czuje się jak facet :(

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
karla_gda
Miła Kobietka

czuje się jak facet :(

Post autor: karla_gda »

Jestem zdołowana :(
Od prawie 5 lat jestem z moim ukochanym, od pół roku zaręczeni.
Czuje się przy nim dziwnie, jestem od niego trochę wyższa i mam więcej ciałka.On niestety jest bardzo szczupły i przy nim czuję się jak to ja bym była facetem.
Poza tym w naszym zachowaniu też się tak czuję.
To ja wszystko załatwiam, ja o wszystkim pamiętam, myślę, że to ja jestem bardziej inteligentna i muszę podejmować wszystkie decyzję.
Czuję się jak " Pan i władca". On nie potrafi trochę racjonalnie pomyśleć i sam załatwić.
Czasami boję się go na pocztę wysłać samemu żeby coś załatwił ; o.
A jak mu mówię, że zachowuje się jak piz*a, to niestety nie bierze tego do siebie i nic nie robi.
Nie chce czuć, że to ja "noszę spodnie" w tym związku.
Co mam zrobić ?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: czuje się jak facet :(

Post autor: Hadassa »

To może przez jakiś czas Ty bądz nieporadna, niech wszystko spadnie na jego głowę....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
karla_gda
Miła Kobietka

Jak wszystko spadnie na jego głowę to chyba wylądujemy pod mostem, zabiorą nam auto i nie wiem co jeszcze.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

a próbowałaś np coraz więcej na niego zrzucać...
"zrób to, zapłać to..."
i tak stopniowo coraz wiecej ??
karla_gda
Miła Kobietka

To słyszę " nie zawracaj mi dupy, jestem zmęczony po pracy".
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Rozumiem, że Ty też pracujesz.... więc i Ty masz prawo do zmęczenia...
Wybacz.. ale w kązdym związku podział obowiązków powinien być po równo...
karla_gda
Miła Kobietka

Wiem, wiem ale to co teraz napiszę mnie trochę przeraża...
Myślę, że po prostu jest zbyt głupi na te wszystkie rachunki, płacenie itp itd.
Nawet jak coś kupi przez internet domyśl się kto musi za niego wykonać przelew internetowy ?
Nie wiem co mam o tym myśleć.

A najbardziej mnie denerwuje kiedy gdzieś jedziemy autem.
Mieszkamy od urodzenia w jednym mieście a ten nigdy nie wie gdzie jechać.
Tłumaczę, proszę, rozpisuje a ten i tak jest zbyt głupi żeby normalnie gdzieś trafić bez problemów.
Ostatnio zmieniony pt mar 29, 2013 2:12 pm przez karla_gda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Witam dziewczyny
Tak to jest jak w młodości wszystko mial podane pod nos i babcia co najgorsze mama wyręczałała wnusia/synalka we wszystkich sprawach to teraz sie nie dziw że ma dwie lewe rączki do wszystkiego.
Albo jest tak anemiczną i ślimaczą osobą że po prostu taka jest jego natura być ofiarą losu i nieudacznikiem.
A z tym że czujesz się jak facet to się nie przejmuj bo ja też się tak czuje :D
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ale tak jeszcze pomyślałam, że może po części sama go tego nauczyłaś, matkująć mu...
skoro wie, że za niego wszystko robisz... to po co ma się wysilac...

ja bym spróbowała poważnej rozmowy i podziału obowiązków ;)
karla_gda
Miła Kobietka

Pogadam z nim i albo zrozumie i zacznie coś robić albo "wypad z domu wracaj do mamusi."
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

karla_gda pisze:Wiem, wiem ale to co teraz napiszę mnie trochę przeraża...
Myślę, że po prostu jest zbyt głupi na te wszystkie rachunki, płacenie itp itd.
Nawet jak coś kupi przez internet domyśl się kto musi za niego wykonać przelew internetowy ?
Nie wiem co mam o tym myśleć.
A najbardziej mnie denerwuje kiedy gdzieś jedziemy autem.
Mieszkamy od urodzenia w jednym mieście a ten nigdy nie wie gdzie jechać.
Tłumaczę, proszę, rozpisuje a ten i tak jest zbyt głupi żeby normalnie gdzieś trafić bez problemów.
Czytam twoje posty i powiem Ci, że problem nie tkwi w twoim facecie, tylko w tobie . Jeśli on jest źródłem twojej agresji, bo po słowach to widać, to zastanów się po co w ogóle z nim jesteś. Przecież nawet nie piszesz o nim z ciepłem tylko używasz dziwacznego sformułowania : "ten".

Wylecz się z kompleksów bo zatruwasz mu życie. Jeśli jesteś taka samowystarczalna, to po co z nim jesteś ? Może lepiej daj mu spokój, albo przejrzyj na oczy i zacznij nad sobą pracować.

