Jako że jestem cholernym leniwcem i mam świadomość tego, że mimo tych zbędnych paru kilogramów nie jestem w stanie zmobilizować się do ćwiczenia 1-1,5h dziennie może znacie jakieś ćwiczenia, które nie są AŻ tak czasochłonne i osoba zapracowana, bądź leniwa tak jak ja z chęcia by je wykonywała.. zaznaczę jeszcze tylko na koniec, że nie lubię biegać!
Ćwiczenia dla leniwych
Ćwiczenia dla leniwych
Cześć dziewczyny!
Jako że jestem cholernym leniwcem i mam świadomość tego, że mimo tych zbędnych paru kilogramów nie jestem w stanie zmobilizować się do ćwiczenia 1-1,5h dziennie może znacie jakieś ćwiczenia, które nie są AŻ tak czasochłonne i osoba zapracowana, bądź leniwa tak jak ja z chęcia by je wykonywała.. zaznaczę jeszcze tylko na koniec, że nie lubię biegać!

Re: Ćwiczenia dla leniwych
są ćwiczenia które możesz nawet wykonywać siedząc w pracy przy biurku..
ale nie pamiętam jakie...
możesz też zainwestować np takie pasy co ćwiczą za Ciebie
a ja np chodzę na steperze jak oglądam film
teraz jeszcze mam pod ręką rowerek
ale nie pamiętam jakie...
możesz też zainwestować np takie pasy co ćwiczą za Ciebie
a ja np chodzę na steperze jak oglądam film
teraz jeszcze mam pod ręką rowerek
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Może zmotywuje Cię telefon? Zawsze to jakieś urozmaicenie. Tutaj masz artykuł o ciekawych aplikacjach. SPAM Znajdziesz dzienniczki treningów, programy pokazujące jak ćwiczyć. Możesz nawet publikować na fejsie swoje osiągnięcia 
Ostatnio zmieniony pt sie 30, 2013 8:58 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
A może troszkę ruchu z partnerem też da rade zmęczyć
i przyjemnie
Hej
Bardzo szkoda, że nie lubisz biegać, bo to podstawa praktycznie każdego rodzaju treningów. Z reguły lenie odchudzają się całe życie bez efektów
ale możesz zamiast godzinki czy półtorej dziennie, skoro nie chce Ci się tyle poświęcać -poświęcić np 20-30 minut dziennie na trening domowy ale wtedy zakładasz sobie, że ten krótki czas to po prostu czas na intensywny trening. Wyłączasz tv, facebooka
inne zabawki, włączasz muzykę i po prostu ćwiczysz. Intensywne 20 minut dziennie może przynieść więcej efektów niż 1,5 godziny udawane
Po jakimś czasie zobaczysz, że trening potrafi sprawiać Ci przyjemność
FORUM DLA MAM wystawione na sprzedaż! Zostań nową właścicielką!
allegro.pl/forum-internetowe-forumdlamam-pl-phpbb3-i4387220130.html
allegro.pl/forum-internetowe-forumdlamam-pl-phpbb3-i4387220130.html
a czemu mam wyłączyć tv ?? jeżeli ktoś ćwiczy np na stepperze, czy na orbitreku to o wiele przyjemniej upływa czas....
wg mnie.. nikt nie może komuś narzuć sposobu ćwiczeń, każdy potrzebuje sobie sam wyrobić sposób... czas czy metodę...
wg mnie.. nikt nie może komuś narzuć sposobu ćwiczeń, każdy potrzebuje sobie sam wyrobić sposób... czas czy metodę...
Apropo lenistwa jest takie rozwiązanie jak mały rowerek czy mini rowerek. Siedzisz sobie wygodnie w fotelu i oglądasz telewizje. Pedałujesz po prostu, możesz przy okazji ćwiczyć, wykonując bardziej pożyteczne rzeczy. Gorąco polecam.
Hehe, dla leniwców to o jakiekolwiek ćwiczenia ciężko
Wiem, bo sama spełniam kryteria
Ale staram się, staram zmotywować. Na mnie najlepiej działa jak już wykupię karnet w siłowni, bo jak zapłaciłam, to staram się chodzić. Nie chcę, żeby pieniądze się zmarnowały. A najlepsze ćwiczenie dla towarzyskiego leniwca to wyjście na imprezę- taniec spala bardzo dużo kcal. 
