Jakie podkłady do cery bardzo suchej
-
zagubiona1979
Jakie podkłady do cery bardzo suchej
Hej dziewczyny jakie polecacie podkłady do cery bardzo suchej.
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Re: Jakie podkłady do cery bardzo suchej
Ja mam mieszaną ale dobre są z Soraya.
Amantium irae amoris integratio.
-
helenka814
- Miła Kobietka

używam tego i bardzo dobrze sie sprawdza
Ja polecam podkłady do każdej cery, do suchej też. Ja dodatkowo cierpię na trądzik różowaty i tylko te podkłady łagodzą moje dolegliwości.

Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 11:53 am przez 456, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę używać opcji img
Powód: Proszę używać opcji img
całodobowa opieka nad starszymi kraków
- Susaneczka
- Jestem tu nowa :)

<- aktualnie używam tego, ale polecam przy nim używać peelingu enzymatycznego bo potrafi podkreślać suche skórki
a latem

<- jest lekki i na prawdę w lato niezastąpiony.
Oczywiście podstawą jest nawilżanie, nie powinnaś raczej używać klasycznych peelingów szczególnie tych naturalnych np. z pestek truskawek czy avocado ponieważ mają ostre krawędzie i tylko pogłębią problem suchych skórek.
Podstawą jest nawilżanie. Oczywiście.
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 11:55 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę używać opcji: [img]link[/img]
Powód: Proszę używać opcji: [img]link[/img]
http://badz-wdzieczna.blogspot.com/
Podkłady, jak podkłady - ja akurat używam zwykłych, nie żadnych specjalnych do suchej cery (a moja cera jest po prostu sucha, jak pieprz). według mnie ważne jest to, co pod podkładem. I w moim przypadku jest to tania, a dobra baza silikonowa przeznaczona dla cery suchej i bardzo suchej Soraya.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja używam podkładu Dermiki z serii True Magiq anti age. Jest to fluid kryjący i pielegnujacy z diamentami i kwasem hialuronowym. Dla mojej cery ten podkład to prawdziwy ideał. Bardzo dobrze ukrywa wszystkie moje niedoskonałości. Cera jest bardzo gładka, matowa i wyglada bardzo naturalnie. Absolutnie nie wysusza, a dzięki temu, że zawiera kwas hialuronowy to nawilża i działa przeciwzmarszczkowo, więc dla suchej cery jest jak najbardziej odpowiedni
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
a moze zeby nie obciazac zbyt mocno cery uzyj jakiegos kremu bb lub cc? na pewno sa o wiele lżejsze od normalnego podkladu i pielegnuja skore
Ja postawilam niedawno na Cashmere Make-up 12h i jest świetny. Mam suchą skórę i dla mnie jest świetny.

