Cienie pod oczami
Cienie pod oczami
Od kilku lat mam pod oczami mocne czerwono-sine cienie pod oczami.Spie minimum 7-8 godzin,wiec nie sa to cienie od niewyspania.Stosowałam wiele kremów pod oczy ale bez szału.Czy znacie,jakieś kremy,zabiegi czy domowe sposoby jak zniwelowac ten defekt? Bedę wdzieczna za każda rade 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
-
e-kosmeo_pl
- Miła Kobietka
Re: Cienie pod oczami
Być może tak masz ukształtowane genetycznie te cienie i dlatego problemem nie będzie niewyspanie. Polecam z tych domowych sposobów wypróbować maseczkę z ogórkiem,z doświadczenia wiem że działa i zapewnia pozytywne efekty.
Jak masz to genetycznie to współczuję, ale jak ze zmęczenia czy czegoś innego to fajnie sobie z tym radzi krem pod oczy z Vichy, seria idealia, ładnie rozświetla, rozjaśnia i nadaje takiego zdrowego wyglądu.
A ja potwierdzam bo też używałam i sprawdził mi się bardzo dobrze. Właśnie mi się skończył i jak tylko będę miała chwilę to biegnę po następny.kies pisze:Jak masz to genetycznie to współczuję, ale jak ze zmęczenia czy czegoś innego to fajnie sobie z tym radzi krem pod oczy z Vichy, seria idealia, ładnie rozświetla, rozjaśnia i nadaje takiego zdrowego wyglądu.
Raczej genetyczne,niestety
. Dziękuję za rady 
-
a_gatka
U mnie sprawdziły się kompresy z białej herbaty i krem, o którym pisały dziewczyny. Rozjaśnia, daje efekt korygujący i skóra jest przyjemnie nawilżona. Co do herbaty, to poleciła mi ten sposób babcia. 
Też go używałam i się podpisuję pod tym, że dobrze spełnia swoje zadanie. Nawilża, rozświetla cienie pod oczami i sprawia, że spojrzenie jest bardziej wyraziste.anett pisze:A ja potwierdzam bo też używałam i sprawdził mi się bardzo dobrze. Właśnie mi się skończył i jak tylko będę miała chwilę to biegnę po następny.kies pisze:Jak masz to genetycznie to współczuję, ale jak ze zmęczenia czy czegoś innego to fajnie sobie z tym radzi krem pod oczy z Vichy, seria idealia, ładnie rozświetla, rozjaśnia i nadaje takiego zdrowego wyglądu.
A podpowiem wam, że jeszcze macie kilka dni..no do końca miesiąca, by wziąć udział w zabawie Vichy na ich stronie. Trzeba opisać swoje idealia i można wygrać cały zestaw kosmetyków z serii idealia.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Kremy działają ale tylko objawowo. Dobrze jest skorzystać z zabiegów ujędrniających. Na przykład z zabiegów Maximus TriLipo. Urządzenie działa na podstawie fali akustycznej. Dzięki temu ujędrni skórę pod oczami co pozwoli pozbyć się cieni. Te zabiegi są bardzo krótkie i przyjemne, ale trzeba powtórzyć kilka razy.
u mnie fajnie działa serum pod oczy z clinicque
o takie SPAM bardzo fajnie nawilża i napina skóre pod oczami, zmniejsza opuchliznę i rozjaśnia
wiadomo, że to działa tylko objawowo, ale bardzo to serum sobie chwalę
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 4:34 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
RoseNails_pl
- Jestem tu nowa :)
Podobno maseczka z ogórków też dobrze działa i zmniejsza cienie pod oczami,można ją albo kupić ( naturalną) albo też samemu przyrządzić,mamy te dwie opcje do wyboru:)
Też słyszałam o tych ogórkach. Jak dla mnie dobrze też się sprawdza olejek arganowy bielendy, działa rozświetlająco i cera wygląda przez to bardziej promiennie 
ja słyszałam też o torebkach herbaty, Co do olejku nie wiedziałam że ma takie zastosowanie hm, może go kupię?
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Wypełniaczem stosowanym do likwidacji podkrążonych oczu jest również kwas hialuronowy. Preparat podany w problematyczne miejsca powoduje nawilżenie skóry. W walce z podkrążonymi oczami pomoże Ci także karboksyterapia, czyli terapia medycznym dwutlenkiem węgla oraz mezoterapia igłowa.
Ja polecam olejek arganowy, mam taki złoty w buteleczce z bielendy, ma wiele zastosowań, w tym właśnie ładnie wpływa na cerę przez co lepiej wygląda... Ważne też żeby mieć dobry podkład do twarzy, ja teraz kupiłam sobie taki Bourjois 1,2,3 perfect i dobrze kryje, radzi też sobie z cieniami pod oczamiblueskay pisze:ja słyszałam też o torebkach herbaty, Co do olejku nie wiedziałam że ma takie zastosowanie hm, może go kupię?
Stosuj rozjaśniające kremy pod oczy, korektory itp. od czasu do czasu nałóż sobie też świeżego ogórka czy maseczkę specjalnie przeznaczoną na te problemy.
Akcesoria meblowe!
Może powinnaś wykonać gruntowne badania krwi. Często podkrążone oczy są wynikiem albo nieprawidłowej pracy nerek albo niedokrwistości. Często to również objaw obecnych w naszym ciele pasożytów. Warto to sprawdzić. Organizm sam sygnalizuje, że coś jest nie tak...Im szybciej się za te badania weźmiesz tym lepiej:))
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Ania
pedicurebar.pl
pedicurebar.pl
Obecnie stosuje krem pod oczy z ziaji,który ma świetny skład,w kolejce czeka krem pod oczy z tołpy.Jak zużyje te dwa kremy to może skuszę się na ten z vivhy z serii idealia.
Na takie trwałe sińce najlepszym sposobem jest wprowadzenie własnej tkanki tłuszczowej za pomoca igły.Oczywiście zabieg musi przeprowadzić lekarz.U nas jest mało znany zabieg jest dośc drogi ale ponoć najskuteczniejszy
ponoć jest krem hylexin jest hitem ale kosztuje az 400zł
Na takie trwałe sińce najlepszym sposobem jest wprowadzenie własnej tkanki tłuszczowej za pomoca igły.Oczywiście zabieg musi przeprowadzić lekarz.U nas jest mało znany zabieg jest dośc drogi ale ponoć najskuteczniejszy
ponoć jest krem hylexin jest hitem ale kosztuje az 400zł
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2014 1:15 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Powód: łączenie postów