Lepiej żałować podjętych decyzji, niż tego, czego nie zrobiliśmy. 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak tylko, że impreza na ogół łączy się z alkoholem, a ten jak wiadomo nie najlepiej wpływa na odchudzanie.
ćwiczenia nie są dla leniwych 
Ja sobie ściągnęłam jakieś dwie aplikacje na telefon...w jednej pan ma mnie motywować do ćwiczeń - skutecznie go omijam i nie uruchamiam apki
. W drugiej mam prowadzić dziennik i zapisywac co zjadłam
. A tak na poważnie... stepper i tv to super pomysł. Ja też staram się codziennie przez kilka minut kręcić hula hop, zrobić trochę brzuszków, pompek...Na początku było ciężko ale z czasem popadłam w rutynę i oprócz tego podstawowego zestawu, który sobie wymyśliłam zaczęłam robić jakieś dodatkowe ćwiczenia, albo serie. Ważne, żeby w ogóle zacząć i nie katować się od razu nie wiadomo jak długo.
Koleżanka mówiła, że takie zapisywanie ile się je..
bo podobno czasem sobie z tego nie zdajemy sprawy
bo podobno czasem sobie z tego nie zdajemy sprawy
Wiem, wiem...próbowałam już kilka razy prowadzić taki dziennik, ale ja tyle jem, że nie nadążam z pisaniem
. No ale chyba spróbuję znowu. Tylko tym razem zacznę od planowania posiłków, spisywania tego, a później będę wszystko przygotowywać jak w tych dietach co to codziennie dostarczają jedzenie do domu.
o tak, najważniejsza jest konsekwencja i planowanie - jak się wpadnie w taki ciąg zdrowego i racjonalnego żywienia, to naprawdę nie czuje się nawet, że się jest na diecie 
http://redeye.pl/
Nie zgodzę się...zawsze jak jestem na diecie to zdecydowanie to odczuwam i tylko zdrowy rozsądek pozwala mi jakoś nad sobą zapanować zapanować. Ostatnio udaje mi się planować zdrowe posiłki i w miarę regularnie ćwiczyć. Muszę przyznać, że przysiady robię codziennie
. Wiem, że to wszystko za mało ale myślę, że powoli przestawię się na tryb "fit" 
Spróbuj zacząć uprawiać sport, który lubisz lub ci się podoba to też jest aktywność fizyczna, niekoniecznie musisz ćwiczyć. Nie mniej jednak, żeby o siebie zadbać, nie można być leniwym;)
http://www.wacker.machonko.poznan.pl/
- ZamyślonAna.
- Jestem tu nowa :)
Cześć:) Oj też miałam z tym problem, ale powoli się to zmienia.. Ciężko byłoby wygospodarować 1h czy 1,5 więc na początku zastanowiłam się jakie części ciała chce 'poprawić'. Znalazłam ok 6 ćwiczeń, które powtarza się po 20-30 razy, a wykonanie tego zajmowało mi ok 10-15min. Stwierdziałam, że lepiej codziennie chwile, niż NIC.
W sumie przyznasz że to nie dużo, prawda? Ale jeśli powiesz sobie 'zrób to- to tylko 10min' będziesz miała większą motywację. Uwież że będziesz z siebie zadowolona:) i nieraz zrobisz więcej niż 'założona podstawa'
Jak tylko się trochę przyzwyczaisz, może dołożysz parę ćwiczeń i wpadniesz w ten rytm:) TYLKO PAMIĘTAJ - codziennie wykonaj Podstawę:D, pomyśl sobie o tej satysfakcji, kiedy już to wykonasz:)
Albo z drugiej strony proponuję kupić jakiś karnet np fitness, a wtedy napewno się w to wciągniesz:).
W sumie przyznasz że to nie dużo, prawda? Ale jeśli powiesz sobie 'zrób to- to tylko 10min' będziesz miała większą motywację. Uwież że będziesz z siebie zadowolona:) i nieraz zrobisz więcej niż 'założona podstawa'
Albo z drugiej strony proponuję kupić jakiś karnet np fitness, a wtedy napewno się w to wciągniesz:).