Mam też ich bazę wygładzającą i nie zamieniłabym się na nic innego

Mam też ich bazę wygładzającą i nie zamieniłabym się na nic innego

-
Gumkadowlosow
- Miła Kobietka
najlepiej przede wsytkim uzyc dobrego, nawilżającego kremu jako bazę. potem podkład nie musi byc hipernawilżający. ja mam suchą skórę, używam aptecznego Pharmaceris i jest ok 
mam ten sam problem i zgadzam się z gumkadowlosow- ważna jest pielęgnacja. Peelingi raz w tygodniu, dobry krem nawilżający (lub olejek na noc), bazy nie używam, bo zatyka mi pory i nie pozwala podkładowi stopić się skórą przez co odstaja mi takie suche skórki (ech;)). Dlatego używam kremu BB i pudru Boujours (jakoś tak;)) Efekt- naprawdę świetny jak na moją cerę;D Czasem w lepsze dni nakładam podkład Boujours 123 cośtam;) To najlepszy podkład jaki miałam do tej pory. Łącznie z Pharmaceris.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
uwazam, ze nie ma co szukac podkladu nawilzajacego, bo trzeba po prostu zadbac o odpowiednia pielegnacje skory, peelingi, dokladne zmywanie makijazu, odpowiednie nawilzanie. z podkladow nawilzajacych kojarze bourjois healthy mix, ktory byl reklamowany jako podklad o wlasciwosciach nawilzajacych ( uzywalam go i nooo cudu na mojej twarzy nie sprawil
) albo nalezy zainwestowac w odpowiednie kremy bb /cc
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
Zgadzam się, stosowałam w zeszłe lato krem CC (color control) bodajże z bielendy i najfajniejsze było w nim to że to był krem nawilżający +lekki podkład w jednym. wiec nakładałam go i nic wiecej nie potrzebowałam:) czasem ewentualnie na to puder żeby twarz się nie świeciła
O proszę
Pojawiły się jakieś nowości, ja wlasnie szukam czegos odpowiedniego dla mnie. Mam suchą skórę ze skłonnością do zaczerwienien
Jak jest cera bardzo sucha to zdecydowanie lepiej zacząć od jej nawilżenia kremem pod makijaż w innym przypadku podkład będzie wyglądał bardzo nieestetycznie. Nie polecam baz silikonowych, bo jak już ktoś tutaj stwierdził zaklejają pory. Dobry krem pod makijaż np. odmładzający krem do twarzy z Exclusive Cosmetics Spa (kosztuje ok. 5 zł, ale widziałam go tylko w Auchanie i internecie) plus podkład np. z Soraya (kiedyś chyba mieli podkład dla bardzo suchej skóry).
Mi koleżanka poleciła krem BB z Bielendy i muszę przyznać, że jest OK - bo ma taką lekką konsystencję i nie wysusza. Nie wiem, chyba nawet nawilża, twarz jest gładka. Ja używam go samego, bo podkład jest mi niepotrzebny - ale myślę, że jeśli chcesz uzyskać bardziej kryjący efekt, to taki BB pod podkład się nada 
-
misiapysia
- Miła Kobietka
mysle, ze wystarczy go stosowac bez zadnych dodatkowych warstw w postaci podkladu. tez go uzywam i naprawde niewielka ilosc tego kremu potrafi ladnie pokryc niechciane rzeczy na twarzy1mpresja pisze:Mi koleżanka poleciła krem BB z Bielendy i muszę przyznać, że jest OK - bo ma taką lekką konsystencję i nie wysusza. Nie wiem, chyba nawet nawilża, twarz jest gładka. Ja używam go samego, bo podkład jest mi niepotrzebny - ale myślę, że jeśli chcesz uzyskać bardziej kryjący efekt, to taki BB pod podkład się nada
kurcze, ja tez go uzywam haha coz a zbieg okolicznosci. a nie bylam przekonana, bo nigdy niewiadomo co to za nowosci wielofunkcyjnie, ale akurat wlasnie swietnie sie sprawdza szczegolnie dla mnie, bo jak wychodze z silowni rano i nie mam czasu na nakladanie podkladu dokladne, mazne sie tym kremem i mam wszystko pokryte i nie widac buraka na twarzy hehemisiapysia pisze:mysle, ze wystarczy go stosowac bez zadnych dodatkowych warstw w postaci podkladu. tez go uzywam i naprawde niewielka ilosc tego kremu potrafi ladnie pokryc niechciane rzeczy na twarzy1mpresja pisze:Mi koleżanka poleciła krem BB z Bielendy i muszę przyznać, że jest OK - bo ma taką lekką konsystencję i nie wysusza. Nie wiem, chyba nawet nawilża, twarz jest gładka. Ja używam go samego, bo podkład jest mi niepotrzebny - ale myślę, że jeśli chcesz uzyskać bardziej kryjący efekt, to taki BB pod podkład się nadatez wydaje mi sie, ze ma wlasciwosci nawilzajace, nie podkresla mi skorek a cera jest gladka i mam efekt baby face
osobiscie polecam
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
BB jest skuteczny 
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
Mi najbardziej w tym kremie Color Control podoba się to, że jest wydajny, na długo starcza, nie jest drogi, no i działa lepiej niż inne kremy BB które do tej pory stosowałam...rosiehw pisze: kurcze, ja tez go uzywam haha coz a zbieg okolicznosci. a nie bylam przekonana, bo nigdy niewiadomo co to za nowosci wielofunkcyjnie, ale akurat wlasnie swietnie sie sprawdza szczegolnie dla mnie, bo jak wychodze z silowni rano i nie mam czasu na nakladanie podkladu dokladne, mazne sie tym kremem i mam wszystko pokryte i nie widac buraka na twarzy hehe) a nie musze dodatkowo sie kremowac po prysznicu tylko od razu mam i nawilzona skora i lekko przykryte niedoskoalosci
-
misiapysia
- Miła Kobietka
dokladnie- jak uzywalam zwyklych podkladow to jeden mialam na niecaly miesiac :/ a ten krem bielendy mam juz drugi miesiacKarolcia93 pisze: Mi najbardziej w tym kremie Color Control podoba się to, że jest wydajny, na długo starcza, nie jest drogi, no i działa lepiej niż inne kremy BB które do tej pory stosowałam...
A jak przed nałożeniem kremu potraktujesz jeszcze twarz peelingiem, to już w ogóle, skóra gładka jak nie wiem
ja do tego swojego BB dokupiłam jeszcze peeling, też z Bielendy, stosuję dwa-trzy razy w tygodniu, zawsze przed snem i problem z niedoskonałościami się skończył 
a właśnie mi się przypomniało - moja mama ma mega suchą skore i od ponad 12 lat (!!!) uzywa podkladu max factor z gwiazdką. kurcze, niepamietam dokladnej nazwy, ale na pewno skojrzycie jaki to podklad. on jest mega natluszczajacy ale przy tym bardzo dobrze kryje.
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
ogólnie na pewno ważne jest zeby używac dobrych kremów nawilzających po podkład, to podstawa... Ja do tej pory testuje różne, aż trafie na ten jedyny i najlepszy:D
każda reklamuje coś innego :/ również mam suchą cerę, i jak posmaruję się fluidem to wyglądam jakby mi płaty odchodziły od skóry i zostają plamy. Stosowałam wiele fluidów m.in. z Loreal'a i Vichy. Żaden nie przyniósł mi zadowalających efektów, uważam że najpierw trzeba zwalczyć problemy zdrowotne, przynajmniej w jakimś stopniu. Chyba że macie jakieś rady? Bo naprawdę jest to bardzo uciążliwe :/