Czerwone włosy
Czerwone włosy
Chciałabym mieć czerwone włosy ,zawsze marzyłam .I jakos tak się zbieram do tego .Mam włosy długie do połowy pleców z grzywką.Problem jest taki że od lat farbuje ne ciemny brąz gdyż mam dużo siwych .Czy jest jakas farba która od razu rosjasni i nada kolor?Czy rozjaśniacz?I jaka później farba?Chciałabym uniknąć fryzjera ,zawsze z farbami kombinuje sama.Wiem że jest proszek do czerwonych pasemek który można na farbowane ale czy złapie na całośc ?No i trza go kupić w hurtowni fryzjerskiej i czy mi to sprzedadzą?
Re: Czerwone włosy
Ja z ciemnego brazu przechodzilan na rudy. Ale rozjasnialam. Okazalo sie jednak ze nie musialam.
Farba loreala perfect cos tam od razu rozjasnia. Ale to na kompie musiala bym jej poszukac
Farba loreala perfect cos tam od razu rozjasnia. Ale to na kompie musiala bym jej poszukac
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Od lat mam czerwone włosy i żeby mieć ten kolor też musiałam rozjaśniać. Najpierw z czarnego, później z brązu.
Na ciemnych włosach złapiesz tylko połysk czerwieni. Musiałabyś je nieco rozjaśnić i to stopniowo jeśli nie chcesz mieć później martwych włosów.
Nie polecam specyfików, które wymieniłaś. Niszczą włosy bardziej niż stopniowe rozjaśnianie. Przez takie coś musiałam ściąć połowę swoich. Cóż, człowiek uczy się na błędach.
Na ciemnych włosach złapiesz tylko połysk czerwieni. Musiałabyś je nieco rozjaśnić i to stopniowo jeśli nie chcesz mieć później martwych włosów.
Nie polecam specyfików, które wymieniłaś. Niszczą włosy bardziej niż stopniowe rozjaśnianie. Przez takie coś musiałam ściąć połowę swoich. Cóż, człowiek uczy się na błędach.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
-
panda.wielka
- Jestem tu nowa :)
na Twoim miejscu zainwestowałabym w dobrego fryzjera i jemu poleciła zmianę koloru 
Oj takie eksperymenty to najlepiej fryzjer
-
czarujaca.1988
dokładnie! lepiej nie ryzykować, bo to zwykle kończy się płaczem
idź do dobrego fryzjera i wtedy będziesz miała taki efekt jaki chcesz 
oj tak, to dość drastyczna zmiana, więc samo możesz sobie zrobić krzywdę 
jeśli to ma być taka drastyczna zmiana to lepiej jednak skorzystaj z pomocy fryzjera
po pierwsze, żeby nie wyszły ci np. zielone włosy, a po drugie żeby ich za bardzo nie zniszczyć 
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Osobiście nie mam doświadczenia w takiej koloryzacji, ale moja siostra wiele lat temu miała włosy pomalowane na kasztanowy kolor a potem położyła farbę krwisto czerwoną. Efekt na jej włosach był piękny, ale nie taki jak sobie wymarzyła. Był to raczej odcień ciemny, purowy, jednak bardzo ładny. Przy następnej koloryzacji uzyskała już efekt zamierzony. Wszystko zależy od stanu Twoich włosów i ich podatności na zabiegi.
Co do rozjaśniacza - ja bym z nim uważała. Sama kiedyś użyłam jakiegoś przypadkowego na własnych włosach. Kolor był okropny, a późniejsze nałożenie farby w efekcie pozostawiło na mojej głowie zniszczone, suche i łamliwe sianko (choć rzeczywiście kolor wyszedł podobny do tego, któego oczekiwałam). Włosy mi się połamały i wypadły, więc z bujnej i ładnej fryzury do pasa pozostała mi kępka włosów ledwie sięgająca ramion.
Może zatem... fryzjer?
Co do rozjaśniacza - ja bym z nim uważała. Sama kiedyś użyłam jakiegoś przypadkowego na własnych włosach. Kolor był okropny, a późniejsze nałożenie farby w efekcie pozostawiło na mojej głowie zniszczone, suche i łamliwe sianko (choć rzeczywiście kolor wyszedł podobny do tego, któego oczekiwałam). Włosy mi się połamały i wypadły, więc z bujnej i ładnej fryzury do pasa pozostała mi kępka włosów ledwie sięgająca ramion.
Może zatem... fryzjer?
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
Kolorowa1993
Ja bym poszła do fryzjera i się nie przejmowała. Ty podajesz jaki chcesz efekt, ona ci mówi jaki możesz uzyskać za pierwszym razem i bez problemu, a jakbym miała zakupować te wszystkie rozjaśniacze, utleniacze, farby, itd, to pewnie wyszłoby tylko jakieś 10-20 zł taniej niż pójdzie do fryzjera, więc jaki sens w kombinowaniu samemu? Jeśli ktoś jest odważny i lubi, to niech kombinuje, ale ja bym stawiała na człowieka co ma jednak jakieś ukierunkowanie w tym zawodzie, niż na własne zdolności 
Czerwony to bardzo odważny kolor, podziwiam Cię, że chcesz się na taki zdecydować. Niektóre farby są tak intensywne, że nawet przefarbują brąz na czerwień. Wystarczy, że przeczytasz informacje na opakowaniu.
Bardzo mi się podoba czerwony kolor, ale ciężki jest w utrzymaniu. Weź pod uwagę to, że trzeba dosyć często farbować, bo kolor szybko się wypłukuje
Microgynon cena do sprawdzenia u mnie na blogu.
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
z venity widziałam w naturze farby 1 Day Color - odwazny kolor na raz, ktos może ich używał?? Jak efekty na ciemnych włosach??
To zależy też jaki czerwony, ale ogólnie uważam ten kolor za dosyć... no wiecie 
Blog o zdrowiu
używałam tylko z loreala kolorowych farbMała_Kaśka pisze:z venity widziałam w naturze farby 1 Day Color - odwazny kolor na raz, ktos może ich używał?? Jak efekty na ciemnych włosach??
Kiedyś miałam takie najście i robiłam najpierw rude, a potem wręcz czerwone. Chociaż chyba obecnie źle czułabym sie w tym kolorze 
Ja kiedyś miałam takie fest czerwone, rude też były.... teraz coś bym znów zrobiła...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
W salonach expert mają taką usługę Colorfulfair i tam jest właśnie taka piękna głęboka czerwień, chociaż mnie obecnie bardziej kusi ten koral LiNK
Ostatnio zmieniony czw lip 27, 2017 11:11 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Czerwone to tylko końcówki kiedyś miałam 
ja kiedyś używałam szamponu z henną ;p
- Oczekiwana
I jak się u Ciebie sprawdziły?misia10 pisze: używałam tylko z loreala kolorowych farb
"Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson
- Thomas Jefferson
Ja nosilam kilka lat rubiniwa czerwien, milosc mojego zycia i do tej pory lezka w oku sie kreci jak stare zdjecia przegladam