Co pomoże na twarz z azs

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Co pomoże na twarz z azs

Post autor: Pena »

Co pomożę na poprawienie stanu twarzy z atopowym zapaleniem skóry?

Dodam ,ze próbowałam stosować oleje na twarz, ale mam wrażenie, ze widzę pogorszenie tsanu skóry
andrat
Fajna Kobietka

Re: Co pomoże na twarz z azs

Post autor: andrat »

Tylko czy była odpowiednia pielęgnacja? Oleje stosuje się do OCM, smarowanie samym olejem tylko przesuszy jeszcze bardziej. Kolejność jest taka: najpierw myjemy twarz olejem- kilka kropel i masaż całej buzi- potem to zmywamy ciepłą mokrą chusteczką i myjemy delikatnym żelem do mycia. Potem tonizujemy, na lekko wilgotną jeszcze skórę wklepujemy krem i na to dopiero można wmasować kilka kropel oleju.

Dobrą serię kosmetyków znajdziecie również na tej stronie:

https://verdelove.pl/kategoria-produktu ... nie-skory/

Aktualnie są to jedne z najskuteczniejszych środków na leczenie atopowego zapalenia skóry.
Kasia85
Jestem tu nowa :)

Re: Co pomoże na twarz z azs

Post autor: Kasia85 »

Miałam AZS co prawda na nogach i rękach, ale dobrze na to dziadostwo sprawdził się Dermozon od Bioelixire. Ma prosty skład, a czynny ozon który działa zewnętrznie i wewnętrznie na te ogniska, sprawił, że przy regularnym stosowaniu skóra wróciła do dobrego stanu. Wiem, że nie da się tego wyleczyć, ale jest to zawsze promyk szczęscia i nadziei.
ODPOWIEDZ