Czerwone włosy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Edytka77
Miła Kobietka

Czerwone włosy

Post autor: Edytka77 »

Chciałabym mieć czerwone włosy ,zawsze marzyłam .I jakos tak się zbieram do tego .Mam włosy długie do połowy pleców z grzywką.Problem jest taki że od lat farbuje ne ciemny brąz gdyż mam dużo siwych .Czy jest jakas farba która od razu rosjasni i nada kolor?Czy rozjaśniacz?I jaka później farba?Chciałabym uniknąć fryzjera ,zawsze z farbami kombinuje sama.Wiem że jest proszek do czerwonych pasemek który można na farbowane ale czy złapie na całośc ?No i trza go kupić w hurtowni fryzjerskiej i czy mi to sprzedadzą?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Czerwone włosy

Post autor: Hadassa »

Ja z ciemnego brazu przechodzilan na rudy. Ale rozjasnialam. Okazalo sie jednak ze nie musialam.
Farba loreala perfect cos tam od razu rozjasnia. Ale to na kompie musiala bym jej poszukac
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Od lat mam czerwone włosy i żeby mieć ten kolor też musiałam rozjaśniać. Najpierw z czarnego, później z brązu.
Na ciemnych włosach złapiesz tylko połysk czerwieni. Musiałabyś je nieco rozjaśnić i to stopniowo jeśli nie chcesz mieć później martwych włosów.
Nie polecam specyfików, które wymieniłaś. Niszczą włosy bardziej niż stopniowe rozjaśnianie. Przez takie coś musiałam ściąć połowę swoich. Cóż, człowiek uczy się na błędach.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
panda.wielka
Jestem tu nowa :)

Post autor: panda.wielka »

na Twoim miejscu zainwestowałabym w dobrego fryzjera i jemu poleciła zmianę koloru :)
Awatar użytkownika
Gabulec
Miła Kobietka

Post autor: Gabulec »

Oj takie eksperymenty to najlepiej fryzjer
czarujaca.1988

Post autor: czarujaca.1988 »

dokładnie! lepiej nie ryzykować, bo to zwykle kończy się płaczem :D idź do dobrego fryzjera i wtedy będziesz miała taki efekt jaki chcesz :D
edit

Post autor: edit »

oj tak, to dość drastyczna zmiana, więc samo możesz sobie zrobić krzywdę ;)
olenka90

Post autor: olenka90 »

jeśli to ma być taka drastyczna zmiana to lepiej jednak skorzystaj z pomocy fryzjera :) po pierwsze, żeby nie wyszły ci np. zielone włosy, a po drugie żeby ich za bardzo nie zniszczyć ;)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Osobiście nie mam doświadczenia w takiej koloryzacji, ale moja siostra wiele lat temu miała włosy pomalowane na kasztanowy kolor a potem położyła farbę krwisto czerwoną. Efekt na jej włosach był piękny, ale nie taki jak sobie wymarzyła. Był to raczej odcień ciemny, purowy, jednak bardzo ładny. Przy następnej koloryzacji uzyskała już efekt zamierzony. Wszystko zależy od stanu Twoich włosów i ich podatności na zabiegi.

Co do rozjaśniacza - ja bym z nim uważała. Sama kiedyś użyłam jakiegoś przypadkowego na własnych włosach. Kolor był okropny, a późniejsze nałożenie farby w efekcie pozostawiło na mojej głowie zniszczone, suche i łamliwe sianko (choć rzeczywiście kolor wyszedł podobny do tego, któego oczekiwałam). Włosy mi się połamały i wypadły, więc z bujnej i ładnej fryzury do pasa pozostała mi kępka włosów ledwie sięgająca ramion.

Może zatem... fryzjer?
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Kolorowa1993

Post autor: Kolorowa1993 »

Ja bym poszła do fryzjera i się nie przejmowała. Ty podajesz jaki chcesz efekt, ona ci mówi jaki możesz uzyskać za pierwszym razem i bez problemu, a jakbym miała zakupować te wszystkie rozjaśniacze, utleniacze, farby, itd, to pewnie wyszłoby tylko jakieś 10-20 zł taniej niż pójdzie do fryzjera, więc jaki sens w kombinowaniu samemu? Jeśli ktoś jest odważny i lubi, to niech kombinuje, ale ja bym stawiała na człowieka co ma jednak jakieś ukierunkowanie w tym zawodzie, niż na własne zdolności :)
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

Post autor: Revelka »

Ale do zaufanego fryzjera :)
]:-) http://www.revelkove-love.pl/ ]:-)
agnes89

Post autor: agnes89 »

Dla mnie takie kolory są jednak trochę zbyt radykalne. ;)
https://hairlook.pl/
nina955

Post autor: nina955 »

Czerwony to bardzo odważny kolor, podziwiam Cię, że chcesz się na taki zdecydować. Niektóre farby są tak intensywne, że nawet przefarbują brąz na czerwień. Wystarczy, że przeczytasz informacje na opakowaniu.
mysia0054

Post autor: mysia0054 »

Bardzo mi się podoba czerwony kolor, ale ciężki jest w utrzymaniu. Weź pod uwagę to, że trzeba dosyć często farbować, bo kolor szybko się wypłukuje
Microgynon cena do sprawdzenia u mnie na blogu.
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

z venity widziałam w naturze farby 1 Day Color - odwazny kolor na raz, ktos może ich używał?? Jak efekty na ciemnych włosach??
bejli

Post autor: bejli »

To zależy też jaki czerwony, ale ogólnie uważam ten kolor za dosyć... no wiecie ;)
Blog o zdrowiu
misia10
Miła Kobietka

Post autor: misia10 »

Mała_Kaśka pisze:z venity widziałam w naturze farby 1 Day Color - odwazny kolor na raz, ktos może ich używał?? Jak efekty na ciemnych włosach??
używałam tylko z loreala kolorowych farb
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Kiedyś miałam takie najście i robiłam najpierw rude, a potem wręcz czerwone. Chociaż chyba obecnie źle czułabym sie w tym kolorze ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ja kiedyś miałam takie fest czerwone, rude też były.... teraz coś bym znów zrobiła...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
MamaAnia
Miła Kobietka

Post autor: MamaAnia »

W salonach expert mają taką usługę Colorfulfair i tam jest właśnie taka piękna głęboka czerwień, chociaż mnie obecnie bardziej kusi ten koral LiNK
Ostatnio zmieniony czw lip 27, 2017 11:11 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
fruitgirl

Post autor: fruitgirl »

Czerwone to tylko końcówki kiedyś miałam :)
Awatar użytkownika
kasia7788

Post autor: kasia7788 »

ja kiedyś używałam szamponu z henną ;p
Awatar użytkownika
Oczekiwana

Post autor: Oczekiwana »

misia10 pisze: używałam tylko z loreala kolorowych farb
I jak się u Ciebie sprawdziły?
"Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson
Klarissa
Miła Kobietka

Post autor: Klarissa »

Ja nosilam kilka lat rubiniwa czerwien, milosc mojego zycia i do tej pory lezka w oku sie kreci jak stare zdjecia przegladam ;)
perkas

Post autor: perkas »

czerwone sa ochydne moim zdaniem !
Dla początkujących nasiona marihuany
ODPOWIEDZ