Co myślicie o takim facecie ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Kinga_20
Jestem tu nowa :)

Co myślicie o takim facecie ?

Post autor: Kinga_20 »

Dba o włosy - końcówki farbuje na jasno, boki ma wygolone, górę zostawiona i ułożona -guma i lakier do włosów. Ma ekstra klatę, bo gra w piłkę. Ubiera czapki chyba to się nazywa hul czapka chyba. Nosi je czasami. Ubiera fajne oryginalne ciuchy . Czasami jaskrawe. Co myślicie o takim facecie ? Ma 23 lata.
Ma dziewczynę poza którą świata nie widzi.
Nie jest Polakiem.
zaczarowana30

Re: Co myślicie o takim facecie ?

Post autor: zaczarowana30 »

Kinga_20 pisze:Dba o włosy - końcówki farbuje na jasno, boki ma wygolone, górę zostawiona i ułożona -guma i lakier do włosów. Ma ekstra klatę, bo gra w piłkę. Ubiera czapki chyba to się nazywa hul czapka chyba. Nosi je czasami. Ubiera fajne oryginalne ciuchy . Czasami jaskrawe. Co myślicie o takim facecie ? Ma 23 lata.
Ma dziewczynę poza którą świata nie widzi.
Nie jest Polakiem.

Przed ostatnie zdanie mówi samo za siebie :)
Obrazek
Kinga_20

Że nie jest Polakiem ? No, ale ma dziewczynę Polkę, jego macocha jest Polką, no i my ,,siostry" jesteśmy z Polski. Mieszkamy u nich.
Awatar użytkownika
Nieuczesana
Miła Kobietka

Post autor: Nieuczesana »

Noooo,myślę że facet dba o siebie.Jak mi powiesz,że potrafi jeszcze gotować jakieś dobre papu,to ekstra partia.
Kinga_20

On ma dwie siostry - 25 lat i 28 lat. Obie już nie mieszkają w domu, on też zamierza się wyprowadzić. Jego starsza siostra ma synka, którego on jest chrzestnym, chłopak na rok. Jego siostra musiała gdzieś jechać i mały został u nas na cały piątek i pół soboty. Jak wrócił z treningu mały się tak na niego rzucił i nie puścił, opiekował się nim tylko on sam go wyłapał, zrobił mleko, spał z nim. Kompletnie nic nie zrobiliśmy przy tym dziecku tylko on. Byłam pełna podziwu. Czy umie gotować tego nie wiem. Bo raczej nie gotuje w domu, bo moja mama to robi. On wraca często po treningach do domu późno.
Snajper
Samiec

Post autor: Snajper »

Rozumiem, że chciałabyś być tę dziewczyną poza która nie widzi świata ;-) :)
Kinga_20

Snajper pisze:Rozumiem, że chciałabyś być tę dziewczyną poza która nie widzi świata ;-) :)
Yhy. Ale no kurcze nasi rodzice są razem, będziemy mieć wspólnego brata lub siostrę.
Snajper
Samiec

I gdyby rzucił dla ciebie swoją dziewczynę, nie obawiałabyś się, że stałość w uczuciach to nie jest jego najmocniejsza stroną ? A ty możesz być tylko kolejną z wielu ? ;-)

Tak na poważnie. Dużo zależy na jakim etapie jest jego związek. Jeśli to początki - to nie ma problemu. jeśli już planują wspólna przyszłość, taka nagła zmiana (gdybyś go odbiła) może średnio dobrze rokować na waszą przyszłość. To tak, gdybyś chciała poznać zdanie faceta. No ale ja oczywiście niewiele wiem na temat waszej sytuacji - więc mogę się mylić. :)
Kinga_20

Snajper pisze:I gdyby rzucił dla ciebie swoją dziewczynę, nie obawiałabyś się, że stałość w uczuciach to nie jest jego najmocniejsza stroną ? A ty możesz być tylko kolejną z wielu ? ;-)

Tak na poważnie. Dużo zależy na jakim etapie jest jego związek. Jeśli to początki - to nie ma problemu. jeśli już planują wspólna przyszłość, taka nagła zmiana (gdybyś go odbiła) może średnio dobrze rokować na waszą przyszłość. To tak, gdybyś chciała poznać zdanie faceta. No ale ja oczywiście niewiele wiem na temat waszej sytuacji - więc mogę się mylić. :)
Kupują razem mieszkanie, a są razem 3 lata. Jeżdżą razem na weekendy, ona chodzi na każdy jego mecz, nawet jeśli musi jechać do innego kraju. Ja jednoczenie go nienawidzę i uwielbiam.
Snajper
Samiec

To wychodzi na to, że jest już "zaklepany" a "zaobrączkowanie" to kwestia najbliższego czasu.

