Od przyszłego tygodnia mam zamiar biegać :)
Re: Od przyszłego tygodnia mam zamiar biegać :)
Powinny być dobre. Ja biegam niestety w moich 3 letnich sklepanych adidaskach i zaczynają mnie nogi(to zgięcie łączące stopę i łydkę) bolec podczas biegu. Odpowiednie buty to podstawa !
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
bardzo fajne buty napewo sie przydarza:))
Hallo hallo!
Odświeżam temat
Zaczęłam biegać ale pojawiły się problemy z piszczelami.
Bolą mnie głównie zaraz pod kolanami, tak do polowy kości (kolana zresztą też).
Czytałam ze to normalne u biegaczy i da się to "wyleczyć"
Moje pytanie,czy ktoś biegał pomimo bólu? Zastanawiam się czy może mi się coś poważniejszego zrobić jeśli będę dalej biegać?
Z tego co wyczytałam wygląda na to że dopadło mnie złamanie zmęczeniowe...
Odświeżam temat
Zaczęłam biegać ale pojawiły się problemy z piszczelami.
Bolą mnie głównie zaraz pod kolanami, tak do polowy kości (kolana zresztą też).
Czytałam ze to normalne u biegaczy i da się to "wyleczyć"
Moje pytanie,czy ktoś biegał pomimo bólu? Zastanawiam się czy może mi się coś poważniejszego zrobić jeśli będę dalej biegać?
Z tego co wyczytałam wygląda na to że dopadło mnie złamanie zmęczeniowe...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Jam a po czym biegasz ??
Dobre buty masz ??
Dobre buty masz ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Po żwirku trochę asfaltem ,rożnie -zależy gdzie nogi poniosą 
Buty raczej dobre.
Zrobiłam sobie przerwę na parę dni żeby zregenerować, zobaczymy czy to wystarczy
Buty raczej dobre.
Zrobiłam sobie przerwę na parę dni żeby zregenerować, zobaczymy czy to wystarczy
Poczytaj może trochę o odpowiednim bieganiu...
unikaj przede wszystkim dobrego podłoża...
unikaj przede wszystkim dobrego podłoża...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Czytałam, zimne oklady trzeba robić i jakieś ćwiczenia rozciągające na te mięśnie przy piszczelu...
Tylko ja oczywiście nie mam kiedy
Tylko ja oczywiście nie mam kiedy
Przede wszystkim nie biegaj po betonie, jak już to po asfalcie. Polecam na początek ubitą ziemię w parkach czy lesie
.
"That day, for no particular reason, I decided to go for a little run."
~Forrest Gump
~Forrest Gump
Oczywiście, najważniejsze sa buty, tez miałam takie bóle i co chwile jakieś kontuzje, teraz mam New Balance, kupiłam rok temu, jest poprawa, nic nie boli, wyniki lepsze, dystans ciągle rośnie, mam dokładnie model W1080PY4 bardzo wygodne
moze warto wybrac sie do kliniki jakiejs by sprawdzic jakie masz predyspozycje do uprawiania roznych sportow? albo jakis dobry lekarz, fizjoterapeuta?
Sama uwielbiam biegać, jednak jestem człowiekiem ciepłolubnym i ta temperatura za oknem mnie dobija. Macie jakąś specjalną odzież na tak niską temp. czy ubieracie się po prostu na cebulkę ?
nic specjalnego, tylko termoaktywne spodnie i koszulkę. no i kurtkę, co prawda bez żadnych funkcji, za to taką, która jest wiatroszczelna. pod nią bluza, jeśli na zewnątrz jest ujemnie. no i cienka czapka, zwykłe, bawełniane rękawiczki. chyba tyle. buty te same co latem :pbunshee pisze:Sama uwielbiam biegać, jednak jestem człowiekiem ciepłolubnym i ta temperatura za oknem mnie dobija. Macie jakąś specjalną odzież na tak niską temp. czy ubieracie się po prostu na cebulkę ?
