cześc szukam pomocy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
ANIA***

cześc szukam pomocy

Post autor: ANIA*** »

Witanm serdecznie! Szukam pomocy! Chodzi o to ze mam problem z miesiączka. Mam 22 lata i nie mam miesiączki... Zaczne od poczatku. W wieku 14 lat byłam u ginekologa (dziecinnego) i przepisała mi pani doktor leki hormonalne i tak sobie brałam do 18. Potem poszłam do innej doktorki ta mi odstawiła. Pół roku nie brałam tabletek i nie miałam przez te pół roku miesiączki... więc zaczełam znowu brac. Między czasie byłam u jeszcze jednego to dał mi inne ale tez hormonaln. Jakies 8 miesiecy temu pojechałam do specjalisty odstawił mi leki i od tamtej pory nie mam miesiączki.. Czekam na wizyty w klinice w warszawie ale jak zwykle nie ma miejsc... Chciała bym porozmawiac z kims kto ma podobny problem... Może ktos mi doradzi co dalej robic? prosze pisac
livia

Re: cześc szukam pomocy

Post autor: livia »

samej lepiej nie kombinować, jedynie lekarz może tak naprawdę doradzić, będziesz musiała na pewno testy zrobić na prolaktynę tak mi się wydaje(często problemy z miesiączką występują jeśli tego hormonu jest za dużo), może zwykły internista w przychodni może dać skierowanie na takie badania ?
ANIA***

Post autor: ANIA*** »

własnie prolaktyny mam za duzo..tzn ja chodziłam do bardzo dobrego ginekologa ale tu jest problem bo musze isc do endykrynologa... i cholera nikt sie pacjentami nie przejmuje a czekaj sobie i koniec
kasiadar
Jestem tu nowa :)

Post autor: kasiadar »

To za wesoło nie masz..ja z moja córka co 4-5 miesięcy jestem na kontroli u endokrynologa..niestety ma wade wrodzoną-brak gruczołu tarczycy i jest na lekach hormonalnych praktycznie od urodzenia więc i niedługo pewnie i my będziemy borykać się z tym problemem..

moim zdaniem troszkę lekarze ci tu namieszali...raz dają później każa odstawic i wtedy hormony wariuja i robia co chca...
a badałaś się może kiedyś pod kierunkiem niedoczynności tarczycy?może tu tkwi problem??
ODPOWIEDZ