Co na zmarszczki?
Re: Co na zmarszczki?
Dużo wody, ruchu, dobrego jedzenia, a mniej kosmetyków które zawsze jakimś tam stopniu osłabiają skórę.
Fitness - vitalityboutique.pl
-
Riziaammma
- Jestem tu nowa :)
Najlepiej jakieś maseczki. Trzeba dbać o nawilżenie skóry a zarazem o jej oczyszczanie. LINK używaj z rozwagą i nie przesadzaj, pamiętaj także by nie oszczędzać i nie kupować tych najtańszych. Dużo ruchu, wody i dobra zdrowa dieta pełna witamin i dużo snu. 
- Klinika Estetica
W celu redukcji zmarszczek można wykonać takie zabiegi jak:
- plazma (odparowanie zmian skórnych)
- DermaPen (większa precyzja i komfort niż w przypadku mezoterapii)
- radiofrekwencja frakcyjna mikroigłowa (fale radiowe + mikronakłucia)
- plazma (odparowanie zmian skórnych)
- DermaPen (większa precyzja i komfort niż w przypadku mezoterapii)
- radiofrekwencja frakcyjna mikroigłowa (fale radiowe + mikronakłucia)
Miałam bezpłatne zaproszenie do kliniki na odmładzanie twarzy ale myślę że jest chyba dla mnie na to za wcześnie. Kusi mnie żeby kupić krem Lift bielendy, ten liftingowo-nawilżający, chyba go wypróbuję
Nawilżanie, maseczki, peelingi enzymatyczne. Polecam Ci krem-żel Hydrain3 świetne nawilża i nie zapycha, nadaje się również pod makijaż 
A może któraś z Was chce wygrać zabieg Vivace? Jeszcze do 10go trwa konkurs
Spróbowałabym, ale to w Chelmie, więc całą Polskę bym musiala przejechać 
LINK
LINK
Na zmarszczki stosuję Richevon, pomaga w bardzo dużym stopniu zlikwidować m.in zmarszczki mimiczne, z którymi mam odwieczny problem, bo już po 30-stce zaczynałam je dostawać. Wydałam troszkę kasy na zestawy, no ale opłacało się. Jest super efekt.
Hi!
Na zmarszczki to tylko kremy z kolagenem
A czy któraś próbowała może pić kolagen ? LINK
http://terapie.net.pl/
Kremami nie zatuszuje się starości - niestety . Krem do twarzy pomaga o tyle,że mamy ją delikatniejszą,ale zmarszczek nie likwidują.
Polecić Wam moge fantastyczne serum przeciwzmarszczkowe i liftingujące z Bielendy , na dzień i noc - ma mikrosieci kwasu hialuronowego i koenzym Q10 i witamine E na mnie działa wspaniale . Super nawilża i napina skóre i zmarszczki sa zdecydowanie mniej widoczne
a po co w ogóle coś stosować? przecież zmarszczki to nic strasznego
-
Irmina3838
Nie jest nic strasznego, gdy nasze zmarszczki są płytkie. Natomiast, gdy zaczynają się pogłębiać, to już inna sprawa. Dlatego tak ważna jest codzienna pielęgnacja skóry. Na początku świetnie sprawdzą się kremy na bazie ekstraktów roślinnych np. krem przeciwzmarszczkowy Richevon.
-
Moja Nazwa
ja po 30tce i przekonałam się na własnej skórze, że są kosmetyki które naprawdę poprawiają kondycję skóry. Osobiście wypróbowane i używane kosmetyki NovAge. Prawda taka, że każda z nas próbowała czegoś innego jak również na każdego "działa" coś innego 
A ja wam też polecę richevon. Vichy tak dobrze na mnie nie działa i ma mniej naturalnych skłądnikó
No fajnie też robić sobie masaże twarzy żeby poprawić ukrwienie.
Mam znajomą, która nie stosuje właściwie nic poza kremem nivea i ma super gładką buźkę .