gorzej, kiedy pada - na to nie mam zbyt dobrych pomysłów i czekam, aż przestanie
A masz może bluzę termoaktywną? Słyszałam, że też fajnie działa na chłodne dni i waham się czy kupić czy nieelmalta pisze:nic specjalnego, tylko termoaktywne spodnie i koszulkę. no i kurtkę, co prawda bez żadnych funkcji, za to taką, która jest wiatroszczelna. pod nią bluza, jeśli na zewnątrz jest ujemnie. no i cienka czapka, zwykłe, bawełniane rękawiczki. chyba tyle. buty te same co latem :pbunshee pisze:Sama uwielbiam biegać, jednak jestem człowiekiem ciepłolubnym i ta temperatura za oknem mnie dobija. Macie jakąś specjalną odzież na tak niską temp. czy ubieracie się po prostu na cebulkę ?
gorzej, kiedy pada - na to nie mam zbyt dobrych pomysłów i czekam, aż przestanie
Btw, Co myślicie o buffach? nosicie je czy raczej to element dla facetów? Ja już szału dostaję z szalikami, wiecznie plączącymi się i ogromnymi, i szukam jakiejś fajnej alternatywy..
są bluzy termoaktywne ? o koszulkach słyszałam i o bieliznie też ale że o bluzie, gdzie można dostać ?argo pisze:A masz może bluzę termoaktywną? Słyszałam, że też fajnie działa na chłodne dni i waham się czy kupić czy nie
od tamtego roku zostałam właścicielka buffa i nie zamienie go nigdy na żaden szalik, no chyba że na szal do płaszcza nie dość że wygodny to się nie plącze i nie zaciągaargo pisze:Btw, Co myślicie o buffach? nosicie je czy raczej to element dla facetów? Ja już szału dostaję z szalikami, wiecznie plączącymi się i ogromnymi, i szukam jakiejś fajnej alternatywy..
pewnie, że są. Najfajniejsze takie bluzy robi wg mnie under armourbunshee pisze:są bluzy termoaktywne ? o koszulkach słyszałam i o bieliznie też ale że o bluzie, gdzie można dostać ?argo pisze:A masz może bluzę termoaktywną? Słyszałam, że też fajnie działa na chłodne dni i waham się czy kupić czy nie
masz tego buffa z merino czy z czego?bunshee pisze:od tamtego roku zostałam właścicielka buffa i nie zamienie go nigdy na żaden szalik, no chyba że na szal do płaszcza nie dość że wygodny to się nie plącze i nie zaciągaargo pisze:Btw, Co myślicie o buffach? nosicie je czy raczej to element dla facetów? Ja już szału dostaję z szalikami, wiecznie plączącymi się i ogromnymi, i szukam jakiejś fajnej alternatywy..
no fajnie wyglądają to racja, taka mi wpadła w oko--> SPAM fajnie ze posiada funkcję anti-odor, nikogo nie bedziemy przesladować przykrym zapachemgaia pisze: pewnie, że są. Najfajniejsze takie bluzy robi wg mnie under armour
buff z merino? robią takie? szyja CI się w tym nie gotuje??gaia pisze:masz tego buffa z merino czy z czego?
a ogóle co sądzicie o gazach do samoobrony? warto miec przy sobie gdy idziemy wieczorem biegac czy zbędny balast? Słysząłam że Mace robi porządne ale sama nie wiem czy i to potrzebne.. co sądzicie ?
Ostatnio zmieniony pn lut 05, 2018 3:24 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: za link podziękujemy
Powód: za link podziękujemy
Racja ,imagine pisze:bardzo fajne buty napewo sie przydarza:))
Też myślę
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
Dobre buty to podstawa ja wolę biegać po lesie czasami pojadę sobie na zawody w biegach na orientacje bardzo fajna luźna dyscyplina bez spin i fajnej atmosferze. Oczywiscie amatorsko . Kiedyś jak biegałam po asfalcie tez mialam bóle nóg. Dlatego inwestycja w dobre buty i zmiana trasy na leśną bądź po parkach .