni, zresztą babki też, zawsze zagadali, pomagali robić ćwiczenia jak coś robiłam na początku źle a tata był gdzieś tam, zajęty. W sumie nawet trochę tęsknię za tymi ludźmi, z czasem rozpoznawało się twarze.
Po trzech miesiącach bardzo mi się ciało zmieniło i strasznie mi się to podobało. W sumie żałuję, że teraz już nie chodzę. No ale kwestia czasu.

Nie chodzę -tylko dlatego, że nie mam z kim.
Samej nie odważyłabym się pójść na siłownię.
Nie mam pojęcia co z czym i jak...
Samej nie odważyłabym się pójść na siłownię.
Nie mam pojęcia co z czym i jak...
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
No lepiej na początek żeby ktoś pokazał, nauczył... Samemu to chyba ciężko by było zacząć.

Zaczęłam chodzić od początku roku, w końcu postanowienie noworoczne zostało spełnione. Chodzę regularnie i trzymam dietę, mam odpowiednią odzież termo żeby za bardzo nie było mnie czuć, torbę i buty
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Siłownia to nic strasznego i nie ma co się wstydzić, wręcz odwrotnie bo chodzenie na siłownie oznacza, że chcesz pracować nad swoim wyglądem.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.