Raczej facet trudny już do przechwycenia :(
Kinga_20

Snajper pisze:To wychodzi na to, że jest już "zaklepany" a "zaobrączkowanie" to kwestia najbliższego czasu.

Raczej facet trudny już do przechwycenia :(
On ma dopiero 23 lata, to przecież nie wiek na ślub...
Snajper
Samiec

Niby nie, ale u faceta, to taka trochę arytmetyka ;-)

Obliczmy szansę, że mam rację ;) :

Ma dziewczynę, dobrze mu z nią, kupują mieszkanie, spędzają razem mnóstwo czasu... Co mogą zrobić jeszcze jeśli nie planują się rozstać ? A chyba nie planują ?

Ja na twoim miejscu po prostu spróbowałbym być wobec niego miły (głupio zabrzmiało - co ? ;) ) ... no powiedzmy miła, a jeśli nie zwróci na to uwagi - siłą się niewiele wskóra.
Kinga_20

Staram się być miła. Odwozi mnie na uczelnie i zawsze staram się być miła. Jego ojciec kazał mu zawęzić mnie na uczelnie, ale on nic nie mówił, ze nie chce. Wczoraj pojechali z małym gdzieś nawet nie wiem gdzie, wracają dzisiaj wieczorem. On jest porostu ideałem - przystojny, zabawny, inteligenty. I do tego jak słodko wygląda z dzieckiem :-) i jak umie się nim zająć.
Snajper
Samiec

Czyli pozycję wyjściową masz :) : wspólnie spędzony czas w czasie dojazdów. Może pora na niezobowiązującą kawę w czasie jednego z nich, aby "poszerzyć okienko czasowe" wspólnie spędzanego czasu i równocześnie niezobowiązująco zasugerować, że lubisz jego towarzystwo ? Faceci są domyślni i czasem potrafią zrozumieć tak drobne sygnały. Oczywiście kawa to tylko jedna z wielu opcji, są setki innych.
Kinga_20

Snajper pisze:Czyli pozycję wyjściową masz :) : wspólnie spędzony czas w czasie dojazdów. Może pora na niezobowiązującą kawę w czasie jednego z nich, aby "poszerzyć okienko czasowe" wspólnie spędzanego czasu i równocześnie niezobowiązująco zasugerować, że lubisz jego towarzystwo ? Faceci są domyślni i czasem potrafią zrozumieć tak drobne sygnały. Oczywiście kawa to tylko jedna z wielu opcji, są setki innych.
To wygląda tak, ze podwozi mnie i ucieka na trening. Po treningu wpada do domu, bierze prysznic przebiera się i wychodzi i wraca tak ok 24, a jak idzie jeszcze na jakaś imprezę no to ok 3. A jak ma wolny dzień no to często go nie ma w domu.
Zastanawia mnie czemu często ma czerwone do około oczów .
Snajper
Samiec

czyli potrzebny ci jeszcze haczyk, który go zatrzyma na wędce :)

Jest kilka opcji, najprostsza to choćby: " wiesz, sama sobie nie poradzę, czy mógłbyś mi pomóc w takiej jednej sprawie..."
Tutaj musisz wymyśleć coś, co pozwoli mu poczuć się tym ważnym facetem otaczającym cię opieką
Możesz poprosić go o pomoc w zakupie czegoś (np. jakiegoś elektronicznego gadżetu, albo czegoś na czym się zna) a potem po godzinach włóczenia się po sklepach w dowód wdzięczności zabrać gdzieś na miłą kolację - i już zyskasz "okienko czasowe".

Nie mówię, że będzie łatwo, ale są różne opcje żeby spróbować ;-)
Kinga_20

Snajper pisze:czyli potrzebny ci jeszcze haczyk, który go zatrzyma na wędce :)

Jest kilka opcji, najprostsza to choćby: " wiesz, sama sobie nie poradzę, czy mógłbyś mi pomóc w takiej jednej sprawie..."
Tutaj musisz wymyśleć coś, co pozwoli mu poczuć się tym ważnym facetem otaczającym cię opieką
Możesz poprosić go o pomoc w zakupie czegoś (np. jakiegoś elektronicznego gadżetu, albo czegoś na czym się zna) a potem po godzinach włóczenia się po sklepach w dowód wdzięczności zabrać gdzieś na miłą kolację - i już zyskasz "okienko czasowe".

