Co na zmarszczki?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
karetia
Fajna Kobietka

Re: Co na zmarszczki?

Post autor: karetia »

Używaj systematycznie bio-serum relaksującego HB - naprawdę powinno się udać wyeliminować wszystkie ślady.
Od razu cudów się nie spodziewajcie. U mnie nad dużą zmianą trzeba było mocno popracować, ale docelowo na bank powinno być zdecydowanie lepiej. Nie mieliście podobnie?
Siwa
Jestem tu nowa :)

Post autor: Siwa »

kuracja kwasami i serum z bajkaliną ;)
neda

Post autor: neda »

Oj u mnie kwasy się nie sprawdzają. Mam zbyt delikatną twarz. Co do składników aktywnych w kosmetykach to co najlepiej działa na zmarszczki?
Awatar użytkownika
Jolanta
Miła Kobietka

Post autor: Jolanta »

neda pisze:Oj u mnie kwasy się nie sprawdzają. Mam zbyt delikatną twarz. Co do składników aktywnych w kosmetykach to co najlepiej działa na zmarszczki?
Retinol. O ile jesteś w stanie nakładać sobie na twarz ponieważ nie każdy może ( jest to dość podrażniająca substancja i na pewno nie dla każdego, sama na przykład nie mogłam sobie tego nakładać na twarz bo wyglądała po retinolu po prostu masakrycznie). Ze swojej strony polecam:
Acanthopanax Senticosus Extract:
zawiera skrobię, żelazo, magnez, glikozydy, witaminy z grupy B, witaminę C. Związki te pielęgnują, uelastyczniają i ujędrniają skórę, odnawiają komórki, działają rewitalizująco, poprawiają mikrokrążenie, chronią przed wolnymi rodnikami.

Z tych porządniejszych kosmetyków to w składzie zawiera go serum Richevon.
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

Had pisała o masazu i faktycznie daje efekty. W ogóle relaksacja twarzy.
Mam odżywkę do rzęs z Revitacell i chyba zainwestuję w ich kremoserum. Zachęcają mnie te komórki macierzyste
neda

Post autor: neda »

A jak cenowo ogólnie?
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

neda pisze:A jak cenowo ogólnie?
Samo kremoserum na dzień 191 zł, a w zestawie (na dzień i na noc) 343 zł. Mają teraz promocję na zestawy i się zastanawiam.
Mam ich odżywkę do rzęs i jestem zachwycona
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Malami cenowo tez poszaleli jak widze ale jezeli warte..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Szpital Pulsmed

Post autor: Szpital Pulsmed »

Zmarszczki likwidować można za pomocą nowej technologii liftingu bezoperacyjnego, która polega na wszczepieniu, pod skórę, rozpuszczalnych nici. Są one wykonane z materiału, który wchłania się w ciągu ok. 6 miesięcy po wstrzyknięciu.
Awatar użytkownika
Jolanta
Miła Kobietka

Post autor: Jolanta »

neda pisze:A jak cenowo ogólnie?
Jeśli chodzi o Richevon to serum kosztuje 160 zł ( do zamówienia przez internet). Niby nie jest tanio, z drugiej strony biorąc pod uwagę skuteczność i wydajność to nie jest tak drogo.
Solli

Post autor: Solli »

ja byłam na zabiegach przeciwko zmarszczom w Klinice miracki - bardzo fajnie przeprowadzone, dokładnie, może nie są super przyjemne ale wiedziałam ze jestem w dobrych rekach. no i widać efekty!
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Hadassa pisze:Malami cenowo tez poszaleli jak widze ale jezeli warte..
no szaleją ale warte kazdej złotówki
Awatar użytkownika
Keramed Wrocław

Post autor: Keramed Wrocław »

Polecam zabieg z użyciem osocza bogatopłytkowego, które jest oddzielone od erytrocytów i leukocytów. Podaje się je igłą (wiele drobnych, płytkich nakłuć lub liniowo, wzdłuż zmarszczki), ewentualnie liniowo kaniulą. Odnawia to włókna kolagenowe, następuje wygładzenie zmarszczek i fałd, a skóra staje się elastyczna, napięta i lepiej ukrwiona.
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Ja już jakiś czas używam i zaczynam się przekonywać do linii kosmetyków Resibo.
Powiem szczerze ,że bazowałam na bardzo dobrej opinii klientów.
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2017 9:15 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
Awatar użytkownika
Damian Parcel
Miła Kobietka

Post autor: Damian Parcel »

Ja pamiętam jak moja koleżanka, za którą przepadali faceci rozmawiała o zmarszczkach. Dużo się opalała w młodości. I nasza znajoma narzekała na swoje zmarszczki i spytała co stosujemy, ta jej odpowiedziała: Najlepsza na zmarszczki jest akceptacja. Smaruj nią je codziennie, rano i wieczorem, a uwierz mi, że zaczną znikać.
Mam nadzieję, że komuś pomoże