Coś na koncentrację?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
agadu83

Coś na koncentrację?

Post autor: agadu83 »

Co polecacie na koncentrację? Lecytyna? Mam z tym straszne problemy - ostatnio na niczym nie mogę się skupić...

treść zmieniona przez moderatora

Proszę nie spamować
pomcia

Re: Coś na koncentrację?

Post autor: pomcia »

Orzechy, migdały. Smacznego.
Caffeine

Post autor: Caffeine »

Jak poprzedniczka- orzechy i migdały a poza tym muzykę Mozarta.
kaska8787

Post autor: kaska8787 »

Tak orzechy! smaczne i zdrowe! poza tym jakiś magnez może by się przydało
gocha12

Post autor: gocha12 »

Orzechy i jeszcze raz orzechy:))
superpiekara

Post autor: superpiekara »

ja polecam oprócz jedzenia orzechów i migdałów suplementy diety wspomagające koncentracje one mają różne wyciągi roślinne. dodatkowo można sobie zakupić plushActiv albo sesje (jest również w formie tabletek). dużo też daje żeń szeń- dodaje energii i przywraca koncentrację (ja lubię go pić ale można go kupić w formie tabletek, jego drugim plusem jest niska cena) :)
kora453

Post autor: kora453 »

uważacie że naprawdę te różne wspomagacze w pastylkach pomagają? na mnie chyba nie działają i ogólnie wole takie czegoś unikać. czasem biorę jedynie magnez ale najzwyklejszy. Poza tym wyspanie, ruch i zdrowe odżywianie - to sukces chyba do wszystkiego.
dzo

Post autor: dzo »

kora453 ja nie uważam żeby pastylki pomagały ;) ;) I wydaje mi się że tak jak napisałaś, że "wyspanie, ruch i zdrowe odżywianie" wpływa na naszą koncentrację najbardziej ;) ;)
koperkowa

Post autor: koperkowa »

orzechy, spacer na świeżym powietrzu.
ruda

Post autor: ruda »

na koncentracje najlepsze suszone owoce, orzechy, bakalie, pestyki dyni i ziarna slonecznika.
paja

Post autor: paja »

widzę że wiele z nas preferuje składniki odżywcze i ruch, zgadzam się z Wami. i żadne pastylki tego nie zastąpią!
babyisback

Post autor: babyisback »

Ja kupiłam sobie Sesję, bo podobnie jak Ty nie mogę się skupić. Ale biorę dopiero drugi dzień, więc trzeba poczekać
mikiqu

Post autor: mikiqu »

Proponuję magnez ;) ja kupuje tabletki musujące z magnezem i tylko one są w stanie utrzymać mnie w przytomności. To taki mój mały substytut kawy
pomcia

Post autor: pomcia »

Ale dlaczego leki? Po co? Pij herbatę zieloną albo mate, guarana działa pobudzająco przyda się, a przede wszystkim pilnuj poziomu magnezu.
Awatar użytkownika
Kamyk419
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kamyk419 »

Na koncentrację pluszzz active;) :woman:
Prędzej na wiosnę za­mil­kną pta­ki, niż ko­bieta op­rze się czułym za­lotom młode­go mężczyzny.
Awatar użytkownika
bata
Miła Kobietka

Post autor: bata »

Lecytyna, kawa, energetyk, w kryzysie papieros.... ;)
dzo

Post autor: dzo »

magnez
moniq108

Post autor: moniq108 »

po pierwsze musisz być wypoczęta i zmotywowana do działania, ale tak na dłuższą metę pomaga chyba tylko medytacja ;)
psychiatra kraków i biofeedback
chwistas

Post autor: chwistas »

moniq108 medytacja jest lekarstwem na wszystko ;) a tak na serio to orzechy. Czytałam również o różnych ćwiczeniach na koncentrację typu: liczenie słów, koncentracja na biciu serca itd. I raczej myślę, że wysiłek w to włożony da znacznie lepszy efekt niż tabletki.
Lady_Kojot

Post autor: Lady_Kojot »

kawa - najlepiej smakowa bo przy koncentracji należy się nieco słodyczy :)

.........

teść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Oksana

Post autor: Oksana »

Tak jak kilka moich poprzedniczek sugeruję magnez, bo to właśnie m.in. jego brak odpowiada za problemy z koncentracją uwagi..ja przyjmuję magsolvit b6.
Awatar użytkownika
sandrawaw

Post autor: sandrawaw »

Chociaż kawa jest dobra, to po dłuższym jej stosowaniu spada jej działanie - tak jest z każdym środkiem, dlatego ważne aby nie ograniczać się tylko do jednego środka ziołowego, a zmieniać go co np miesiąc lub dwa.
Wierny bowiem przyjaciel potężna obrona, kto go znalazł, skarb znalazł materiały budowlane.
Awatar użytkownika
monika12kk

Post autor: monika12kk »

Ja polecam spacer :)
Sprawdźi mocowanie nikon
MagdaP5345

Post autor: MagdaP5345 »

Dokładnie: spacer, odpoczynek, owoce. Żadnych tabletek.
Twój fotograf ślubny warszawa - Zapraszam.
mariolitta

Post autor: mariolitta »

Ja do orzechów nie jestem przekonana bo zazwyczaj koncentruję się, ale na obieraniu ich ze skórki (np. włoskich) i więcej czasu tracę na zabawę z nimi niż na to co jest rzeczywiście w danym momencie ważne. Na koncentrację polecam Chocoseen jest to witaminowe kakao, które zawiera odpowiednią ilość minerałów, żeby pobudzić nasze komórki do pracy.
www.sklepnona.pl
ODPOWIEDZ