-
Aga Kornacka
Ja jestem bardzo zadowolona z serii Bioliq na zmarszczki, po 35 roku życia. Nie jest to takie drogie jak niektóre kremy z wyższej półki, a najtaniej znalazłam w aptece Melissa, bo tylko 32,99 za krem pod oczy, krem intensywnie odbudowujący na noc i krem przeciwdziałający procesom starzenia do cery mieszanej - po 50 ml. Także warto zamówić, bo niedrogo i naprawdę dobrze nawilża.
ja jestem zadowolona z działania kremu z Bielendy, kupiłam ostatnio krem z serii Botanic Spa Rituals z opuncją figową i aloesem, szybko się wchłania, ma lekką konsystencję, fajnie mi wygładza buzie i dekolt, skóra jest napięta a nie taka wisząca jak wczesniej
- Maroko Sklep
Polecam kremy, które zawierają olej arganowy. Ich skład powinien być uzupełniono o olej z oliwki europejskiej, masło shea, alantoinę, D-pantenol, aloes i glicerynę. Składniki te walczą z widocznymi oznakami starzenia się skóry, a także pomagają redukować duże i małe zmarszczki.
Wypróbuj kilka kremów, jeśli sprawa jest poważna to można pomyśleć nad liftingiem.
Aquamelior.pl - butelki filtrujące Dafi
Bo zmarszczki w dużej mierze od genów zależąantola pisze:Mam znajomą, która nie stosuje właściwie nic poza kremem nivea i ma super gładką buźkę .
Nie liczycie chyba na to,że kremy pomogą?
LINK
Polecam poczytać sobie raczej o mezoterapii igłowej bo tylko takie zabiegi mogą przynieść rzeczywiste efekty na zmarszczki i naprawdę pomóc.
Niestety ale te wszystkie kremy, które są tak reklmowane nie mogą przynieść efektu z racji tego,że zawierają w sobie zbyt duże cząsteczki i takie cząsteczki nie mają mozliwości wniknięcia w naszą skórę.
LINK
Polecam poczytać sobie raczej o mezoterapii igłowej bo tylko takie zabiegi mogą przynieść rzeczywiste efekty na zmarszczki i naprawdę pomóc.
Niestety ale te wszystkie kremy, które są tak reklmowane nie mogą przynieść efektu z racji tego,że zawierają w sobie zbyt duże cząsteczki i takie cząsteczki nie mają mozliwości wniknięcia w naszą skórę.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Botox ;p Tylko w dobrym gabinecie, a nie jakimś pierwszym lepszym. Ja robiłam w Mojej Estetyce z Rzeszowa - LINK i szczerze polecam gabinet, zabieg wykonany profesjonalnie i tak jak należy.
Moja pasja moim życiem!
A ten richevon to co to jest? Bo nie słysząłam o tym.
Vichy średnie jakieś, nie widziałam większej różnicy a kasa wydana.
Masaże są super, np. można wykorzystać olejki. Ja kocham olejek ze słodkich migdałów. Kupiłam kiedyś taki duży do olejowania włosów i się zastanawiaalm, do czego wykorzystać i okazało się, że fajnie odżywia cerę
Vichy średnie jakieś, nie widziałam większej różnicy a kasa wydana.
Masaże są super, np. można wykorzystać olejki. Ja kocham olejek ze słodkich migdałów. Kupiłam kiedyś taki duży do olejowania włosów i się zastanawiaalm, do czego wykorzystać i okazało się, że fajnie odżywia cerę
Żeby nie było zmarszczek, ważne jest to żeby dobrze nawilżać skórę, która z wiekiem coraz bardziej się odwadnia. U mnie najlepiej sprawdza się krem Cetaphil DA Ultra, szybo się wchłania a efekt jest super, do tego stosuje różnie maseczki i twarz wygląda naprawdę dobrze.
Ja używam od niedawna takiego serum do zmarszczek od Bielendy z serii lift na dekolt, szyję i twarz. Nie mam jeszcze jakiś głębokich zmarszczek, ale i tak widzę sporą poprawę odkąd zaczęłam używać serum