"Każda chwila to SzAnsa
żeby wszystko zmienić" - dbaj o swoje szczeście:)
żeby wszystko zmienić" - dbaj o swoje szczeście:)
i to mi się podoba, konkret "Chce ale mi się nie chce" 
no ale niestety, tak się nie da więc musisz zebrać cztery litery z kanapy i ruszyć się.
Oczywiście chcesz efektów bez ruchu? DUKAN ale nie wiem, czy już próbowałaś?
no ale niestety, tak się nie da więc musisz zebrać cztery litery z kanapy i ruszyć się.
Oczywiście chcesz efektów bez ruchu? DUKAN ale nie wiem, czy już próbowałaś?
kto teraz poleca Dukana ?? po Twoich postach myślałam, że jesteś zorientowana..
ale widać nie....
Dukanowi odebrano prawa lekarza ... a jego dieta wyniszcza organizm..
i chyba nerki siadają po niej...
ale widać nie....
Dukanowi odebrano prawa lekarza ... a jego dieta wyniszcza organizm..
i chyba nerki siadają po niej...
- redorange666
- Samiec
NIe ma diet które nie szkodzą.
zmniejsze nie ale nie drastyczne ilości kalorii, ruch, nie obżeranie się i rezygnowanie z pustych. efekt utrata wagi a nie katujemy się durnymi sposobami.
zmniejsze nie ale nie drastyczne ilości kalorii, ruch, nie obżeranie się i rezygnowanie z pustych. efekt utrata wagi a nie katujemy się durnymi sposobami.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Ćwiczenia dla leniwych - nie ma czegoś takiego. Zawsze musisz te minimum wysiłku włożyć i serca. To ważne.
-
Mysienkaaa
- Jestem tu nowa :)
Nie ma, że boli. Trzeba się przemóc, leniwym nie może być osoba, która chce tracić kilogramy. Bardzo jest to ważne.
Kayira masz prawo do swojego pkt widzenia a jeśli masz lepszą radę jak schudnąć nie ćwiczyć na pewno wiele z nas chętnie ją pozna...
sama stosowałam dukana więc wiem... nie wysysam informacji z palca ro raz, dwa ja badałam nerki będąc na tej diecie i usłyszałam od lekarki, że owszem Dukan jako Dukan może zniszczyć nerki ALE po 3 latach stosowania a poza tym każdy organizm podchodzi do rzeczy różnie...
Prawda jest taka, że ja teraz jestem na diecie niskowęglowodanowej (tak tak wiem, coś mi po niej siądzie i nie jestem zorientowana, już to było...) i do tego chodzę na aerobik 2x w tygodniu. Nie tracę wagi szybko ale czuję się dobrze i jednak waga się zmniejsza.
Może zatem warto się zmobilizować do ruchu...
sama stosowałam dukana więc wiem... nie wysysam informacji z palca ro raz, dwa ja badałam nerki będąc na tej diecie i usłyszałam od lekarki, że owszem Dukan jako Dukan może zniszczyć nerki ALE po 3 latach stosowania a poza tym każdy organizm podchodzi do rzeczy różnie...
Prawda jest taka, że ja teraz jestem na diecie niskowęglowodanowej (tak tak wiem, coś mi po niej siądzie i nie jestem zorientowana, już to było...) i do tego chodzę na aerobik 2x w tygodniu. Nie tracę wagi szybko ale czuję się dobrze i jednak waga się zmniejsza.
Może zatem warto się zmobilizować do ruchu...
wg mnie podstawą chudnięcia są własnie ćwiczenia...
odpowiednio dobrana dieta jest dodatkowym atutem....
a co odpowiednije diety.. z tego co wiem... jeżeli chodzi o diukana, nawet po zakończeniu trzeba się do niego stosować by zachować wagę i nie uzyskać efektu jojo....
odpowiednio dobrana dieta jest dodatkowym atutem....
a co odpowiednije diety.. z tego co wiem... jeżeli chodzi o diukana, nawet po zakończeniu trzeba się do niego stosować by zachować wagę i nie uzyskać efektu jojo....
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Zależy wyłącznie od nawyków jakie mamy. Jeśli mamy zapuszczony organizm, to sama zmiana nawyków żywieniowych powoduje, że zaczynamy chudnąć. Taka prawda. Wszystko jest indywidualną materią.