Coś na koncentrację?
-
agadu83
Coś na koncentrację?
Co polecacie na koncentrację? Lecytyna? Mam z tym straszne problemy - ostatnio na niczym nie mogę się skupić...
treść zmieniona przez moderatora
Proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
Proszę nie spamować
-
Caffeine
Re: Coś na koncentrację?
Jak poprzedniczka- orzechy i migdały a poza tym muzykę Mozarta.
-
kaska8787
Tak orzechy! smaczne i zdrowe! poza tym jakiś magnez może by się przydało
-
superpiekara
ja polecam oprócz jedzenia orzechów i migdałów suplementy diety wspomagające koncentracje one mają różne wyciągi roślinne. dodatkowo można sobie zakupić plushActiv albo sesje (jest również w formie tabletek). dużo też daje żeń szeń- dodaje energii i przywraca koncentrację (ja lubię go pić ale można go kupić w formie tabletek, jego drugim plusem jest niska cena) 
-
kora453
uważacie że naprawdę te różne wspomagacze w pastylkach pomagają? na mnie chyba nie działają i ogólnie wole takie czegoś unikać. czasem biorę jedynie magnez ale najzwyklejszy. Poza tym wyspanie, ruch i zdrowe odżywianie - to sukces chyba do wszystkiego.
-
dzo
kora453 ja nie uważam żeby pastylki pomagały
I wydaje mi się że tak jak napisałaś, że "wyspanie, ruch i zdrowe odżywianie" wpływa na naszą koncentrację najbardziej

-
ruda
na koncentracje najlepsze suszone owoce, orzechy, bakalie, pestyki dyni i ziarna slonecznika.
-
paja
widzę że wiele z nas preferuje składniki odżywcze i ruch, zgadzam się z Wami. i żadne pastylki tego nie zastąpią!
-
babyisback
Ja kupiłam sobie Sesję, bo podobnie jak Ty nie mogę się skupić. Ale biorę dopiero drugi dzień, więc trzeba poczekać
-
mikiqu
Proponuję magnez
ja kupuje tabletki musujące z magnezem i tylko one są w stanie utrzymać mnie w przytomności. To taki mój mały substytut kawy
-
pomcia
Ale dlaczego leki? Po co? Pij herbatę zieloną albo mate, guarana działa pobudzająco przyda się, a przede wszystkim pilnuj poziomu magnezu.
Na koncentrację pluszzz active;) 
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Lecytyna, kawa, energetyk, w kryzysie papieros.... 
po pierwsze musisz być wypoczęta i zmotywowana do działania, ale tak na dłuższą metę pomaga chyba tylko medytacja 
psychiatra kraków i biofeedback
-
chwistas
moniq108 medytacja jest lekarstwem na wszystko
a tak na serio to orzechy. Czytałam również o różnych ćwiczeniach na koncentrację typu: liczenie słów, koncentracja na biciu serca itd. I raczej myślę, że wysiłek w to włożony da znacznie lepszy efekt niż tabletki.
-
Lady_Kojot
kawa - najlepiej smakowa bo przy koncentracji należy się nieco słodyczy 
.........
teść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
.........
teść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Tak jak kilka moich poprzedniczek sugeruję magnez, bo to właśnie m.in. jego brak odpowiada za problemy z koncentracją uwagi..ja przyjmuję magsolvit b6.
Chociaż kawa jest dobra, to po dłuższym jej stosowaniu spada jej działanie - tak jest z każdym środkiem, dlatego ważne aby nie ograniczać się tylko do jednego środka ziołowego, a zmieniać go co np miesiąc lub dwa.
Wierny bowiem przyjaciel potężna obrona, kto go znalazł, skarb znalazł materiały budowlane.
- monika12kk
- Jestem tu nowa :)
-
MagdaP5345
Dokładnie: spacer, odpoczynek, owoce. Żadnych tabletek.
Twój fotograf ślubny warszawa - Zapraszam.
-
mariolitta
Ja do orzechów nie jestem przekonana bo zazwyczaj koncentruję się, ale na obieraniu ich ze skórki (np. włoskich) i więcej czasu tracę na zabawę z nimi niż na to co jest rzeczywiście w danym momencie ważne. Na koncentrację polecam Chocoseen jest to witaminowe kakao, które zawiera odpowiednią ilość minerałów, żeby pobudzić nasze komórki do pracy.
www.sklepnona.pl