Co powinnam zrobił w takiej sytuacji?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Misqa123
Miła Kobietka

Co powinnam zrobił w takiej sytuacji?

Post autor: Misqa123 »

Otóż chodzi o pewnego chłopaka, chodziliśmy kiedyś do jednej szkoły, ale nie znaliśmy się osobiście, ale któregoś razu niespodziewanie napisał do mnie. Miał wtedy jakieś problemy w związku. Jakoś od początku czułam, że chodzi mu o coś więcej. Rozmawialiśmy kilkakrotnie, był bardzo miły, prawił mi komplementy, prosił, żebym się odzywała. Polubiłam go, ale ja jakoś czułam się głupio, nie chciałam się mieszać między niego a tą dziewczynę, więc po prostu przestałam się odzywać, "unikałam" go, nie pisaliśmy przez kilka miesięcy. Potem gdy rozstał się ze swoją dziewczyną po 3 latach związku znów odnowiliśmy kontakt, bo ponownie do mnie napisał. Mówił, że jestem super dziewczyną, że świetnie mu się ze mną rozmawia. Parę razy proponował spotkanie, ale ja odmówiłam, "czekałam na odpowiedni moment". Nigdy nie miała chłopaka, przez co kontakty z płcią przeciwną sprawiają mi trudności. Przy którejś rozmowie zwierzył mi się ze swoich bardzo poważnych problemów emocjonalnych. Bardzo mnie to dotknęło, sądziłam że mi ufa i dlatego mi o tym mówi. Poczułam się potrzebna, zaczęłam się o niego martwić i chyba wtedy zaczęło mi zależeć. Poza tym ja sama mam podobne problemy, więc poczułam, że coś nas łączy. Szczerze mówiąc ja mało mu o sobie mówiłam. Któregoś razu miałam jakiś kłopot, ale nie chciałam mu powiedzieć o co chodzi i zakończyłam rozmowę. Wolałam go nie obciążać swoimi problemami. I od tego momentu kontakt się urwał, sądziłam, że mogło go to urazić, że go tak zbyłam, więc napisałam mu wiadomość, ale nie odpisał. Kilka dni później okazało się, że jest w związku.
I teraz po ponad pół roku milczenia znów do mnie napisał, byłam zaskoczona. Napisał, że się za mną stęsknił, nie wiem czy mówił prawdę, czy nie...oczywiście zapytałam go, czemu na tak długo zamilkł, ale odpowiedział jakoś wymijająco, żartobliwie i nic z niego nie wyciągnęłam. Jak zwykle był dla mnie przemiły, rozmawiał ze mną tak, jak wtedy. I wyszło na to, że chyba niedługo mamy się spotkać, choć to nic pewnego, on nadal jest w związku i przez to znów jestem postawiona w niezręcznej sytuacji. Jak mam to rozumieć? Co powinnam zrobić?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Co powinnam zrobił w takiej sytuacji?

Post autor: Jamelia »

Myślę że jesteś dla niego tylko koleżanką, która w czasie "dołków" wysłucha i pocieszy. Nie sądzę żeby myślał o Tobie w kategori przyszłej dziewczyny. Piszesz że macie się spotkać, to dobry moment żeby sobie pogadać od serca.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Re: Co powinnam zrobił w takiej sytuacji?

Post autor: berta23 »

Dokładnie Jamelia ma racje. Znam podobną sytuacje, gdzie Dziewczynie zależało na Chłopaku, on mial inną ale przez to, że utrzymywali kontakt wiedziała doslownie wszystko co dzieje się w jego związku. Pisał wtedy kiedy chcial, kiedy mial problem lub chcial sie wygadac. Warto żebyś poznała jego intencje, to na pewno pomoże.
:)
Where you invest your love, you invest your life...
ODPOWIEDZ