Obrazek
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

karla_gda pisze:Pogadam z nim i albo zrozumie i zacznie coś robić albo "wypad z domu wracaj do mamusi."
Przestań mu prać ubrania niech sobie sam wypierze. To tak na początek wojny z jego lewymi rączkami
Adrian
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Nie lubię takiego stawiania sprawy... ;) Warto jednak porozmawiać.. powiedzieć, że dla Ciebie to za duże obciązenie itp...
Daj mu czas... zobacz co z tym zrobi... czy coś przemyśli..
a jak nie ... to faktycznie,może najlepszym rozwiązaniem było by się rozstać ....
Basia1994

A pomyślałyście że "ten" facet już jest tak zrezygnowany przez jej postawę, że nawet nie chce mu się starać coś robić, bo przecież ona i tak wie lepiej ?

Obrazek
AnaStazJa

Post autor: AnaStazJa »

Basia1994 odnosłam identyczne wrażenie co ty. Droga autorko postu gdzie się podział twój szacunek do ukochanego? Przecież po tym jak o nim piszesz widać czarno na białym, że go nie kochasz. Jak cały czas traktujez go w taki sposób to ja się mu wcale nie dziwię. Sama na siłe robisz z niego de**la, a siebie stawiasz jako tą która wszystkie rozumy zjadła. Sama nic mu nie pozalasz zrobić, bo przecież ten idiota sobie nie poradzi, a potem jeszcze narzekasz, że sie do niczego nie nadaje. Widać traktowałaś go w ten sposób od początku i dlatego chłopak zachowuje sie tak a nie inaczej. Po cholere ma sie starać i wysilać skoro i tak powiesz mu, że coś jest nie tak i że ty zrobiłabyś to lepiej... Zamiast mieć pretensje do niego spójrz lepiej na siebie.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

karla_gda pisze:(...)Czuje się przy nim dziwnie, jestem od niego trochę wyższa i mam więcej ciałka.On niestety jest bardzo szczupły i przy nim czuję się jak to ja bym była facetem.
Z tego co piszesz odnoszę wrażenie, że jego wygląd Ci przeszkadza. Skoro tak, to dlaczego związałaś się z kimś, kto nie spełnia Twoich wymagań wizualnych?
karla_gda pisze:Poza tym w naszym zachowaniu też się tak czuję.
To ja wszystko załatwiam, ja o wszystkim pamiętam, myślę, że to ja jestem bardziej inteligentna i muszę podejmować wszystkie decyzję.
Czuję się jak " Pan i władca". On nie potrafi trochę racjonalnie pomyśleć i sam załatwić.
Czasami boję się go na pocztę wysłać samemu żeby coś załatwił ; o.
No cóż, może on taki jest? Może nie ma fachu do załatwiania różnych spraw albo zwyczajnie mu się nie chce, bo wie że go wyręczysz? Nie wiem. Jednak myślę, że spychasz go poza normy i robisz z niego totalnego kretyna. Takie mam wrażenie.
karla_gda pisze:A jak mu mówię, że zachowuje się jak piz*a, to niestety nie bierze tego do siebie i nic nie robi. (...)
Gdyby do mnie ktoś tak się odnosił, to prawdopodobnie byłoby to ostatnie słowo wypowiedziane w moją stronę.
Nie masz do swojego faceta żadnego szacunku? Jeżeli jest ciapowaty -ok, taki jest ale to nie powód żeby go gnoić. Nie dziwota, że Ci odpowie "mam to w d... daj mi spokój". No, bo jak on ma się czuć i mieć chęci na załatwienie czegokolwiek, kiedy ciągle słyszy, że jest idiotą, kretynem, piz... itd.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
marzenia8
Jestem tu nowa :)

Post autor: marzenia8 »

moim zdaniem dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji że bedzie musiał sam wszystkiemu podołac to się nie nauczy nic
Basia1994

marzenia8 pisze:moim zdaniem dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji że bedzie musiał sam wszystkiemu podołac to się nie nauczy nic

Widzisz, "ty wiesz lepiej " nawet naszych spostrzeżeń nie wzięłaś pod uwagę. Biedny ten facet, niech czym prędzej od ciebie zmyka bo mu krzywdę robisz .

Obrazek
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Basia1994 pisze:
marzenia8 pisze:moim zdaniem dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji że bedzie musiał sam wszystkiemu podołac to się nie nauczy nic

Widzisz, "ty wiesz lepiej " nawet naszych spostrzeżeń nie wzięłaś pod uwagę. Biedny ten facet, niech czym prędzej od ciebie zmyka bo mu krzywdę robisz.
Droga koleżanko widzisz post który wyróżniłaś nie został napisany przez autora tematu karla_gda a mam wrażenie że twój komentarz odnosi się właśnie do niej, poza tym bronisz tego faceta chodzby nie wiem kim był a nawet nie wiesz czy faktycznie zrobił się taki przez karla_gda skoro facet nawet nie umie zrobić przelewu bankowego i nawet nie chce się nauczyć
Adrian
Tomek 3030
Jestem tu nowa :)

Post autor: Tomek 3030 »

opisana sytuacja jeszcze raz potwierdza że natura kobiet jest taka jak opisałem to na filmiku:
... 67a3YCKIfw