Nie mówię, że będzie łatwo, ale są różne opcje żeby spróbować ;-)
m

Hehe no to bym musiała chcieć kupić piłkę, auto sportowe, smartfona, tableta (niestety mam te dwie ostatnie rzeczy).
Oni nawet do siebie nie pasują. On ma ponad 180 cm wzrostu, a ona z 165,168 cm wzrostu, szczupła, małe cycki.
Ta dziewczyna nie pasuje do niego. On wysoki ma ponad 180 cm wzrostu, a ona może mieć góra 165,168.
Snajper
Samiec

No cóż nie znam faceta... a to były tylko opcje. ;-) :)

Chodzi o wymyślenie czegoś, co nakłoniłoby go do spędzania wspólnie czasu.

Bo ja wiem.... pomoc w zrecenzowaniu czegoś co piszesz, poradę z męskiego punktu widzenia w bardzo skomplikowanej sytuacji sercowej twojej nieistniejącej koleżanki , skręcenie nowo zakupionego biurka, za które odwdzięczysz się ową wspólną kolacją, wytłumaczenie zawiłości taktyki rozgrywania rzutu rożnego ... bo słyszałaś, że jest coś takiego, a nie rozumiesz. Faceci lubią kiedy kobiety interesują się nimi z powodu tego, co jest ich hobby.

Oczywiście to o czym mówię, to tylko badanie terenu, a nie metoda na szybki podbój. ;) :)
Kinga_20

Snajper pisze:No cóż nie znam faceta... a to były tylko opcje. ;-) :)

Chodzi o wymyślenie czegoś, co nakłoniłoby go do spędzania wspólnie czasu.

Bo ja wiem.... pomoc w zrecenzowaniu czegoś co piszesz, poradę z męskiego punktu widzenia w bardzo skomplikowanej sytuacji sercowej twojej nieistniejącej koleżanki , skręcenie nowo zakupionego biurka, za które odwdzięczysz się ową wspólną kolacją, wytłumaczenie zawiłości taktyki rozgrywania rzutu rożnego ... bo słyszałaś, że jest coś takiego, a nie rozumiesz. Faceci lubią kiedy kobiety interesują się nimi z powodu tego, co jest ich hobby.

Oczywiście to o czym mówię, to tylko badanie terenu, a nie metoda na szybki podbój. ;) :)
Tylko czy on by chciał zjeść ze mną kolację, rodzice jakby się dowiedzieli to by nad zabili.
Snajper
Samiec

No to jeśli zamierzasz działać musisz robić to dyskretniej. Tak, aby w żadnej chwili nie padł cień podejrzenia.

W sumie mocno zagmatwana jest twoja sytuacja... :(
Kinga_20

Zaproponowałam mu dzisiaj, że mogłabym pomóc mu w nauce polskiego, powiedział, że Ola (jego dziewczyna) miała na maturze 99% z polskiego, jest Polką i ona go uczy.
Weszłam do niego, a on zaczął nerwowo coś chować do szuflady. Spytalam się czy powiedziałby mi co to jest spalony to powiedział, że nie ma czasu, bo za pół godziny mają oglądać mieszkanie. Kiedy wyszedł sprawdziłam co było w szafce. Znalazłam pierścionek.
Snajper
Samiec

Czyli udało ci się dokładniej rozpoznać sytuację. Obawiam się, z tego co piszesz, że jest raczej beznadziejna. :(

Wychodzi na to, że tak jak przypuszczałem na początku jest "zaklepany" a niedługo będzie "zaobrączkowany" ... i szczęśliwy w swojej roli ;)

Nie przejmuj się. To nie jest jedyny interesujący facet na świecie. Trafisz jeszcze na niejednego i co najważniejsze wolnego.
Kinga_20

Tak, ale to już nie będzie on. Wrócili już i mieszkania szukają nadal. Nie wiem czy to pierścionek zaręczynowy, ale był z brylantem, piękny. On ma 23 lata, a już takie zobowiązujące decyzję podejmuje. Po co mu to. Ona dzisiaj będzie spała u nas. Nie podoba mi się to. Ale dzisiaj będzie syn mojej przyszywanej siostry, bo ona pracuje, a w weekendy robi nowe studia i zabierają go do kina, na jakąś atrakcje dla małych dzieci, lody, a później jego mama go odbierze, więc nie będę jej dużo na oczy widzieć.
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Dziewczyno obudź się.
On kocha inna zamierza z nią zbudować swoje małe królestwo a ona ma być jego królową... i nic na to nie poradzisz...
Jak go odbijesz... to tylko na krótko.. bo jak się z orientuje co się stało to szybko pójdziesz w kąt.
A jeżeli to jest ta jego jedyna i oni o tym wiedzą... to uczynisz go do końca jego życia nieszczęśliwym.
Zostaw go w świętym spokoju.
Kinga_20

Raczej małe piekło. Jak widzę jak ona stawia na swoim to jest masakra. Ma być tak to ma być tak.
ODPOWIEDZ